FB pixel TP pixel
Netflix má problém. Jeho očekávanou fantasy Avatar opouští showrunneři © TMDB

Netflix má problém. Jeho očekávanou fantasy Avatar opouští showrunneři

Michael Dante DiMartino a Bryan Konietzko, tvůrci legendárního a mnoha diváky milovaného animáku Avatar: Legenda o Aangovi, již nebudou pro kreativní neshody s Netflixem dále pracovat na hrané podobě seriálu.

Filmové novinky

V roce 2018 Netflix ohlásil, že se pustí do nové hrané adaptace jednoho z nejoblíbenějších rodinných animovaných seriálů Avatar: Legenda o Aangovi. Bohatý fikční svět, sugestivní a emocemi nabitý příběh, skvěle napsané postavy či odzbrojující humor byly atributy, kterými seriál disponoval a podmanil si tak široké pole diváků. Na Aanga pak navázalo v roce 2012 pokračování Legenda Korry, které si s originálem nezadalo a k potěše fanoušků dále prohloubilo svět vládců země, vzduchu, ohně a vody. Netflix při promování nezapomínal zdůrazňovat, že se na nové verzi budou podílet i tvůrci obou výše zmíněných seriálů Michael Dante DiMartino a Bryan Konietzko.

Netflix má problém. Jeho očekávanou fantasy Avatar opouští showrunneři © TMDB

Proto se dostavil u mnoha fanoušků šok, když tuto středu na svém blogu jeden z kreativního dua, scénárista a producent DiMartino, potvrdil tušené obavy mnoha zainteresovaných, když potvrdil, že ať už bude nová hraná verze jejich seriálu jakákoli, nebude se shodovat s tím, jaký záměr a vizi o ní měli s partnerem Bryanem Konietzkem. S Netflixem se totiž rozešli kvůli kreativním rozdílům při přípravě nové adaptace. Oba autoři již nadále nedokázali udávat tvůrčí směr seriálu, a raději se rozhodli od projektu odstoupit, což považují za nejtěžší rozhodnutí v jejich kariéře, které ovšem bylo nutné udělat pro udržení jejich tvůrčí integrity. Nyní nám tak nezbývá nic jiného než doufat, že tento projekt nepotká podobná lobotomizace jako adaptaci M. Night Shyamalana Poslední vládce větru z roku 2010, ale míra natěšenosti po této zprávě bohužel poklesla hodně dolů.

 4 684 zobrazení   2 se líbí
Sci-fi, superhrdinská komedie či detektivka. Netflix opět láká na novinky
Sci-fi, superhrdinská komedie či detektivka. Netflix opět láká na novinky
13.08.2020 12:00:00 | Filmové novinky

Konec prázdnin a přechod do nového školního roku se bude Netflix snažit odlehčit dávkou rozmanitých novinek, ze kterých by si měl vybrat každý: sci-fi rodinný seriál, aeuterský psychologický horor, nový detektivní seriál či superhrdinská komedie.

Scorsese bude roky točit exkluzivně pro AppleTV+. Připraví nové filmy a seriály
Scorsese bude roky točit exkluzivně pro AppleTV+. Připraví nové filmy a seriály
12.08.2020 11:00:00 | Filmové novinky

Již na konci května byla společností Apple potvrzena zpráva, že pro její streamovací platformu natočí slavný režisér Martin Scorsese film na motivy knihy Killers of the Flower Moon. Nyní se jejich spolupráce ještě prohlubuje.

Přátelé se nevrátí. HBO jejich setkání po letech odložilo na neurčito
Přátelé se nevrátí. HBO jejich setkání po letech odložilo na neurčito
10.08.2020 | Filmové novinky

Ačkoli titulní píseň od Rembrandts slibuje, že tu Přátelé pro vás vždy budou, na HBO Max je prozatím neuvidíme. Resp. neuvidíme jejich setkání po letech, které mělo proběhnout už v květnu. Kvůli koronaviru se totiž natáčení očekávaného shledání odkládá na neurčito.

Nejlepší letošní sci-fi seriál? HBO představilo novinku Ridleyho Scotta
Nejlepší letošní sci-fi seriál? HBO představilo novinku Ridleyho Scotta
07.08.2020 12:00:00 | Filmové novinky

Ridley Scott nerežíroval pro televizi od roku 1969. Seriálový projekt Raised by Wolves, pohybující se v žánru postapokalyptické robotické sci-fi, jej však upoutal natolik, že se rozhodl vrátit se k práci pro domácí obrazovky a natočit jej pro stanici HBO Max. Mrkněte na první trailer.