FB pixel TP pixel
Nejsledovanější film na Netflixu byste neuhádli. Češi prokázali i zálibu v pornu © Bontonfilm

Nejsledovanější film na Netflixu byste neuhádli. Češi prokázali i zálibu v pornu

Nic není zajímavějšího než vkus tuzemských diváků. Alespoň tak můžeme soudit při pohledu na aktuálně nejsledovanější snímky na Netflixu. Češi totiž na jednu stranu milují animáky, na druhou si ale užijí i nechutnosti a zákulisí pornografie.

24. 3. 2023 18:15 | Streaming novinky

Je zajímavé, že zatímco v seriálech patří mezi nejsledovanější tituly původní pořady samotného Netflixu, u filmů je situace v podstatě opačná a největší zájem vyvolávají akvizice. Ať už to jsou české filmy nebo nákupy od konkurence. Že je český vkus oproti globálním statistikám jedinečný, potvrzují i nová data platformy FlixPatrol, která ukazují aktuálně nejpopulárnější filmy na Netflixu. Tím nejsledovanějším je aktuálně Tlapková patrola ve filmu, což je titul, který byste na absolutní špičku asi netipovali, a to i kvůli tomu, že se nejedná o žhavou novinku. Tlapková patrola se dostala zpět na vrchol po několika dnech v polovině TOP 10 žebříčku. Mohli bychom spekulovat, že zde hraje vliv skutečnost, že jsme národem pejskařů. Spíše se ale rádi zbavujeme ratolestí tím, že je posadíme před televizní obrazovku, telefon či tablet.

Tlapková patrola každopádně vytlačila na druhou příčku drsnou komedii Martyho Pohla Párty Hárder: Summer Massacre, která si zase opakovaně došlápla na až třetí kriminálku Luther: Pád z nebes. České filmy zůstávají v posledních týdnech dominantními, když diváky zaujaly i tituly V létě ti řeknu, jak se mám (aktuálně 4. místo), Princ Mamánek (aktuálně 8. místo) a nově i Ubal a zmiz (aktuálně 7. příčka). Kromě Tlapkové patroly zaujaly i další animáky. Dlouhodobě se daří pravěké taškařici Croodsovi: Nový věk a na šesté pozici nyní sedí novinka Netflixu Kouzelníkova slonice. Poněkud kuriózně se tak v záplavě dětských animáků a českých komedií jeví zájem tuzemských předplatitelů o dokument Pornhub: Sex, prachy a internet.

Nejsledovanější film na Netflixu byste neuhádli. Češi prokázali i zálibu v pornu © FlixPatrol

Na jejich obhajobu je však nutné zmínit, že se kvalitativně spíše průměrnému snímku daří na Netflixu i v globálním měřítku. Nelze si ovšem nevšimnout, že umístění v TOP 10 žebříčku je v Česku výrazně lepší než v řadě jiných světových destinacích. Zatímco u nás se dokument umisťuje průměrně okolo 4. pozice, v Belgii, Itálii, Holandsku, Polsku, Rumunsku, Španělsku, ale i ve Spojených státech se drží spíše v druhé polovině deseti nejsledovanějších titulů. Naopak bratři Slováci nezklamali a průměrně v posledním týdnu dokument sledovali tak mocně, až to v tamní sledovanosti dotáhl na průměrnou 3. pozici.

Zdroj: FlixPatrol

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Češi školí Netflix. Největší hit letošního roku vznikl v Česku, daří se i dalším filmům
Češi školí Netflix. Největší hit letošního roku vznikl v Česku, daří se i dalším filmům
22.03.2023 17:40:00 | Streaming novinky

Pokud si myslíte, že lokální produkce nejsou pro streamovací služby zásadní, nová data vás vyvedou z omylu. České filmy jsou totiž pro Netflix velmi důležité a v rámci individuálních regionů jsou obdobně zásadní i další velké akvizice. Samotné originály Netflixu občas nestačí.

Marvelovské seriály se odkládají. Zpoždění zasáhne i druhou řadu Lokiho
Marvelovské seriály se odkládají. Zpoždění zasáhne i druhou řadu Lokiho
20.03.2023 16:04:00 | Streaming novinky

Jak naznačují mizející data premiér chystaných marvelovských seriálů na streamovací platformě Disney+, produkční problémy v Marvelu, které se objevily na podzim, i nadále přetrvávají.

Mandalorianovi výrazně klesla sledovanost. Nejde ale o tragédii jako Andor
Mandalorianovi výrazně klesla sledovanost. Nejde ale o tragédii jako Andor
17.03.2023 15:00:00 | Streaming novinky

Disney v poslední době nezažívá nejšťastnější období, což nyní potvrdila i poměrně šokující zpráva o obřím poklesu sledovanosti, který postihl úvodní díl třetí řady Mandaloriana.

Nový katastrofický sci-fi seriál je tady! Recenze chválí velkou vědeckou přesnost
Nový katastrofický sci-fi seriál je tady! Recenze chválí velkou vědeckou přesnost
16.03.2023 16:30:00 | Streaming novinky

Druhou polovinu března letos na Apple TV+ ozvláštní sci-fi seriál Předzvěsti, který svým tvůrcem a zejména obsazením dává na první pohled najevo, že míří hodně vysoko. První diváci už měli možnost osmidílnou sérii z nedaleké budoucnosti vidět.