FB pixel TP pixel
Netflix přidává novou funkci hodnocení. Má zlepšit doporučování © Amazon Studios

Netflix přidává novou funkci hodnocení. Má zlepšit doporučování

Netflix si zakládá na co největší uživatelské spokojenosti, a proto přidává na svou platformu novou funkci. Dva zdvižené palce vám pomohou zlepšit obsah na míru.

14. 4. 2022 16:30 | Streaming novinky

Systém hodnocení na Netflixu není žádnou novinkou, přesto jsou dva zvednuté palce první větší změnou od roku 2017, kdy Netflix zrušil hodnocení pomocí hvězdiček a zavedl hodnocení se zdviženými palci. A co přesně nová funkce znamená a jaký je rozdíl mezi jedním a dvěma zvednutými palci? Zatímco jeden palec nahoru dá Netflixu vědět, jaký obsah se vám zhruba líbí a následně vám začne doporučovat podobné produkty, dva zvednuté palce daný algoritmus ještě více zesílí. Například když dáte dva zvednuté palce seriálu Bridgertonovi, uvidíte další seriály a filmy s hereckým obsazením daného titulu, anebo více seriálů a filmů od scenáristky daného seriálu.

Netflix přidává novou funkci hodnocení. Má zlepšit doporučování © Paramount Pictures

Funkci dvojitého place Netflix zavedl od pondělí, a to na všech zařízeních. Je nicméně možné, že bude chvíli trvat, než se objeví ve všech aplikacích a zařízeních. Netflix nový krok odůvodňuje především jako reakci na velký zájem ze strany uživatelů. Od roku 2017, kdy Netflix zrušil původní systém hodnocení, byl zaznamenám rapidní nárůst používání palců nahoru a dolů. Přesto však podle slov Christine Doig-Cardetové, ředitelky produktových inovací Netflixu, nebylo toto hodnocení zcela dostačující. Nová funkce má vést k „větší kontrole a svobodě toho, co se uživatelům zobrazuje“.

Netflix zatím přidá pouze dva zdvižené palce, neboť palec dolů se již nyní téměř nepoužívá a bylo by tak kontraproduktivní tuto funkci rovněž zintenzivňovat. Podle Netflixu jde o úsměvnou náhodu, že nový systém hodnocení připomíná duo filmových recenzentů Siskela a Eberta, kteří prosluli kousavým humorem a také silnou, ale profesionální rivalitou.

Zdroj: Netflix

 2 zobrazení  
Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
Oscarový skandál Willa Smithe ho bude stát práci. Trestá ho i Netflix
Oscarový skandál Willa Smithe ho bude stát práci. Trestá ho i Netflix
04.04.2022 15:30:00 | Streaming novinky

Willa Smithe, jednu z největších současných hollywoodských hvězd, poškodí jeho oscarové extempore nejen na dobrém jméně, ale postihne jej i finančně. Netflix i studio Sony s ním pozastavují spolupráci.

Netflix posiluje pozici. V Polsku otevře pobočku, která poslouží i Čechům
Netflix posiluje pozici. V Polsku otevře pobočku, která poslouží i Čechům
01.04.2022 8:00:00 | Streaming novinky

Streamovací společnost Netflix otevírá v Polsku novou kancelář, která bude fungovat jako centrum pro její původní produkci ve střední a východní Evropě. Prohloubí tak vazby s místním regionem.

Konečně! Disney+ v Česku startuje 14. června se skvělou cenou a češtinou
Konečně! Disney+ v Česku startuje 14. června se skvělou cenou a češtinou
29.03.2022 10:00:00 | Streaming novinky

Na spuštění Disney+ u nás čekáme už skoro tři roky. A v polovině června se konečně dočkáme. Po dlouhých spekulacích máme konečně jasno, Disney právě oznámil spuštění na 14. června. Spolu s tiskovkou také potvrdil, že cena měsíčního předplatného bude 199 Kč.

Akční sci-fi Halo hlásí rekordní sledovanost. Vznikne i druhá řada
Akční sci-fi Halo hlásí rekordní sledovanost. Vznikne i druhá řada
28.03.2022 14:00:00 | Streaming novinky

První díl očekávané militantní sci-fi Halo minulý týden premiéroval na streamovací platformě Paramount+. A stanovil nový rekord sledovanosti.