FB pixel TP pixel
Netflix chystá záplavu sci-fi. Trailery lákají na mimozemšťany, zrůdy i troly © Netflix

Netflix chystá záplavu sci-fi. Trailery lákají na mimozemšťany, zrůdy i troly

Během tzv. Geeked Weeku si Netflix pro své diváky připravil řadu novinek. Publikum hodlá zaplavit vlnou sci-fi a fantasy. Od seriálu o mladých „superhrdinech“ a mimozemské invazi až po mýtického trola, který přepíše norské dějiny. Kdy se na novinky můžeme těšit a o čem vlastně budou?

12. 6. 2022 12:00 | Filmové novinky

První novinkou jsou tzv. Nedokonalí. Desetidílný seriál vypráví příběh o teenagerech, kteří si nesou z dětství temné tajemství. Všichni se totiž stali součástí experimentů, díky kterým získali „superschopnosti“. Má to však háček. Své schopnosti nemohou tak úplně kontrolovat, což jim značně komplikuje jejich životy. Rozhodnou se proto najít strůjce jejich neštěstí a řádně se pomstít. Seriál zatím nemá stanové přesné datum premiéry, ale dočkat bychom se jej měli někdy v druhé poloviny letošního roku.

Máte rádi cizojazyčné filmy na Netflixu? Pak by vás zase mohla potěšit nová norská sci-fi komedie Laser na mimozemšťany. Bláznivá komedie vypráví o partě kamarádů z dětství, kteří jsou nuceni čelit mimozemské invazi. Naštěstí pro ně mimozemšťané mají jednu slabinu: lasery. Téměř dvouhodinový snímek byl natočen na základě skutečného výskytu mimozemšťanů v norské vesničce Hessdalen. Laser na mimozemšťany dorazí na Netflix již 28. června.

U Norska ještě chvíli zůstaneme. Dalším přírůstkem je totiž v pořadí již šestý film režiséra Roara Uthauga (Tomb Raider) s názvem Trol. Jak už z názvu vyplývá, film bude pojednávat o mýtické bytosti, která se probudila v nitru norské hory a má namířeno do hlavního města země Osla. Nesourodá parta hrdinů je nucena spojit své síly a vymyslet, jak mýtickou bytost zastaví, než bude pozdě. Podobně jako v případě Nedokonalých, tak ani u Trola není zatím stanoveno datum premiéry. Film však nepochybně dorazí rovněž ve druhé polovině letošního roku.

Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
Další hit Voyo? Po Ivetě přichází nový seriál inspirovaný krutým osudem
Další hit Voyo? Po Ivetě přichází nový seriál inspirovaný krutým osudem
10.06.2022 8:00:00 | Filmové novinky

Po minisériích Iveta a Případ Roubal přináší streamovací služba Voyo novou minisérii navazující na popularitu projektů natočených podle skutečné události.

Totální nářez! Epické finále Stranger Things 4 ukazuje první záběry
Totální nářez! Epické finále Stranger Things 4 ukazuje první záběry
09.06.2022 19:00:00 | Filmové novinky

Příběh Jedenáctky a jejích přátel neskončil. Netflix po 7 epizodách v první části čtvrté řady Stranger Things servíruje krátkou upoutávku lákající na velkolepé finále střetu se zlem z Upside Down.

HBO nechalo zcenzurovat kontroverzní komedii. Režisérova reakce je geniální
HBO nechalo zcenzurovat kontroverzní komedii. Režisérova reakce je geniální
09.06.2022 11:00:00 | Filmové novinky

Jeden z festivalových hitů loňské sezóny se právě objevil na HBO Max. To ale potřebovalo upravenou, lehce cenzurovanou verzi s novým úvodem. A stejně jako jeho tvůrce, i úprava samotného filmu je velice svérázná.

Ms. Marvel je konečně svěží novinka Marvelu. Recenze chválí to nejzásadnější
Ms. Marvel je konečně svěží novinka Marvelu. Recenze chválí to nejzásadnější
08.06.2022 16:40:00 | Filmové novinky

Na obrazovky předplatitelů Disney+ vstupuje v nové minisérii mladá superhrdinka Ms. Marvel. Dle prvních reakcí to vypadá, že se můžeme těšit na zábavnou a originální podívanou.