FB pixel TP pixel
Sdílení účtů s přáteli okrádá Netflix o miliardy. Nový krok příjmy zvýší © Netflix

Sdílení účtů s přáteli okrádá Netflix o miliardy. Nový krok příjmy zvýší

Ve chvíli, kdy Netflix oznámil, že si chce došlápnout na uživatele sdílející účty mimo svou domácnost, se rozhodli analytici z Wall Street spočítat, kolik dolarů streamovacímu gigantu ročně vynese, pokud tuto praxi zavede celosvětově.

24. 3. 2022 16:00 | Streaming novinky

Minulý týden jsme informovali o dalším pokusu Netflixu řešit neoprávněné sdílení hesel. Tato činnost byla streamerem po dlouhá léta tolerována, v posledních měsících je ale ze strany Netflixu patrná snaha s tímto stavem něco dělat. Mnohé trhy jsou totiž již nasyceny a počet sdílených účtů porušujících pravidla společnosti není zanedbatelný. Netflix se proto nyní rozhodl jít ve třech zemích Latinské Ameriky (Chile, Kostarika a Peru) novou cestou a sdílení účtu mezi různými domácnostmi oficiálně povolit. Ovšem za určitý příplatek. A analytici z Wall Street se rozhodli propočítat, kolik by tato nová praxe mohla streamovacímu gigantu vydělat.

Podle analýzy společnosti Cowen & Co. by tento plán, pokud bude úspěšně zaveden po celém světě, mohl Netflixu přinést až 1,6 miliardy dolarů ročně. Tato částka představuje asi 4% nárůst oproti prognóze tržeb společnosti na rok 2023 ve výši 38,8 miliardy dolarů. A to opravdu nejsou malé peníze. Odhad firmy předpokládá, že přibližně polovina neplatících domácností sdílejících hesla se stane platícími členy Netflixu. Model navíc předpovídá, že z těchto domácností se přibližně polovina rozhodne dokonce zaregistrovat si vlastní samostatný placený účet. Je tak otázkou, jestli nejsou analytici Cowen & Co. příliš optimističtí. Jiní analytici z Wall Street totiž vyjádřili názor, že nová praxe naopak kanibalizuje očekávaný nárůst počtu plnohodnotných členů a finanční obnos dosažením nové praxe může být mnohem nižší.

Zdroj: Variety

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Ryan Reynolds vládne Netflixu. Nová sci-fi má třetí nejlepší start v historii
Ryan Reynolds vládne Netflixu. Nová sci-fi má třetí nejlepší start v historii
23.03.2022 14:00:00 | Streaming novinky

Ryan Reynolds se stává hvězdou Netflixu. I když s akčňákem 6 Underground v minulosti moc neuspěl, po trháku Red Notice si přidává do životopisu další obří úspěch.

5 největších zklamání z HBO Max. Slíbili revoluci, nesplnili skoro nic
5 největších zklamání z HBO Max. Slíbili revoluci, nesplnili skoro nic
22.03.2022 18:00:00 | Streaming novinky

České HBO Max je dostupné od 8. března, kdy došlo k oficiálnímu překlopení nabídky dosavadního HBO Go na novou streamovací platformu. Jenže ani po 14 dnech od přechodu na novou službu HBO není schopné naplnit očekávání a mnozí se nebrání masivnímu zklamání.

Netflix si došlápne na sdílení účtu s kamarády. Uživatelům zvedne ceny
Netflix si došlápne na sdílení účtu s kamarády. Uživatelům zvedne ceny
20.03.2022 12:00:00 | Streaming novinky

Netflix se opět snaží došlápnout na uživatele, kteří porušují jeho pravidla a sdílejí účet mimo jednu domácnost. Streamer se paradoxně rozhodl tuto praxi oficiálně povolit. Ovšem nebude to zadarmo.

Hotovo, potvrzeno: Dvě obří streamovací služby se spojují proti Netflixu
Hotovo, potvrzeno: Dvě obří streamovací služby se spojují proti Netflixu
16.03.2022 15:30:00 | Streaming novinky

Fúze dvou velkých mediálních domů WarnerMedia a Discovery už naplno běží a zábavní gigant, který ponese jméno Warner Bros. Discovery ohlašuje, že své vlajkové lodě HBO Max a Discovery+ spojí do jedné platformy.