FB pixel TP pixel
Netflix posiluje pozici. V Polsku otevře pobočku, která poslouží i Čechům © Netflix

Netflix posiluje pozici. V Polsku otevře pobočku, která poslouží i Čechům

Streamovací společnost Netflix otevírá v Polsku novou kancelář, která bude fungovat jako centrum pro její původní produkci ve střední a východní Evropě. Prohloubí tak vazby s místním regionem.

1. 4. 2022 8:00 | Streaming novinky

Streamovací gigant Netflix hodlá rozšířit svůj vliv v Evropě a otevře novou pobočku v Polsku. Svou kancelář vybuduje v hlavním městě Varšavě ještě letos a bude fungovat jako centrální bod pro produkci Netflixu ve střední a východní Evropě, což samozřejmě zahrnuje i Českou republiku. Je tak možné, že se konečně dočkáme i původního českého projektu. Netflix totiž Česko dosud hojně využívá pouze jako skvělé místo na natáčení jeho původních projektů. Jen za poslední rok se zde natáčely například akční thriller The Gray Man s Ryanem Goslingem, Kosmonaut z Čech s Adamem Sandlerem, Na západní frontě klid v režii Daniela Brühla či naposledy akční pokračování Vyproštění 2.

Nová varšavská kancelář je vyvrcholením šesti let investic v Polsku, které začaly lokalizací Netflixu již v roce 2016, a až posléze následovaly i další regionální jazyky jako rumunština, čeština, maďarština, chorvatština a ukrajinština. Netflix se také chlubí, že zvýšil počet polských produkcí. Na filmy a seriály v této oblasti prý vynaložil přibližně 115 milionů dolarů a vytvořil 2600 pracovních míst. Připomeňme výsledné produkty jako například kriminální drama z alternativní reality 1983, na kterém spolupracovala Agnieszka Holland, mysteriózní krimi Temné lesy, odlehčenou komedii Sexify či nedávné fantasy Démoni Krakova. Kromě plánované Varšavy má Netflix své evropské pobočky v Londýně, Amsterdamu, Paříži, Římě, Berlíně, Madridu, Istanbulu a Stockholmu.

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Konečně! Disney+ v Česku startuje 14. června se skvělou cenou a češtinou
Konečně! Disney+ v Česku startuje 14. června se skvělou cenou a češtinou
29.03.2022 10:00:00 | Streaming novinky

Na spuštění Disney+ u nás čekáme už skoro tři roky. A v polovině června se konečně dočkáme. Po dlouhých spekulacích máme konečně jasno, Disney právě oznámil spuštění na 14. června. Spolu s tiskovkou také potvrdil, že cena měsíčního předplatného bude 199 Kč.

Akční sci-fi Halo hlásí rekordní sledovanost. Vznikne i druhá řada
Akční sci-fi Halo hlásí rekordní sledovanost. Vznikne i druhá řada
28.03.2022 14:00:00 | Streaming novinky

První díl očekávané militantní sci-fi Halo minulý týden premiéroval na streamovací platformě Paramount+. A stanovil nový rekord sledovanosti.

Sdílení účtů s přáteli okrádá Netflix o miliardy. Nový krok příjmy zvýší
Sdílení účtů s přáteli okrádá Netflix o miliardy. Nový krok příjmy zvýší
24.03.2022 16:00:00 | Streaming novinky

Ve chvíli, kdy Netflix oznámil, že si chce došlápnout na uživatele sdílející účty mimo svou domácnost, se rozhodli analytici z Wall Street spočítat, kolik dolarů streamovacímu gigantu ročně vynese, pokud tuto praxi zavede celosvětově.

Ryan Reynolds vládne Netflixu. Nová sci-fi má třetí nejlepší start v historii
Ryan Reynolds vládne Netflixu. Nová sci-fi má třetí nejlepší start v historii
23.03.2022 14:00:00 | Streaming novinky

Ryan Reynolds se stává hvězdou Netflixu. I když s akčňákem 6 Underground v minulosti moc neuspěl, po trháku Red Notice si přidává do životopisu další obří úspěch.