FB pixel TP pixel
Boj Netflixu proti sdílení hesel je dokonalá blamáž. Uživatele matou podmínky © Netflix

Boj Netflixu proti sdílení hesel je dokonalá blamáž. Uživatele matou podmínky

Zatímco dříve Netflix sdílení hesel přehlížel, nyní jej považuje za jeden ze svých hlavních problémů. V několika zemích proto testuje novou funkci, která by mohla chybějící příjmy řešit. Dle prvních zpovědí, ale streamer vytváří jen zmatek.

6. 6. 2022 9:00 | Streaming novinky

Streamovací gigant Netflix v posledních měsících nezažívá nejradostnější chvíle. Po pandemickém období, ve kterém streamerovi padaly do klína miliony nových uživatelů, nastává útlum, který završily nedávné čtvrtletní výsledky. Byl totiž ohlášen první úbytek předplatitelů po více než deseti letech, který následoval strmý propad akcií, vlna šetření a propouštění zaměstnanců. Je proto logické, že se streamer snaží najít nové cesty, jak se dostat k penězům zákazníků. Vedle snahy o zavedení reklamy je dlouhodobým bolavým místem, které se Netflix snažil již několikrát v minulosti řešit, neoprávněné sdílení hesel. Proto v Chile, Kostarice a Peru zavedl testovací funkci, díky níž mohou být přidány záložky až pro dvě osoby, které nežijí ve společné domácnosti, a to samozřejmě za cenu nižší, než je cena samostatného tarifu. Místo dodatečného příjmu, ale Netflix zatím vytvořil jen dokonalý zmatek.

Jak uvádějí zákazníci, ale i zaměstnanci Netflixu v Peru, kde byli na tento systém dotazováni, nikdo vlastně moc netuší, jak to má celé fungovat. Server Rest of World totiž hovořil s více než desítkou předplatitelů, kteří uvedli, že změny zásad byly matoucí a prakticky se o nich nedozvěděli ani po dvou měsících od prvotního zavedení. Většina uživatelů tvrdí, že nebyli o změně zásad oficiálně informováni prostřednictvím e-mailu, oznámením ani jinou cestou. Navíc se prý úroveň vymáhání pravidel ze strany Netflixu u jednotlivých uživatelů liší, přičemž někteří uživatelé uvedli, že výzvy k ověření ignorovali, aniž by byli jakkoli postihnuti, jiní své předplatné dokonce zrušili. Ústředním bodem nedorozumění mezi zákazníky nakonec bylo to, jak Netflix definuje pojem domácnost, přičemž někteří z nich vůbec netušili, že společnost vymezuje domácnost jako osoby, které sdílejí fyzické bydliště, a například rodinní příslušníci žijící v jiném městě tam nespadají. Vypadá to, že dokud Netflix nedořeší všechny zmatky, novinka se zatím do dalších zemí nerozšíří.

Zdroj: Business Insider

 4 zobrazení  
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Netflix slaví obří úspěch Stranger Things. Seriál lámal o víkendu rekordy
Netflix slaví obří úspěch Stranger Things. Seriál lámal o víkendu rekordy
02.06.2022 14:40:00 | Streaming novinky

Krátce po debutu poslední řady sci-fi hororu Stranger Things Netflix hrdě hlásí rekordní víkendová čísla a nového vítěze v kategorii nejsledovanější anglicky mluvený seriál.

Disney chce streamovat s reklamami. Výhodu budou mít rodiny s dětmi
Disney chce streamovat s reklamami. Výhodu budou mít rodiny s dětmi
26.05.2022 11:20:00 | Streaming novinky

Společnost Disney konečně odhalila podrobnosti o tom, jak bude fungovat nová varianta levnějšího plánu její streamovací služby Disney+, která bude podporovaná reklamou.

Nový šéf HBO po rušení seriálů kritizuje i propadák hollywoodské legendy
Nový šéf HBO po rušení seriálů kritizuje i propadák hollywoodské legendy
25.05.2022 10:00:00 | Streaming novinky

Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav hodlá svému studiu ušetřit peníze za každou cenu a pravděpodobně mu není nic svaté. Nyní si na kobereček pozval filmové vedení a žádal vysvětlení, proč dalo zelenou vzniku propadáku Clinta Eastwooda.

Výsledek seriálové čistky přehledně: Co všechno už zrušil nový vlastník HBO?
Výsledek seriálové čistky přehledně: Co všechno už zrušil nový vlastník HBO?
22.05.2022 12:00:00 | Streaming novinky

Na americké stanici The CW, která přeprodává svou produkci Netflixu či HBO, se konal velký třesk a mnoho seriálů ze dne na den skončilo. Které seriály již další řady nedostanou a jaké byly důvody jejich zaříznutí?