FB pixel TP pixel
Trailer nové sci-fi vrhá USA do druhé občanské války. Na HBO bude za týden © HBO Max

Trailer nové sci-fi vrhá USA do druhé občanské války. Na HBO bude za týden

HBO se od své sesterské stáje DC Comics rozhodlo zfilmovat ambiciózní dystopický grafický román DMZ o druhé americké občanské válce. Minisérie pod vedením Avy DuVernay láká na hvězdnou Rosario Dawson a temnou atmosféru.

10. 3. 2022 8:00 | Filmové novinky

HBO Max konečně dorazilo do Česka a kromě nového rozhraní, uvádění warneráckých kinohitů nedlouho po jejich premiéře či vyšší streamovací kvality se dočkáme i nových originálních filmů a seriálů určených právě pro tuto stanici. Již příští týden budeme mít možnost na Maxu vidět minisérii DMZ. Ta adaptuje komiksovou sérii ze stáje DC, kterou napsal Brian Wood a ilustroval Riccardo Burchielli. Děj komiksu je umístěn do nedaleké postapokalyptické budoucnosti, v níž se v USA odehrála druhá občanská válka mezi armádou Spojených států amerických a Svobodných států amerických. Dohodnutá linie příměří se pak nachází na Manhattanu, nyní známém jako DMZ – demilitarizovaná zóna.

Zatímco v komiksu jsme sledovali počínání fotoreportéra Mattyho Rotha, v čtyřdílné minisérii budeme následovat Almu Ortegu, newyorskou zdravotnici, která se v této nelehké válečné době stává symbolem naděje, když se snaží najít svého ztraceného syna. Role Almy se zhostila hlavní hvězda seriálu Rosario Dawson, která odstartovala kariéru v kultovních Kids a nedávno zapůsobila na fanoušky Mandaloriana v roli Ahsoky Tano. Za seriálem pak stojí jako producentka a režisérka Ava DuVernay, která se proslavila především na Oscara nominovaným dokumentem 13th či minisérií Když nás vidí zachycující případ pěti neprávem obviněných černošských chlapců ze znásilnění.

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Nového Vetřelce v kině neuvidíme. Bude online a nenatočí ho Ridley Scott
Nového Vetřelce v kině neuvidíme. Bude online a nenatočí ho Ridley Scott
07.03.2022 15:50:00 | Filmové novinky

Producent a režisér Ridley Scott hodlá poslat do světa nového Vetřelce. Nový příběh ze ságy xenomorfů natočí režisér, který je znám svou zálibou v krvi a násilí.

30 seriálových hitů Netflixu, které dostanou pokračování
30 seriálových hitů Netflixu, které dostanou pokračování
07.03.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Protože Netflix chrlí seriály v neuvěřitelném tempu, orientovat se v tom, jestli daný seriál dostal další řadu, nebo byl z nejrůznějších důvodů zrušen, není vůbec lehké. Připravili jsme proto seznam nejdůležitějších seriálů, u kterých se můžeme na další pokračování v dohledné době s jistotou těšit.

Netflix v traileru láká na mrazivou dystopii z války budoucnosti
Netflix v traileru láká na mrazivou dystopii z války budoucnosti
06.03.2022 12:00:00 | Filmové novinky

Netflixu se velmi osvědčují i neanglicky mluvené snímky. Další horkou novinkou, která v březnu zaútočí na diváky, bude válečné drama Černý krab, ve kterém se přesuneme do dystopické budoucnosti.

Nové sci-fi Netflixu má v traileru akci, cestování časem i hvězdu Deadpoola
Nové sci-fi Netflixu má v traileru akci, cestování časem i hvězdu Deadpoola
04.03.2022 11:30:00 | Filmové novinky

Netflix ukázal plnotučný trailer na nové sci-fi Projekt Adam, na kterém znovu spojil síly tvůrčí tým stojící za akční komedií Free Guy.