FB pixel TP pixel
Netflix zakoupil hvězdně obsazené drama o aféře Panama Papers © TMDB

Netflix zakoupil hvězdně obsazené drama o aféře Panama Papers

Již v létě se objevovaly zprávy, že streamovací gigant má zájem o Soderberghův poslední projekt a jak se nyní ukázalo, zájem to byl upřímný, protože Netflix nyní oficiálně potvrdil, že bude film Laundromat (Prádelna) financovat a uvádět.

11. 10. 2018 9:00 | Filmové novinky

Nový film plodného režiséra Stevena Soderbergha se bude zabývat finanční kauzou z roku 2016 známou pod jménem Panama Papers. Němečtí novináři z deníku Süddeutsche Zeitung na svých stránkách postupně odkrývali propojení panamské právní společnosti Mossack Fonseca se stovkami politiků a byznysmenů z desítek zemí, kteří si své jmění ukrývali v daňových rájích. Film bude natočen podle knihy Jakea Bernsteina Secrecy World, kterou zadaptoval Scott Z. Burns, který se Soderberghem spolupracoval na Vedlejších účincích či Nákaze.

Obsazení se rozrůstá o hvězdná jména. David Schwimmer, hvězda seriálu Přátelé ztvární roli Matthew Quirka, právníka, který si uvědomí, že pojišťovací firma, kterou reprezentuje je jen jedna z tisíce krycích společností vytvořených týmem Mossack Fonseca k odklonu placení daní. Potvrzena byla i trojnásobná držitelka Oscara Meryl Streep, naposledy nominována za novinářské drama Akta Pentagon: Skrytá válka. Doprovodí ji letošní oscarový vítěz za ztělesnění Wintstona Churchila ve filmu Nejtemnější hodina Gary Oldman a hvězda devadesátých let Antonio Banderas (Desperado). Sám režisér Steven Soderbergh, který ze světa filmu už několikrát odcházel, aby se opět vrátil, je držitelem režisérského Oscara za film Traffic - Nadvláda gangů. Soderbergh je znám i pro svou rychlost natáčení (sám často zastává role střihače a kameramana) a filmu bychom se měli na Netflixu dočkat již příští rok.

 96 zobrazení  
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
FOTOGALERIE: Komu se postaví Daredevil v nové řadě?
FOTOGALERIE: Komu se postaví Daredevil v nové řadě?
10.10.2018 12:30:00 | Filmové novinky

Příští pátek nás čeká premiéra třetí řady superhrdinské komiksovky Daredevil a my můžeme z vypuštěných trailerů a fotek odhadovat, co tak asi můžeme očekávat, které postavy se objeví a jakým směrem se bude dále příběh vyvíjet.

Nový fantasy seriál na motivy filmu Temný krystal bude opět loutkový
Nový fantasy seriál na motivy filmu Temný krystal bude opět loutkový
09.10.2018 8:20:00 | Filmové novinky

Na newyorském Comic-Conu byly režisérem Louisem Lettierem a televizní producentkou Lisou Henson představeny první záběry a detailnější informace z připravovaného fantasy seriálu ze světa filmového hitu z osmdesátých let Temný krystal. A z reakcí publika se zdá, že seriál svou atmosférou bude navazovat na svého předchůdce.

Netflix natočí nové Letopisy Narnie, přetahovaná s Amazonem pokračuje
Netflix natočí nové Letopisy Narnie, přetahovaná s Amazonem pokračuje
05.10.2018 18:00:00 | Filmové novinky

Je vidět, že komerční i kritický úspěch seriálu HBO Hra o trůny nedá jeho soupeřům spát a v poslední době tak nastal boj o práva k slavným fantasy příběhům. Krátce po oznámení Amazonu o zadaptování ságy Kolo času Roberta Jordana trumfuje Netflix zakoupením práv k slavné sérii Letopisy Narnie.

Neil Gaiman, autor Hvězdného prachu a Sandmana, se upsal Amazonu
Neil Gaiman, autor Hvězdného prachu a Sandmana, se upsal Amazonu
04.10.2018 8:30:00 | Filmové novinky

V boji s Netflixem o ukousnutí co největšího streamovacího koláče, si Amazon připsal po koupi práv k Pánu prstenů a fantasy sáze Kolo času další cenný skalp a to podepsání exkluzivní dohody s Neilem Gaimanem, který pro ně bude pracovat na nových seriálech.