FB pixel TP pixel
Poznejte svět magie v kulisách Oxfordu v novém seriálu na HBO © TMDB

Poznejte svět magie v kulisách Oxfordu v novém seriálu na HBO

Pokud holdujete seriálům jako Upíří deníky, The Originals nebo Buffy, přemožitelka upírů, nový seriál Čas čarodějnic je právě pro vás. Seriál je adaptací i u nás velmi populární stejnojmenné trilogie od autorky Deborah Harkness.

Filmové novinky

Česká HBO začala v září vysílat nový seriál britské stanice Sky One Čas čarodějnic (v originále jako Discovery of Witches). Toto románové ztvárnění můžeme žánrově zařadit mezi fantasy romance a hlavní dějová linie se točí kolem historičky a čarodějky Diany Bishopové, která své nadpřirozené schopnosti zdědila po svých rodičích, ale odmítala je používat. Dianě se náhodou podaří otevřít alchymistický rukopis, po kterém stovky let pátrají čarodějnice, upíři a démoni a ona se tak stává středem jejich zájmu. Pomoc jí nabídne upír a genetik Matthew Clairmont, což v jejím okolí vyvolá nelibost.

Hlavní hrdinku Dianu ztvárnila herečka Teresa Palmer, která se dříve objevila ve válečném snímku Mela Gibsona Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny nebo v hororu Zhasni a zemřeš . Jejího partnera Matta hraje Matthew Goode známý především z druhé řady seriálu The Crown či jako Ozymandias z komiksovky Strážci - Watchmen. Autorka Deborah Harkness je podobně jako její hrdinka Diana vystudovanou historičkou a své znalosti předává i do historicky věrného líčení s detailním zájmem o mytologii a alchymii, které se v seriálu objevují. Pro diváky se můžou lákavě jevit i exotické kulisy Oxfordu či New Yorku, ve kterých se skrývá svět skrytý běžným lidem.

Fanoušky knihy byla adaptace očekávána s napětím a z prvních reakcí se zdá, že se autorům povedlo svět z Času čarodějnic převést k jejich spokojenosti. První sezóna má dohromady osm dílů a v tuto chvíli si na HBO můžeme přehrát první tři epizody.

© TMDB

Čas čarodějnic

A Discovery of Witches | Velká Británie | 2018 | Sci-fi seriály | Čarodějnice

Historička a čarodějnice Diana Bishopová získá přístup k okouzlujícímu rukopisu Ashmole 782 a je jí jasné, že musí vyřešit jeho tajemství. Pomoc jí nabídne tajemný Matthew, jenomže on je upír a žádná čarodějnice by upírům věřit neměla. Hrají: Teresa Palmer, Matthew Goode, Alex Kingston, Owen Teale, Louise Brealey, Malin Buska, Aiysha Hart

 78 %
Filmtoro
Filmtoro
Verdikt

Pokud trpíte abstinenčními příznaky z nedostatku fantasy, právě jste narazili na solidní záplatu.

Sledovat Online na HBO Max  HBO Max | české titulky | český dabing | nové díly od 7. 1. 2022
Sledovat Online na SkyShowtime  SkyShowtime | české titulky | český dabing | nové díly od 7. 1. 2022
 370 zobrazení   7 se líbí
Filmtoro
Nový komiksový seriál Titans se objeví také na našem Netflixu
Nový komiksový seriál Titans se objeví také na našem Netflixu
01.10.2018 19:19:00 | Filmové novinky

Netflix a vydavatelství DC uzavřelo novou dohodu, díky které budou moci velmi očekávaný seriál Titans sledovat lidé z celého světa. Původně se měl objevit exkluzivně na nové streamovací službě DC, ale pro země mimo USA ho bude vysílat Netflix.

V novém traileru na Daredevila se ukáže Kingpin v ikonickém bílém obleku
V novém traileru na Daredevila se ukáže Kingpin v ikonickém bílém obleku
28.09.2018 18:05:00 | Filmové novinky

Premiéra třetí řady Daredevila se kvapem blíží a Netflix své fanoušky láká v dalších stylových upoutávkách, ve které potvrzuje návrat Wilsona Fiska do Hell's Kitchen. V obou dvou ho také konečně uvidíme v jeho bílém obleku, kterým se proslavil v komiksu.

Frank Underwood zemřel, jak si v novém traileru House of Cards povede Claire?
Frank Underwood zemřel, jak si v novém traileru House of Cards povede Claire?
27.09.2018 20:05:00 | Filmové novinky

Po zhlédnutí prvního plnohodnotného traileru k šesté a závěrečné řadě seriálu House of Cards to vypadá, že i bez Franka Underwooda se bude na co koukat. Úřaduje samozřejmě Claire, ale uvidíme i další staré postavy a také několik nových.

Bojíte se rádi? Na Netflixu nás čeká strašidelný Apostle a další napínáky
Bojíte se rádi? Na Netflixu nás čeká strašidelný Apostle a další napínáky
27.09.2018 9:00:00 | Filmové novinky

Pořádnou dávku napínavých a strašidelných filmů a seriálů si pro nás připravil Netflix na celý říjen. Mezi nejočekávanější tituly patří napínavý thriller Apostle a my vám pro něj přinášíme první ukázku. Plus si shrneme, jaké další horory a thrillery uvidíme před Halloweenem.