FB pixel TP pixel
Black Mirror na Netflixu bude interaktivní jako český Kinoautomat © TMDB

Black Mirror na Netflixu bude interaktivní jako český Kinoautomat

Včera vydala agentura Bloomberg zprávu, ve které uvádí, že fanoušci široce oblíbené sci-fi antologie Black Mirror nebudou muset čekat na uvedení další řady až do roku 2019, ale nové epizody budou k dispozici již letos v prosinci. Na potvrzení od Netflixu se ale stále čeká.

Filmové novinky 3. 10. 2018 9:05 | Filmové novinky

K této zprávě přibyla i Netflixem oficiálně potvrzená zpráva, že vyvíjejí speciální epizody a filmy, ve kterých si divák bude moci vybrat, jak bude v určitém bodě vyprávění příběh dále pokračovat (tzv. “choose-your-own-adventure”). A vypadá to, že právě epizoda z Black Mirroru bude oním prvním speciálem.

V samotném Československu jsme byli jedněmi z průkopníků tohoto principu, když byl v roce 1967 na výstavě EXPO 67 v Montrealu představen projekt Kinoautomat - Člověk a jeho dům v hlavní roli s Miroslavem Horníčkem, který byl na tomto interaktivním přístupu představen. V kinosále mohli diváci rozhodnout zmáčknutím tlačítka, kam se příběh posune (rozhodla tedy většina). O určitý typ interaktivního vyprávění se v poslední době pokusilo i HBO se seriálem Mozaika Stevena Soderbergha a i samotný Netflix již dříve vydal interaktivního Kocoura v botách (Puss in Book: Trapped in an Epic Tale) nebo speciál Buddyho Thunderstrucka. Nyní chce tato streamovací služba interaktivní obsah uvést masověji.

Black Mirror je seriál, který si Netflix vzal pod svá křídla až v po dvou odvysílaných sezonách, které patřily britské stanici Channel 4. Jako antologie se seriál skládá z několika na sobě nezávislých příběhů a většina z nich je varováním a předpovědí, jak se můžou moderní technologie neuvážlivým používáním vymknout kontrole. Black Mirror si vybudoval poměrně silnou a věrnou fanouškovskou základnu, ale až s příchodem Netflixu a násobně vyššího rozpočtu se seriál stal masovým a pro samotný Netflix i velmi úspěšným. V posledních dvou letech získal Black Mirror cenu Emmy pro nejlepší televizní film za epizody San Junipero a USS Callister. Pro Netflix se režie některých dílů zhostily hvězdy jako Joe Wright (Pokání), John Hillcoat (Země bez zákona), Jodie Foster či Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10). Tvůrce seriálu Charlie Brooker prozradil, že pátá sezóna by měla mít šest dílů, jako měly i předchozí řady uvedené na Netflixu (pro Channel 4 to byly epizody tři).

© TMDB

Černé zrcadlo

Black Mirror | Velká Británie | 2011 | Sci-fi seriály | Budoucnost

Britský seriál o tom, jak by mohla vypadat naše budoucnost, především z pohledu mezilidských vztahů, spojení s technikou či úlohy médií. Co díl, to jiný příběh.

 87 %
Filmtoro
Filmtoro
Verdikt

Aktuálně již 6. řada nabízí pět nových a značně temných epizod.

Sledovat Online na Netflix  Netflix | české titulky | český dabing | od 15. 6. 2023
 460 zobrazení   58 se líbí
Filmtoro
Poznejte svět magie v kulisách Oxfordu v novém seriálu na HBO
Poznejte svět magie v kulisách Oxfordu v novém seriálu na HBO
02.10.2018 12:00:00 | Filmové novinky

Pokud holdujete seriálům jako Upíří deníky, The Originals nebo Buffy, přemožitelka upírů, nový seriál Čas čarodějnic je právě pro vás. Seriál je adaptací i u nás velmi populární stejnojmenné trilogie od autorky Deborah Harkness.

Nový komiksový seriál Titans se objeví také na našem Netflixu
Nový komiksový seriál Titans se objeví také na našem Netflixu
01.10.2018 19:19:00 | Filmové novinky

Netflix a vydavatelství DC uzavřelo novou dohodu, díky které budou moci velmi očekávaný seriál Titans sledovat lidé z celého světa. Původně se měl objevit exkluzivně na nové streamovací službě DC, ale pro země mimo USA ho bude vysílat Netflix.

V novém traileru na Daredevila se ukáže Kingpin v ikonickém bílém obleku
V novém traileru na Daredevila se ukáže Kingpin v ikonickém bílém obleku
28.09.2018 18:05:00 | Filmové novinky

Premiéra třetí řady Daredevila se kvapem blíží a Netflix své fanoušky láká v dalších stylových upoutávkách, ve které potvrzuje návrat Wilsona Fiska do Hell's Kitchen. V obou dvou ho také konečně uvidíme v jeho bílém obleku, kterým se proslavil v komiksu.

Frank Underwood zemřel, jak si v novém traileru House of Cards povede Claire?
Frank Underwood zemřel, jak si v novém traileru House of Cards povede Claire?
27.09.2018 20:05:00 | Filmové novinky

Po zhlédnutí prvního plnohodnotného traileru k šesté a závěrečné řadě seriálu House of Cards to vypadá, že i bez Franka Underwooda se bude na co koukat. Úřaduje samozřejmě Claire, ale uvidíme i další staré postavy a také několik nových.