FB pixel TP pixel
Netflix zařízl další čtyři seriály. Kdo čistku obsahu odskákal tentokrát? © TMDB

Netflix zařízl další čtyři seriály. Kdo čistku obsahu odskákal tentokrát?

U jsme si zvykli, že Netflix své seriály nekompromisně ruší, jakmile nenaplní vkládaný potenciál, a jen málokdy se dočkají více než tří řad. Tentokrát streamovací gigant oznámil zrušení rovnou čtyř projektů.

Filmové novinky

Nedávno jsme na našem webu informovali o konci seriálu Neztrapňuj mě, tati! s Jamiem Foxxem v hlavní roli a důvody zrušení velkorozpočtovém komiksáku Jupiter's Legacy jsme zase popsali zde. Nyní Netflix oznámil, že ruší rovnou čtyři seriály, jejichž fanoušci se tak dalších řad nedočkají. Jsou to Mr. Iglesias se stejnojmenným komikem v hlavní roli, Tým s Kevinem Jamesem, Pohoda v rytmu country s Katharine McPhee a Eddiem Cibrianem a původně nezávislý projekt Bonding. Jak vidno, ve všech čtyřech případech se jedná o komediální seriály. Seriály Tým a Pohoda v rytmu Country zakončily svou pouť již po první řadě, Bonding v režii Rightora Doylea si užil dvě série a Mr. Iglesias dostal od Netflixu „dokonce“ řady tři.

Netflix zařízl další čtyři seriály. Kdo čistku obsahu odskákal tentokrát? © TMDB

S mnohými zúčastněnými se Netflix, podobně jako v případě výše zmíněného Jamieho Foxxe, zcela nerozchází. Gabriel Iglesias pro největšího streamera dodá svůj třetí stand-up speciál, Doyle má s Netflixem podepsanou dohodu na několik projektů a Kevin James by měl pro Netflix vytvořit další komediální seriál, ve kterém by měl ztvárnit i hlavní roli. Vyvstává ovšem otázka, proč začal mít Netflix se seriálovým komediálním žánrem takové potíže. Vždyť v minulosti vytvořil kriticky i divácky úspěšné seriály jako Grace a Frankie, Nezdolná Kimmy Schmidt nebo Zase máme plný dům a Ranč. Jedním z důvodů může být jednak změna strategie, v níž hraje prim orientace na kvantitu a rychlost produkce, nemalý vliv ovšem může mít i zvolený model výroby Netflixu, který nezahrnuje pilotní díly. Ty jsou cenným zkušebním materiálem, a u komediálních seriálů zvláště: je zde totiž klíčové načasování a sehranost herců. Pro Netflix tak slouží první řady jako de facto piloty, a mnohé seriály se tak po neúspěchu dalších dílů nedočkají.

 7 882 zobrazení  
Věříte na UFO? Netflix představil seriál, který přijde s novými informacemi
Věříte na UFO? Netflix představil seriál, který přijde s novými informacemi
06.07.2021 19:00:00 | Filmové novinky

Pokud jako Fox Mulder věříte, že pravda je tam venku, možná vás zaujme nový seriál Netflixu, který bude poodkrývat nové informace o UFO a mimozemšťanech.

Ulice strachu míří do Pátku Třináctého! Netflix láká na hororovou dvojku
Ulice strachu míří do Pátku Třináctého! Netflix láká na hororovou dvojku
05.07.2021 15:00:00 | Filmové novinky

Už tento pátek se na Netflixu dočkáme druhé části z hororové trilogie Ulice strachu. A tentokrát půjde o zjevnou poctu Pátku Třináctého včetně ikonické pytlové masky Jasona Voorheese.

Netflix představil dvě krvavé žánrové novinky s hvězdným obsazením
Netflix představil dvě krvavé žánrové novinky s hvězdným obsazením
04.07.2021 13:00:00 | Filmové novinky

Netflix jako by chtěl během léta vsadit na hodně krvavou podívanou. Po brutální Ulici strachu totiž vytahuje z klobouku upírský thriller a silně stylizovaný western.

Sopránovi jsou zpátky! HBO vydalo parádní trailer filmového prequelu
Sopránovi jsou zpátky! HBO vydalo parádní trailer filmového prequelu
01.07.2021 11:00:00 | Filmové novinky

HBO právě vypustilo ukázku k filmu Všichni svatí mafie, ve kterém uvidíme zrod ikonické popkulturní postavy Tonyho Soprána. A fanoušci seriálu i mafiánských filmů obecně se mají na co těšit.