FB pixel TP pixel
Nejočekávanější horor roku v prvním traileru. Z upírů jde konečně zase strach © Focus

Nejočekávanější horor roku v prvním traileru. Z upírů jde konečně zase strach

Režisér Robert Eggers na konci letošního roku konečně uvede svůj očekávaný snímek Nosferatu. Jedná se o reimaginaci hororové klasiky z 20. let minulého století, která už se jednoho remaku v minulosti dočkala. Eggers slibuje temnou hororovou podívanou, která už v traileru vykouzlí několik děsivých a ikonických momentů.

Filmové novinky

Jeden z nejklasičtějších filmů historie se už na konci roku dočká nového zpracování, které by mělo z upírů opět udělat monstra, ze kterých jde děs. Řeč je samozřejmě o reimaginaci klasického hororu F. W. Murnaua Nosferatu z roku 2022, jenž se o více než 50 let později dočkal i modernějšího remaku s Klausem Kinskim v režii Wernera Herzoga. Nyní se příběhu hraběte Orloka chopil Robert Eggers, který se proslavil filmy jako Čarodějnice nebo Maják.

Snímek vypráví příběh Thomase Huttera, který se dostane do kontaktu s hrabětem Orlokem, o němž netuší, že je upírem. Orlok se posléze upne na Hutterovu manželku Ellen, kterou v této verzi ztvární Lily-Rose Depp. Ta nahradila původně obsazenou Anyu Taylor-Joy, jež nemohla film natáčet z časových důvodů. Roli Orloka ztvární Bill Skarsgard, Thomase Huttera si zahraje Nicholas Hoult, který má s upíry bohatou zkušenost. Nedávno se objevil ve filmu Renfield, který taktéž volně vychází z příběhu Drákuly od Brama Stokera.

Nosferatu však název Drákula nepoužívá a nepoužívá ani jména jiných postav ze Stokerovy knihy, i když je příběh de facto stejný. Mohou za to spory u původního filmu, kdy bylo vše přejmenováno, aby se tvůrci vyhnuli osočení z plagiarismu a film mohl být vůbec zachován. Eggersův snímek tedy není adaptací Stokera, ale původního Nosferatu. I proto ve filmu nevystoupí postava Van Helsinga, ale Albin Eberhart Von Franz, jehož si zahraje Willem Dafoe. Zatímco v USA bude film uveden letos na Vánoce, v Česku je premiéra plánovaná na 2. ledna 2025.

Zdroj: Variety

Trailer 3. dílu Rodu draka slibuje velké zapojení draků a zkázu všeho a všech
Trailer 3. dílu Rodu draka slibuje velké zapojení draků a zkázu všeho a všech
24.06.2024 17:20:00 | Filmové novinky

Spory mezi Zelenými a Černými se vyostřují a ničemu nepomáhají ani mordy posledních epizod, které zasáhly oba tábory velmi hluboko. A protože jsou Rhaenyra i vládnoucí Aegon tak trochu blázni prahnoucí po moci, do hry se již brzy naplno dostanou draci, což může znamenat konec obou stran.

Netflix má nový globální megahit. Kritici i diváci však akční novinku nenávidí
Netflix má nový globální megahit. Kritici i diváci však akční novinku nenávidí
24.06.2024 16:25:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Netflix uvedla před víkendem akční novinku s herečkou Jessicou Albou Tvrdá odplata. Zdánlivě tuctová akční žánrovka se obratem stala globálním hitem a vysokou popularitu má i v Česku. Paradoxem ovšem je, že kritici i řadoví diváci na filmu nenechají nit suchou a považují ho za značně nepovedený.

Eddie Murphy slaví velký návrat! Policajt v Beverly Hills 4 nadchl kritiky a likviduje bránice
Eddie Murphy slaví velký návrat! Policajt v Beverly Hills 4 nadchl kritiky a likviduje bránice
23.06.2024 14:15:00 | Filmové novinky

Už 3. července se fanoušci akční komedie Policajt v Beverly Hills dočkají dlouho vyhlíženého pokračování, v němž se jako Axel Foley vrátí i nenahraditelný Eddie Murphy. Film má za sebou americkou premiéru a první diváci z řad kritiků nešetří chválou hlavního představitele.

Pán prstenů napraví chyby. Nová řada slibuje největší bitvu, úmrtí hrdinů a rozpuk zla
Pán prstenů napraví chyby. Nová řada slibuje největší bitvu, úmrtí hrdinů a rozpuk zla
21.06.2024 16:05:00 | Filmové novinky

Že se tohle léto dočkáme dvou fantasy seriálových pecek, bylo jasné už dlouho dopředu. Rod draka ukázal své karty hned na startu léta, stále jsme však čekali na nápovědy, co by se mohlo stát v Prstenech moci. Podle nejnovějších prohlášení se zdá, že se máme opravdu na co těšit.