FB pixel TP pixel
Netflix má nový globální megahit. Kritici i diváci však akční novinku nenávidí © Netflix

Netflix má nový globální megahit. Kritici i diváci však akční novinku nenávidí

Streamovací služba Netflix uvedla před víkendem akční novinku s herečkou Jessicou Albou Tvrdá odplata. Zdánlivě tuctová akční žánrovka se obratem stala globálním hitem a vysokou popularitu má i v Česku. Paradoxem ovšem je, že kritici i řadoví diváci na filmu nenechají nit suchou a považují ho za značně nepovedený.

Filmové novinky

Měl to být velký filmový návrat herečky Jessicy Alby, která se naposledy před kameru postavila v roce 2020. A rovnou návrat v akčním žánru, v němž měla křehce působící herečka lámat lidem ruce a krky. O úspěch nakonec v případě filmu Tvrdá pomsta skutečně jde, alespoň co se týče pohledu samotného Netflixu, který se samozřejmě soustředí především na popularitu svých novinek.

V tomto ohledu totiž novinka Tvrdá odplata rozhodně nezklamala, když se ihned po své premiéře vyšplhala na první příčku oblíbenosti u diváků v 85 zemích světa, kde Netflix působí. Nutno navíc uznat, že zájem je skutečně globální a filmu se daří v USA, v Česku, Velké Británii, Švédsku, Jižní Koreji, na Jamajce, na Bahamách či v Jižní Africe. Jen čtvrté místo v nejsledovanějšími filmy snímek urval jen v Japonsku či Turecku. Druhá místa pak zaujal v Polsku a na Filipínách.

Netflix bude spokojen

To značí, že středeční oficiální čísla Netflixu přinesou moc hezký počet zhlédnutí, který jistojistě vyváží skutečnost, že kritici a ani běžní diváci zrovna nadšení nejsou. Ačkoli na film nepochybně koukají miliony lidí napříč planetou, protože nuda se neptá a Netflix je zrovna po ruce, hodnocení jsou víceméně tristní a označují film za herecky slabý, scenáristicky i režijně líný, vizuálně nehezký a zajímavý skutečně jen tím, že v něm Jessica Alba předvádí docela slušné akční divadlo a že je na ni stále hezký pohled.

Netflixu to ale vadit nemusí, protože Tvrdá odplata očividně posloužila jako žánrová výplň na horké letní večery a nyní může jít streamer zase o dům dál. Navíc si potvrdil, že Alba v akční roli může fungovat podobně jako Jennifer Lopez, takže by nikoho nepřekvapilo, kdybychom se brzy dočkali podobného žánrového příspěvku nejen na téma pomsty.

Zdroj: FlixPatrol / Netflix

Eddie Murphy slaví velký návrat! Policajt v Beverly Hills 4 nadchl kritiky a likviduje bránice
Eddie Murphy slaví velký návrat! Policajt v Beverly Hills 4 nadchl kritiky a likviduje bránice
23.06.2024 14:15:00 | Filmové novinky

Už 3. července se fanoušci akční komedie Policajt v Beverly Hills dočkají dlouho vyhlíženého pokračování, v němž se jako Axel Foley vrátí i nenahraditelný Eddie Murphy. Film má za sebou americkou premiéru a první diváci z řad kritiků nešetří chválou hlavního představitele.

Pán prstenů napraví chyby. Nová řada slibuje největší bitvu, úmrtí hrdinů a rozpuk zla
Pán prstenů napraví chyby. Nová řada slibuje největší bitvu, úmrtí hrdinů a rozpuk zla
21.06.2024 16:05:00 | Filmové novinky

Že se tohle léto dočkáme dvou fantasy seriálových pecek, bylo jasné už dlouho dopředu. Rod draka ukázal své karty hned na startu léta, stále jsme však čekali na nápovědy, co by se mohlo stát v Prstenech moci. Podle nejnovějších prohlášení se zdá, že se máme opravdu na co těšit.

Postapokalyptický sci-fi hit Netflixu končí. Trailer ukazuje finální boj o přežití v mrazu
Postapokalyptický sci-fi hit Netflixu končí. Trailer ukazuje finální boj o přežití v mrazu
21.06.2024 12:20:00 | Filmové novinky

Příběh mrazivé dystopie Ledová archa se chýlí ke konci s premiérou závěrečné čtvrté řady. Seriál inspirovaný francouzským komiksem a česko-korejským filmem režiséra Bong Joon Hoa opět nabídne strhující příběh plný třídního konfliktu, sociální nespravedlnosti a zápasu o přežití.

Nová Hra o trůny se blíží. První fotka odhaluje Rytíře Sedmi království
Nová Hra o trůny se blíží. První fotka odhaluje Rytíře Sedmi království
21.06.2024 10:40:00 | Filmové novinky

Hra o trůny se co nevidět dočká na obrazovkách dalšího prequelu, který má zatím název „A Knight of the Seven Kingdoms“. Natáčení nedávno začalo v irském Belfastu a Max se nyní pochlubil nejen obsazením, ale i první fotkou hlavního hrdiny celé série.