FB pixel TP pixel
Fanoušci fantasy pozor! Netflix chystá nálož seriálových novinek © Activision Blizzard / Netflix / Paramount Pictures

Fanoušci fantasy pozor! Netflix chystá nálož seriálových novinek

Fantasy seriály určitě patří mezi ty nejoblíbenější a Netflix to moc dobře ví. Ve vývoji jich má obrovské množství, a tak jsme pro pořádek sestavili seznam projektů, které by v dohledné době měly do jeho katalogu dorazit.

22. 2. 2022 15:00 | Filmové novinky

Že je fantasy žánr pro velké streamovací služby jedním ze stěžejních pilířů, je známá věc. Dokládají to i masivní investice do těchto projektů. Rekordní rozpočet seriálového Pána prstenů od Amazonu či plánovaná pokračování fenoménu Hra o trůny jsou toho jasným důkazem. Netflix má sice svého Zaklínače, k němu by ale určitě rád přidal další úspěšné projekty a vyhnul se propadákům, jako byla například předloňská artušovka Prokletá. Jaké fantasy seriály tedy Netflix pro nejbližší období chystá? Nejočekávanější bude pravděpodobně trojice vysokorozpočtových projektů Avatar: The Last Airbender, Sandman a The Witcher: Blood Origin, Netflix ovšem nabízí i řadu jiných zajímavých seriálů. Mrkněte níže na náš přehled, je z čeho vybírat a na co se těšit.

The Witcher: Blood Origin – Chystaná minisérie je prequelem odehrávajícím se 1200 let před událostmi Zaklínače.
The Sandman – seriál na motivy kultovní komiksové předlohy Neila Gaimana má nespočet věrných fanoušků, kteří se nemohou dočkat adaptace svého oblíbeného díla.
Avatar: The Last Airbender – milovaný animovaný seriál stanice Nickelodeon dostane hranou podobu a i když jej autoři původního seriálu pro kreativní neshody opustili, naděje, že se dočkáme velké seriálové události, stále žije.
Baahubali: Before the Beginning - fantasy seriál pocházející z Indie, který byl rovnou obnoven pro více řad.
Cracow Monsters - polské fantasy o ženě, která se přidá ke skupině studentů, kteří bojují proti démonům.
Diablo - fantasy videoherní řežba by měla dostat animovanou adaptaci.
Daniel Spellbound - dětský seriál odehrávající se v magickém světě.
Half Bad - nový britský seriál podle série fantasy knih Sally Greenové o světě, kde spolu žijí čarodějnice a lidé.
Magic: The Gathering - animovaný fantasy seriál, který vychází z karetní hry.
Martin the Warrior- animovaná adaptace románu Briana Jacquese.
Raybearer - adaptace fantasy románu Jordany Ifueky o mladé dívce, která je spoutána magickým přáním, jež vyslovila její matka.
Ring Shout - seriál o lovení příšer s Kiki Layne v hlavní roli.
Shadecraft - tento seriál, který je adaptací připravovaného komiksu nakladatelství Image Comics, povede Joe Henderson, showrunner seriálu Lucifer.
The Magic Order - adaptace dalšího komiksu Marka Millara.
The Talisman - seriál podle fantasy románu Stephena Kinga bude sledovat mladého Jacka Sawyera, který vstupuje do paralelního světa známého jako Teritoria, ve kterém bude hledat mocný talisman.
Twilight of the Gods - fantasy anime seriál připravovaný Zackem Snyderem a Jayem Olivou čerpající ze severské mytologie.
Wings of Fire – seriálová adaptace románu Tui T. Sutherland, která je vyprávěná z pohledu draka.

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Filmový Vyšehrad v novém traileru překvapuje. Laviho čeká velká změna
Filmový Vyšehrad v novém traileru překvapuje. Laviho čeká velká změna
21. 2. 2022 11:00:00 | Filmové novinky

Již v polovině dubna čeká tuzemská kina událost v podobě návratu Julia Lavického. Slavný bývalý čutálista pražské Sparty, který objevil výčep a pohřbil svoji kariéru ve fotbalovém Vyšehradu, nyní zažije nečekaný životní obrat.

Zack Snyder natočí pro Netflix epickou sci-fi. Vykrade v ní Star Wars
Zack Snyder natočí pro Netflix epickou sci-fi. Vykrade v ní Star Wars
20. 2. 2022 12:00:00 | Filmové novinky

Režisér a scenárista Zack Snyder pokračuje ve své spolupráci s Netflixem. Kromě celé série zombíků v Las Vegas pro něj připraví i velkolepé vesmírné sci-fi Rebel Moon.

Stranger Things: 4. řadu neuvidíme najednou. Netflix s 5. řadou seriál ruší
Stranger Things: 4. řadu neuvidíme najednou. Netflix s 5. řadou seriál ruší
17. 2. 2022 19:00:00 | Filmové novinky

Netflix oficiálně zveřejnil data uvedení čtvrté řady seriálového hitu Stranger Things. A fanoušci nebudou mít radost, protože seriál se blíží ke svému konci. Netflix k tomu má dobré důvody.

Nejdrsnější seriálový hrdina současnosti bude pokračovat. Kdy se vrátí?
Nejdrsnější seriálový hrdina současnosti bude pokračovat. Kdy se vrátí?
16. 2. 2022 14:15:00 | Filmové novinky

Dobré zprávy pro všechny příznivce Jacka Reachera. Druhá řada této seriálové novinky dostala zelenou. Vznik seriálu přitom nebyl jednoduchý a musel se vyrovnat se stínem filmových adaptací s Tomem Cruisem.