FB pixel TP pixel
Noví Pitt a DiCaprio? 10 mladých herců, které se vyplatí sledovat © Warner Bros. / Netflix / Searchlight Pictures

Noví Pitt a DiCaprio? 10 mladých herců, které se vyplatí sledovat

Éra Brada Pitta a Johnyho Deppa je už pomalu za námi, není však nutné smutnit. Na obzoru je mnoho nadějných, talentovaných a pohledných tváří, které je brzy nahradí. Kdo to bude? Vybrali jsme pro vás desítku budoucích superstars, které je určitě dobré držet v hledáčku.

22. 3. 2023 16:55 | Zajímavosti

Jack Lowden

Noví Pitt a DiCaprio? 10 mladých herců, které se vyplatí sledovat © Apple TV+

Dvaatřicetiletý hrdý Skot na sebe poprvé výrazně upozornil jako Nikolaj Rostov v BBC adaptaci ruské klasiky Vojna a mír, už v tu dobu ale byl jednou z největších britských hereckých nadějí s několika prestižními divadelními oceněními na kontě. Brzy následovaly další velké role i z filmového ranku, do Dunkerku jej obsadil Christopher Nolan a po boku Florence Pugh a Nicka Frosta zazářil v komedii Souboj s rodinou. Nově jej můžeme vidět ve špionážním seriálu Apple TV+ Mimo systém a spekuluje se o něm jako o možném příštím Bondovi. Velkou budoucnost tak má určitě před sebou.

Joe Alwyn

Noví Pitt a DiCaprio? 10 mladých herců, které se vyplatí sledovat © BBC / HBO Max

Jednatřicetiletý londýnský rodák začal v porovnání se svými kolegy kariéru o trochu později a v jejích počátcích se o něm mluvilo především jako o partnerovi Taylor Swift. Byla by ale velká chyba jej zaškatulkovat pouze jako hezkou tvářičku. Jeho talentu si povšimli mimo jiné Ang Lee, Joanna Hogg nebo Yorghos Lanthimos. V tuto chvíli pak září v minisérii HBO Rozhovory s přáteli. Máme tady téměř jistě zaděláno na novou hvězdu nezávislého filmu.

Josh O’Connor

Noví Pitt a DiCaprio? 10 mladých herců, které se vyplatí sledovat © Netflix

Britský rodák s klasickým divadelním vzděláním začínal především v divadelních a seriálových rolích, dlouhodobě se objevoval v Ganzích Birminghamu či seriálu o známých bratrech stejného jména Durrelovi. Velký průlom pak pro něj znamenala hlavní role v citlivé romanci z nehostinného Yorkshiru Na konci světa, za kterou získal British Independent Film Award. Následně si jej vyhlédli tvůrci seriálu Koruna do role Prince Charlese a další ocenění včetně Zlatého Glóbu na sebe nenechala dlouho čekat.

Franz Rogowski

Noví Pitt a DiCaprio? 10 mladých herců, které se vyplatí sledovat © Wild Bunch Germany

Rodák z německého Freiburgu na sebe poprvé výrazné upozornil, když se objevil ve vynikajícím a po právu oceňovaném thrilleru Victoria Sebastiana Schippera. Následně si jej oblíbil Christian Petzold a další esa německého festivalového filmu. Šestatřicetiletý herec s nezaměnitelným obličejem a rozštěpem rtu tak byl najednou všude. Zatím se držel pouze na poli evropského filmu, už příští rok se ale objeví po boku Bena Whishawa v novince Iry Sachse, uvidíme tedy, jak se mu bude dařit i v anglicky mluvených rolích.

Regé-Jean Page

Noví Pitt a DiCaprio? 10 mladých herců, které se vyplatí sledovat © Netflix

Raketová sláva londýnského rodáka s africkými kořeny vzrostla především díky jeho ztvárnění Simona Basseta v první sérii populárního Netflix seriálu Bridgertonovi. Záhy se o něm začalo mluvit jako o příštím možném Bondovi a velké role na sebe také nenechaly dlouho čekat. Viděli jsme ho také v akčním filmu The Gray Man a září i ve fantasy Dungeons & Dragons: Čest zlodějů. Z hobby kurzů herectví v britském Národním divadle je to tedy opravdu velký a rychlý skok do Hollywoodu.

Paul Mescal

Noví Pitt a DiCaprio? 10 mladých herců, které se vyplatí sledovat © Hulu / HBO Max

Šestadvacetiletý irský rodák debutoval v intimním vztahovém seriálu HBO Normální lidé a ihned si získal velké množství fanynek. Loni se objevil v oscarovém režijním debutu Maggie Gylenhaal Temná dcera a letos slavil dokonce dvojitý úspěch na festivalu v Cannes s filmy Aftersun a God’s Creatures, které oba odkoupilo studio A24, jež je nespornou zárukou kvality pro náročnější diváky. Nyní se chystá obout římské sandály v pokračování legendárního Gladiátora.

Barry Keoghan

Noví Pitt a DiCaprio? 10 mladých herců, které se vyplatí sledovat © Searchlight Pictures

Devětadvacetiletý Dubliňan s nezaměnitelným a vlastně nesympatickým obličejem, který jej předurčil k rolím problematických mladíků, na sebe prvně upozornil jako chlapec přinášející zkázu v antické bajce Yorghose Lanthimose Zabití posvátného jelena a ještě ten stejný rok se objevil i v Dunkerku Christophera Nolana. Následovala role v oceňovaném seriálu z produkce HBO Černobyl a v Hollywoodu měl otevřené dveře. Pro Marvel natočil komiksovku Eternals, viděli jsme ho i jako Jokera v temném Batmanovi a zářil i ve Vílách z Inisherinu.

Jack Dylan Grazer

Noví Pitt a DiCaprio? 10 mladých herců, které se vyplatí sledovat © BBC / HBO Max

Nejmladší z nových nadějí na našem seznamu je teprve osmnáctiletý kalifornský rodák, který prorazil díky roli v dvojdílném retro hororu To, kde ztvárnil malého hypochondra Eddieho. O dva roky později se pak objevil jako jeden ze členů Shazam family a vrhnul se hlavně na dabingové role, kde propůjčil hlas v Disney pohádkách jako Luca nebo Rozbitý robot Ron. Svůj největší herecký potenciál ale zatím ukázal v seriálu Lucy Guadagnina Jsme, jací jsme, kde dokázal plně zužitkovat svůj vzhled rozmazleného fracka. Předvídá se mu velká budoucnost, ale jsme zvědaví, jak zvládne přerod s dětských do dospělých rolí.

Austin Butler

Noví Pitt a DiCaprio? 10 mladých herců, které se vyplatí sledovat © Warner Bros. Pictures

Do té doby, než letos vtrhl do kin s vězeňským rockem, byl znám třicetiletý rodák z Annaheimu především jako jeden z Nickelodeon kids a jako partner další z dětských hvězd Vanessy Hudgens. Poté, co tito dva po téměř dekádě ukončili svůj vztah, se konečně začali hrnout velké role. Po úspěchu v roli Elvise Presleyho se tak objeví jako mladý Harkonnen v pokračování Duny.

Tanner Buchanan

Noví Pitt a DiCaprio? 10 mladých herců, které se vyplatí sledovat © Netflix

Mladý rodák z Ohia začínal již ve dvanácti letech a od té doby se v menších rolích objevoval na televizních obrazovkách poměrně pravidelně. Průlom však přišel až v roce 2018, kdy jej obsadili do role problematického syna hlavního hrdiny ze seriálu Cobra Kai. Netflix si jej oblíbil, a tak se objevil i v remaku Takové normální holky, kde byl rozhodně tím nejlepším, co se ve snímku objevilo. Šikovný herec má ale otevřená zadní vrátka, mimo jiné se živí i modelingem a profesionálně tancuje. Kdyby se tedy rozhodl herectví pověsit na hřebík, určitě o něm uslyšíme jinde.

Beata Mrazíková
Filmový vkus má pokřivený aktivním pohybem ve filmovém průmyslu, radost tak navzdory špatným marketingovým kampaním a hrozně nasazeným postsynchronům přináší především nekonečný přival reality shows a festivalové lahůdky. Kdyby se ztratily peníze ze světa, stále jí můžete platit v arašídových košíčcích a batátových hranolkách.
10 příběhů z Pána prstenů, které chceme vidět v nových filmech
10 příběhů z Pána prstenů, které chceme vidět v nových filmech
02.03.2023 13:15:00 | Zajímavosti

Fanoušci Tolkiena zažívají aktuálně slušnou euforii. Kluci a holky z Warner Bros. totiž potvrdili, že získali potřebná práva a chtějí se pustit do točení nových filmů ze Středozemě. Na rozdíl od Amazonu mají navíc mnohem větší možnosti. Které příběhy by si zfilmování zasloužily nejvíc?

10 detailů z Harryho Pottera, které jste celé roky přehlíželi
10 detailů z Harryho Pottera, které jste celé roky přehlíželi
26.02.2023 14:40:00 | Zajímavosti

Filmová série Harry Potter je dnes stále něčím, co si i více než dekádu po premiéře posledního dílu každý správný Potterovec aspoň jednou ročně sjede. V mnoha obývácích patří k tradiční vánoční podívané. I přesto skrývá neuvěřitelné detaily, které jste i po milionté přehlédli. Znáte tyhle?

Jak Kang rozdrtí Avengers? Vysvětlujeme potitulkové scény z Ant-Mana 3
Jak Kang rozdrtí Avengers? Vysvětlujeme potitulkové scény z Ant-Mana 3
20.02.2023 11:00:00 | Zajímavosti

Kang je mrtev, ať žije Kang! Nejnovější díl eskapád mravenčího muže odstartoval pátou fázi MCU a zároveň naplno představil nového Thanose - Kanga Dobyvatele. Potitulkové scény ale mohly mnoha fanouškům zamotat hlavu. Pojďme si je vysvětlit.

Nejděsivější monstrum v The Last of Us nevzniklo v počítači. Oblek vážil 40 kilo
Nejděsivější monstrum v The Last of Us nevzniklo v počítači. Oblek vážil 40 kilo
15.02.2023 12:30:00 | Zajímavosti

Seriál The Last of Us je plný všemožně zmutovaných obětí parazitické houby cordyceps, které jsou výzvou nejen pro hlavní hrdiny, ale také pro maskéry. Vytvořit clickera, z nějž půjde na obrazovce skutečně hrůza, není jen tak. Ještě větší výzvou ale bylo udělat z kaskadéra monstrum zvané bloater.