FB pixel TP pixel
Nejmrazivější horor roku: Duchařská novinka má stoprocentní hodnocení kritiků © iFC Films

Nejmrazivější horor roku: Duchařská novinka má stoprocentní hodnocení kritiků

Tento víkend vstoupila do zámořských kin paranormální hororová podívaná Oddity. Kritici film hodnotí jako další originální přírůstek moderního hororu a označují jej za jeden z nejlepších žánrových počinů roku.

Filmové novinky 21. 7. 2024 11:20 | Filmové novinky

Minulý týden vstoupila do kin tísnivá hororová krimi Longlegs, ve které sehrál chladnokrevného sériového vraha Nicolas Cage. Po prvním víkendu má snímek na kontě nečekaně úspěšných 28 milionů dolarů a kladná divácká i kritická hodnocení. Nyní do zámořských kin přichází další působivá hororová podívaná s názvem Oddity. Za ní stojí v pozici scenáristy a režiséra talentovaný Ir Damian McCarthy, který v Oddity vypráví příběh Darcy, jejíž sestra Dani byla brutálně zavražděna. Darcy nyní hledá pomstu využitím síly strašlivých starobylých artefaktů. Snímek, který byl k vidění na několika festivalech, nasbíral na serveru Rotten Tomatoes úchvatných 100 % kladných recenzí při průměrném skóre 7,4 bodů z 10.

Podle kritiků McCarthy v Oddity mistrovsky buduje napětí pomocí temné atmosféry a nečekaných zvratů. Každá scéna je pečlivě zpracovaná, aby diváka neustále držela v napětí. Carolyn Bracken v hlavní roli Darcy odvádí skvělou práci, přičemž její výkon dodává příběhu hloubku a věrohodnost. Naprosto perfektním oživením snímku je pak dřevěná figura, která se stane klíčovou pro snahu Darcy odhalit pravdu o sestřině vraždě. Design tohoto dřevěného tvora je působivý a jeho přítomnost vyvolává mrazení.

Oddity se však nespoléhá pouze na vizuální efekty a lekání, ale na skutečné emocionální prožitky postav, což z ní činí nezapomenutelný zážitek. Oddity je pak podle většiny funkčním a originálním moderním hororem, který zaujme svou trpělivostí a schopností vyvolat opravdový strach. Ojedinělé výtky nakonec směřují k jednoduchému a předvídatelnému příběhu, ovšem důraz na znepokojivou atmosféru to vynahradí. Česká premiéra dosud není známa.

Zdroj: Rotten Tomatoes

Nový trailer Deadpoola 3 odhaluje hvězdná překvapení. Uvidíme i 8 Wolverinů
Nový trailer Deadpoola 3 odhaluje hvězdná překvapení. Uvidíme i 8 Wolverinů
21.07.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Už příští týden čeká fanoušky Marvelu jediný velký komiksový spektákl od studia, které ovládlo svět s hrdinskými Avengers. Marvel nyní přichází s finální upoutávkou, která už se nebojí přinést i nejedno překvapení. Ve filmu bude i vícero verzí Wolverina.

Nový seriál o Kramném zkoumá vraždu v Egyptě. Kauza stále rozděluje Česko
Nový seriál o Kramném zkoumá vraždu v Egyptě. Kauza stále rozděluje Česko
19.07.2024 13:30:00 | Filmové novinky

Podivná smrt manželky a dcery. Ještě divnější chování otce rodiny. Následné zatčení a odsouzení za vraždu. Česko za posledních 10 let nezažilo zvláštnější případ vraždy než ten, v jehož středu stojí Petr Kramný. Nový dokumentární seriál nyní případ, který stále rozděluje Česko, detailně zkoumá.

Sériový vrah Dexter se vrací! První fotky ukazují mladou verzi a první vraždu
Sériový vrah Dexter se vrací! První fotky ukazují mladou verzi a první vraždu
19.07.2024 13:00:00 | Filmové novinky

Jeden z nejznámějších sériových vrahů televizní historie se vrací. Na konci června se začal natáčet prequel Dexter: Original Sin, který popíše zrod legendárního zabijáka a jeho kodexu. Podívejte se na první fotky ze seriálu, v němž uvidíme Christiana Slatera a Sarah Michelle Gellar.

Boj o osud lidstva končí předčasně. Akční sci-fi Halo je zrušena, existuje naděje na spásu
Boj o osud lidstva končí předčasně. Akční sci-fi Halo je zrušena, existuje naděje na spásu
19.07.2024 10:50:00 | Filmové novinky

Adaptace akční sci-fi videohry Halo vstoupila na obrazovky služeb Paramount+ a SkyShowtime před dvěma roky. Startovala jako jeden z nejúspěšnějších seriálů na streamovacích platformách, jenže v zákulisí to vřelo. Druhá řada doznala výrazných změn a ačkoli šla kvalita nahoru, nyní se Paramount rozhodl se seriálem skončit předčasně. Boj proti Covenantům ale možná není u konce.