FB pixel TP pixel
Opustí lidé Netflix? Jeho šéf odhalil svůj pohled na svět po pandemii © TMDB

Opustí lidé Netflix? Jeho šéf odhalil svůj pohled na svět po pandemii

Ted Sarandos, jeden z šéfů Netflixu, se na mediálním festivalu v Kanadě rozpovídal, jak vidí budoucnost ve streamingu a jak pandemie ovlivnila divácké sledovací návyky.

Streaming novinky

Během loňského pandemického roku, kdy byla většina světa uvězněna doma, dokázal Netflix ke svým obrazovkám přilákat rekordní počty diváků. V prvním čtvrtletí roku 2020 si dokonce připsal ohromujících 16 milionů nových předplatitelů. Během dalších měsíců ale došlo k pozvolnému zpomalení, které kulminovalo v prvním čtvrtletí letošního roku, ve kterém si Netflix připsal pouhé 4 miliony nových zákazníků, na což trh reagoval propadem akcií. Největšímu streamerovi totiž nejen došel nový lukrativní obsah, ale navíc se výrazně navýšila konkurence, k tomu se lidé samozřejmě vracejí zpátky do práce a na domácí zábavu již zbývá méně času. Tato i další témata nakousl šéf Netflixu Ted Sarandos během videokonference na mediálním festivalu v kanadském Banffu. Jeho hlavní zpráva zněla: pomalu ale jistě dostáváme do normálu předpandemického období.

Opustí lidé Netflix? Jeho šéf odhalil svůj pohled na svět po pandemii © TMDB

Podle posledních čísel návštěvnosti kin, je prý zřejmé, že divákům velké plátno chybělo. „Filmovým spektáklům se bude v kinech dařit velmi dobře, tak jak tomu bylo vždycky, ale exkluzivní okna pro kina budou pravděpodobně kratší“, podotkl k této otázce. U některých filmů pak může model společného uvádění online i v kinech i nadále přetrvat: „Někdy půjdou diváci do kina a někdy budou sledovat premiéry doma.“ Dále Sarandos zdůraznil, že přechod od tradiční lineární televize ke sledování online bude i nadále pokračovat a v příštích desetiletích přetvoří globální mediální průmysl. Navíc prý na americkém trhu významně vzrostla sledovanost neanglicky mluvených pořadů. Po vítězství Parazita na loňských Oscarech, se na americkém Netflixu zvýšila poptávka po korejských filmech a seriálech o 100 %. Nemožnost cestovat tak zvedla zájem o cizokrajné pořady. Na ostatních trzích se zase během pandemie výrazně zvedla sledovanost lokálních jazykových pořadů, a to až o výrazných 50 %. Jak vidno z domácích žebříčků sledovanosti, českým filmům a seriálům se na Netflixu daří a čeští diváci je s oblibou sledují. Uvidíme, jestli se tyto návyky opět vrátí k číslům před pandemií nebo jestli je tento trend již trvalý.

 623 zobrazení  
Konkurence Netflixu sílí. Paramount+ přidává 1000 titulů a nový tarif
Konkurence Netflixu sílí. Paramount+ přidává 1000 titulů a nový tarif
11.06.2021 7:00:00 | Streaming novinky

Streamovací platforma Paramount+ myslí svůj boj na poli online televizí naprosto vážně a během týdne přidá do svého katalogu přes 1 000 titulů. Vedle toho nabídne i nový tarif pro předplatitele.

Fantasy Světlo a stíny dostane 2. řadu. Vidělo ho již 55 milionů uživatelů
Fantasy Světlo a stíny dostane 2. řadu. Vidělo ho již 55 milionů uživatelů
07.06.2021 18:00:00 | Streaming novinky

Netflix zdá se po delší době opět slušně zaskóroval. Čerstvě totiž oznámil, že prodlužuje seriál Světlo a stíny, který za prvních 28 dní vidělo přes 55 milionů uživatelů.

Mortal Kombat a Wonder Woman se třesou. Speciál Přátel má obří sledovanost
Mortal Kombat a Wonder Woman se třesou. Speciál Přátel má obří sledovanost
01.06.2021 12:00:00 | Streaming novinky

Premiéra speciálního dílu seriálu Přátelé s podtitulem Zase spolu se uskutečnila v den prvního výročí spuštění HBO Max. A podle prvních měření zaznamenala fenomenální sledovanost.

Armádu mrtvých uvidí první měsíc 72 milionů uživatelů. Je to dost?
Armádu mrtvých uvidí první měsíc 72 milionů uživatelů. Je to dost?
30.05.2021 13:00:00 | Streaming novinky

Netflix zveřejnil oficiální čísla sledovanosti Snyderovy Armády mrtvých. A to hned po prvním týdnu od premiéry. Je více než 70 milionů sledujících uživatelů v dnešní době dost ke spokojenosti streamovacího giganta?