FB pixel TP pixel
Nová česká komedie s Langmajerem dobyla Netflix. Úspěch slaví hned tři tuzemské filmy © CinemArt

Nová česká komedie s Langmajerem dobyla Netflix. Úspěch slaví hned tři tuzemské filmy

Česká filmová lavina drtí žebříček nejsledovanějších titulů Netflixu. Nejvíce vládnou nové romantické komedie, prosadila se však i novinka Tomáše Magnuska ze série Bastardi. Česko navíc může být pyšné na komediální trvalku.

Filmové novinky

Rudolf Havlík komerční divácké hity prostě umí, čehož je důkazem i jeho romantická novinka s Jiřím Langmajerem a Janou Plodkovou s názvem Ostrov. Ta vypráví příběh rozhádaných manželů na pokraji rozvodu, kteří po pádu svého letadla na opuštěném ostrově musí najít cestu k záchraně. A jak asi tušíte, ta vede mimo jiné i k urovnání jejich nabouraného vztahu. Nikterak objevná zápletka fungovala už v kinech, kde film vidělo přes 300 000 diváků. Není tudíž velkým překvapením, že nasazení na Netflixu zhruba po 100 dnech od uvedení do kin bylo předurčeno k obdobnému úspěchu i na platformě největšího streamera. Havlíkova novinka se aktuálně drží na špici sledovanosti v rámci českého regionu již 5. den a zatím se nezdá, že by chtěla vyklízet pozice. Vzhledem k oblíbenosti herecké dvojice v hlavních rolích má přitom film nakročeno k tomu stát se nemalou trvalkou. Vždyť Bábovky se svého času udržely v TOP 10 úžasných 47 dní.

Po Ostrově Bastardi

Ostrov ale není jediným českým hitem. Slavit totiž může i Tomáš Magnusek, který se opět vrátil ke své sérii Bastardi. Její nový díl s názvem Reparát sice rozhodně není zrovna filmovým reparátem Magnuskových režijních schopností, to však hlavní kreativní sílu za filmem nemusí moc trápit. V kinech film vidělo okolo 50 000 diváků a na Netflixu jsou Bastardi v TOP 10 nejsledovanějších filmů již 11 dní. Daří se jim přitom i na Slovensku, kde snímek Netflix rovněž uvádí. V Česku se navíc Bastardi před příchodem Ostrova dokázali vyšplhat až na první pozici, nyní spokojeně trůní na pěkné dvojce.

Z českých úspěchů poslední doby ale rozhodně musíme vyzdvihnout další romanticky-komediální novinku Pánský klub, která možná vypadala na žánrovou rychlokvašku, která na Netflixu rychle vystoupá a zase klesn, film však nakonec prokázal, že si zájem diváků dokáže udržet. Mezi nejsledovanějšími snímky se drží už 36 dní a ačkoli se ještě minulý týden zdálo, že film z TOP 10 vypadne, nyní se drží druhým dnem na parádní sedmé příčce. Opět se tak ukazuje, že i když film v kinech neuspěje, na Netflixu dokáže najít nový život.

Zdroj: FlixPatrol / Kinomaniak

Nová řada kultovní Futuramy už je online. Jak je to s titulky a dabingem?
Nová řada kultovní Futuramy už je online. Jak je to s titulky a dabingem?
24.07.2023 17:30:00 | Filmové novinky

Kultovní seriál Futurama se po deseti letech vrací a konečně si tak můžeme zpestřit letošní prázdniny dlouho očekávanými novými epizodami 11. řady. Disney zároveň přidal do nabídky i epizody předchozí 10. řady, které na jeho službě prozatím chyběly.

Henry Cavill se osudově loučí. Definitivně poslední trailer Zaklínače je velkolepým nářezem
Henry Cavill se osudově loučí. Definitivně poslední trailer Zaklínače je velkolepým nářezem
24.07.2023 16:40:00 | Filmové novinky

Netflix se definitivně loučí s Henrym Cavillem v roli Geralta z Rivie. A po traileru, který naznačoval smrt hlavního protagonisty, přichází upoutávka, pro kterou je stěžejní velkolepost a osudovost.

Hollywoodská stávka už odkládá filmy. Konec roku bude zřejmě bez největších hitů
Hollywoodská stávka už odkládá filmy. Konec roku bude zřejmě bez největších hitů
24.07.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Protože to vypadá, že herecká a scenáristická stávka v dohledné době neskončí, hollywoodská studia velmi vážně zvažují či rovnou odkládají premiéry svých filmových novinek. Očekávané drama se Zendayou bohužel letos v kinech neuvidíme.

Aquaman 2 v problémech. Potřetí se přetáčí, testovací projekce byly otřesné
Aquaman 2 v problémech. Potřetí se přetáčí, testovací projekce byly otřesné
23.07.2023 14:40:00 | Filmové novinky

Ještě než vejde v platnost kompletní reboot DC univerza, měli bychom se dočkat poslední pořádné rozlučky s hrdiny starého komiksového vesmíru díky sequelu Aquamana. Možná to ale nebude tak brzy a v takové podobě, jakou jsme očekávali.