FB pixel TP pixel
Nový Pán prstenů naváže na Společenstvo. Chystá se i další film, klíčový je Gandalf © Warner Bros.

Nový Pán prstenů naváže na Společenstvo. Chystá se i další film, klíčový je Gandalf

Z předchozích vyjádření herce Iana McKellena se zdálo, že připravovaný film The Hunt for Gollum pod režijním vedením Andyho Serkise bude rozdělen do dvou částí. Scenáristka filmu však tyto domněnky vyvrátila, ale zároveň naznačila vznik dalších filmů ze světa Středozemě.

Filmové novinky 21. 10. 2024 15:30 | Filmové novinky

Na začátku září představitel Gandalfa, herec Ian McKellen, oznámil, že byl tvůrci připravovaného filmu ze světa Pána prstenů osloven, zda by si ikonickou roli mocného čaroděje nezopakoval. „Právě mi bylo řečeno, že budou další filmy a že v nich bude Gandalf a že doufají, že ho budu hrát“, řekl McKellen. Z tohoto prohlášení mnoho fanoušků nabylo dojmu, že snímek s pracovním názvem The Hunt for Gollum, který chystá herec a režisér Andy Serkis, bude rozdělen do dvou částí. Scenáristka připravovaného snímku Philippa Boyens ale nyní uvedla věci na pravou míru. „Mohu vám s jistotou říct, že to nebudou dva filmy!“ řekla Boyens. V rozhovoru pro Empire magazín prozradila, že momentálně tvůrčí tým pracuje na dvou projektech, ale potvrzený je pouze jeden – a to právě Serkisova výprava za Glumem.

Druhý snímek je prý zatím ve fázi konceptu a není jisté, kdy nebo jestli vůbec vznikne. Boyens také prozradila, že The Hunt for Gollum se bude odehrávat po Bilbově narozeninové oslavě a před výpravou do dolů Morie. Příběh se tak zaměří na toto dosud blíže nepoznané období Glumova života z jeho pohledu. Velké návraty známých postav jsou stále ve hře. Vedle Iana McKellena již projevili zájem se vrátit Orlando Bloom jako Legolas či Viggo Mortensen coby Aragorn. Zvláště Gandalf se ovšem zdá být klíčovou postavou i pro další připravované projekty, což Philippa Boyens potvrdila slovy, že většina nápadů pro budoucí filmy zahrnuje přítomnost moudrého čaroděje. „Pohráváme si s řadou nápadů, ale většina z nich zahrnuje Gandalfa. Takže Gandalf by se potenciálně mohl vrátil do dvou hraných filmů,“ naznačila Boyens směřování filmové Středozemě.

Zdroj: Variety

Reklama  6 416 zobrazení   98 se líbí
Nejvelkolepější film roku je tady! Gladiátor 2 nadchl první diváky, takový spektákl tu nebyl roky
Nejvelkolepější film roku je tady! Gladiátor 2 nadchl první diváky, takový spektákl tu nebyl roky
21.10.2024 7:00:00 | Filmové novinky

Pokračování historického hitu s Russellem Crowem má za sebou první uvedení před diváky a zdá se, že nás v kinech čeká opravdová událost. Ridley Scott se údajně po dlouhých letech překonal a naservíroval velkofilm, který se vyplatí vidět.

Nové vesmírné sci-fi překvapuje skvělým trailerem. Připomene Riddicka i Vetřelce
Nové vesmírné sci-fi překvapuje skvělým trailerem. Připomene Riddicka i Vetřelce
20.10.2024 18:30:00 | Filmové novinky

Kvalitních sci-fi filmů, které se nebojí ohledávat hranice žánru, v posledních letech stále ubývá. Ani Borderlands se však nepodařilo žánru úplně zarazit hřebíček do rakve a vedle Mickey 17 to vypadá, že máme další film, na který se můžeme těšit.

Skvělé sci-fi pro dospělé je tady! Trailer seriálové Duny je naprosto fenomenální
Skvělé sci-fi pro dospělé je tady! Trailer seriálové Duny je naprosto fenomenální
18.10.2024 15:50:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Max představila nejnovější upoutávku na nový seriál ze světa Arrakisu Duna: Proroctví. A po prvních upoutávkách, které se trikově ještě hodně držely zkrátka, přichází velkolepý trailer, který nešetří intrikami, rozšiřováním mytologie a velkolepými záběry.

Nejdražší sci-fi Netflixu v prvním akčním traileru. Válka s roboty zdevastovala svět
Nejdražší sci-fi Netflixu v prvním akčním traileru. Válka s roboty zdevastovala svět
17.10.2024 15:40:00 | Filmové novinky

Netflix konečně odhalil první upoutávku na očekávaný spektákl od režisérů Joea a Anthony Russoových. Ti nás zavedou do alternativní Ameriky, která přežila válku s roboty, jež v podstatě zničila svět a narušila mezilidské vztahy. Nákladný snímek vyšel Netflix na více než 300 milionů dolarů.