FB pixel TP pixel
Zpráva roku! Pán prstenů dostane novou sérii filmů. Jak to bude se seriálem? © Warner Bros.

Zpráva roku! Pán prstenů dostane novou sérii filmů. Jak to bude se seriálem?

Studio Warner Bros. oznámilo, že v průběhu dalších let přinese nové filmy z milované Středozemě. Víceletá dohoda s držitelem práv by měla přinést celou řadu dobrodružství, které pravděpodobně doplní stávající filmy.

24. 2. 2023 10:00 | Filmové novinky

Studia Warner Bros. a New Line doslova šokovala celý svět, když oznámila, že se jim povedlo vyjednat novou víceletou dohodu s držitelem práv Embracer Group AB, která jim umožní v průběhu následujících let natočit celou řadu nových příběhů ze Středozemě. Ty by měly vycházet jak z Tolkienova Pána prstenů, tak Hobita. Navíc se nejeví jako pravděpodobné, že by Warneři chtěli remakovat filmy Petera Jacksona, s níž slavně nebyli spokojeni dědicové J. R. R. Tolkiena. Strategií má podle dosavadních prohlášení být rozšiřování stávající Středozemě skrze individuální příběhy slavných postav jako je Gandalf, Bilbo nebo Aragon.

Akvizice filmových práv na Pána prstenů není zase takovým překvapením. Jedná se totiž o dlouhodobý plán nového šéfa Warner Bros. Discovery Davida Zaslava, jak vrátit věhlasné hollywoodské studio zpátky na výsluní z počátku nového tisíciletí, kdy Warneři těžili megahity nejen z Pána prstenů, ale i Harryho Pottera nebo batmanovských příběhů z hlavy Christophera Nolana. Zaslav již dříve vyjádřil snahu přemluvit autorku Harryho Pottera J. K. Rowling, aby vymyslela více příběhů právě o titulní postavě svých knih. Zatím ale zdá se neúspěšně. V případě Pána prstenů je situace jiná a New Line již na rok 2024 chystá animovaný snímek The War of the Rohirrim a Warneři prý udržují kontakt i s tvůrci původní trilogie Peterem Jacksonem, Fran Walsh a Philippou Boyens. Jackson již dříve odhalil, že ho o spolupráci požádal i Amazon, který vlastní televizní práva na adaptaci Tolkienova díla, nicméně k žádné dohodě tehdy nedošlo.

Amazon loni slavně uvedl seriál Pán prstenů: Prsteny moci, přičemž se dočkal silné reakce fanoušků po celém světě. Seriál se stal nejsledovanějším dílem z produkce Amazonu, nicméně nespokojenost některých fandů byla masivní a tvůrci slíbili do budoucích řad změny. V právech na Pána prstenů je dlouhodobě trochu chaos, ostatně Warneři se až do roku 2017 soudili s Tolkienovými dědici ohledně jejich vlastnictví. Nyní budou muset přesvědčit diváky, že i když mohou sledovat Pána prstenů v pohodlí domova, nový film by si v kině neměli nechat ujít. Až čas ale ukáže, jak se jim toto přesvědčování povede. Výhodou samozřejmě je, že seriál zpracovává (volně) události Druhého věku, zatímco Warneři se doposud soustředili hlavně na nejslavnější Třetí věk. Nějaká bližší spolupráce mezi Amazonem a Warnery se ale rozhodně nekoná. Nechme se tedy překvapit.

Zdroj: The Hollywood Reporter

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Voyo chystá 46 novinek, kterými chce zničit Netflix. Sází i na spartakiádního vraha
Voyo chystá 46 novinek, kterými chce zničit Netflix. Sází i na spartakiádního vraha
23.02.2023 19:10:00 | Filmové novinky

Voyo a TV Nova se rozhodly šlápnout do výroby originálního obsahu a bojovat ještě více o diváky konkurence. Velkým zahraničním streamovacím hráčům chtějí konkurovat především pestrou plejádou žánrů.

Neskutečná proměna Brendana Frasera. Takhle pro roli ztloustl na 272 kilogramů
Neskutečná proměna Brendana Frasera. Takhle pro roli ztloustl na 272 kilogramů
22.02.2023 18:40:00 | Filmové novinky

Brendan Fraser hraje ve filmu Velryba muže, jehož obezita už dosáhla hodnoty 272 kilogramů a vzhledem k jeho stravovacím návykům rozhodně dolů nepůjde. Nyní se můžete podívat do zákulisí filmu a zjistit, jak se zhruba 130 kilogramů navíc získává.

Režisér Avatara 2 je vysmátý. Za film dostane pohádkovou finanční odměnu
Režisér Avatara 2 je vysmátý. Za film dostane pohádkovou finanční odměnu
22.02.2023 18:10:00 | Filmové novinky

Režisér James Cameron patří mezi osoby, proti kterým byste nikdy neměli sázet. Možná ani v kasinu ne, protože jestli by někdo dokázal trefit správné číslo na ruletě, je to právě tvůrce Titanicu, Terminátora 2 a samozřejmě nyní už rozjeté ságy Avatar. A to by ty peníze ani nepotřeboval, už za druhý film sci-fi z Pandory dostane pořádný balík.

Marvel proráží kvalitativní dno. Jeho filmy se přestávají líbit i běžným divákům
Marvel proráží kvalitativní dno. Jeho filmy se přestávají líbit i běžným divákům
22.02.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Časy, kdy Marvel v podstatě neudělal chybu a jeho filmy sklízely pozitivní přijetí u kritiků i diváků, jsou zřejmě pryč. Po bídné čtvrté fázi navíc přichází i zklamání z nového Ant-Mana. Film sice vydělává velké peníze, jenže málokomu se líbí. A to je do budoucna velký problém.