FB pixel TP pixel
Disney by se obracel v hrobě. Nová představitelka Sněhurky chválí radikální změnu klasiky © 20th Century Studios

Disney by se obracel v hrobě. Nová představitelka Sněhurky chválí radikální změnu klasiky

Pokud vše půjde podle plánu, příští rok bychom se měli dočkat nové hrané adaptace Sněhurky. Jak to však s hranými remaky animovaných pohádek poslední dobou bývá, neobejde se to bez pořádné várky kritiky.

Filmové novinky

Vůbec první rozruch vyvolalo obsazení herečky Rachel Zegler (West Sode Story, Shazam! Hněv bohů), která je latinskoamerického původu. Sněhurka by totiž podle původního příběhu měla být bílá jako sníh – odtud koneckonců pochází i její jméno. Další kritiku proti filmu vznesl herec Peter Dinklage (Cyrano, Hra o trůny), který označil film za „zvrácený příběh“ urážlivý pro komunitu lidí trpících nanismem. Disney později na jeho prohlášení reagoval tím, že „nehodlá posilovat stereotypy“ o lidech s různým postižením.

Kritika od syna režiséra

Nedávno se k filmu vyjádřil i syn režiséra filmu Sněhurka a sedm trpaslíků z roku 1937. David Hale Hand tvrdí, že jeho otec a ani sám Walt Disney by s novým „woke“ remakem nesouhlasili. David Hand, jenž nese stejné jméno jako jeho otec, pracoval pro společnost Disney v 90. letech jako designér. „Disney i můj otec se musí v hrobě obracet,“ řekl Hand pro britský deník The Telegraph. „Je to zcela odlišný koncept, se kterým já nesouhlasím a vím, že by s ním nesouhlasil ani můj otec a Disney“.

Podle Handa nový remake pouze zneuctí původní dílo. „Jejich myšlení je teď radikální. Mění příběhy, mění myšlenkové pochody postav. Vymýšlejí nové ‚woke' věci a mně se to prostě nelíbí. Považuji to za urážlivé, co udělali s některými klasikami. Není tam vůbec žádný respekt vůči tomu, co udělal Disney, ani vůči tomu, co udělal můj otec.“

Herečka původní film nemá ráda

Dobrou reklamu filmu příliš nedělá ani představitelka Sněhurky Rachel Zegler. Ta přilila olej do ohně, když prohlásila, že s příběhem klasiky ze 30. let nesouhlasí, pročež není jeho fanouškem. „Klade se tam velký důraz na lásku k muži, který jí doslova stalkuje… divné, takže to jsme tentokrát neudělali,“ řekla Zegler v rozhovoru pro bulvární magazín Extra TV a dodala, že „děj tentokrát není příběhem o lásce,“ ale spíše o „hledání svého pravého já“.

Zegler dále dodala, že nová verze Sněhurky nemá snít o lásce, nýbrž o tom, že se stane vůdkyní, jakou si přál její zesnulý otec. Kromě Zegler se ve filmu objeví také herečka Gal Gadot coby zlá královna a Ansu Kabia jako myslivec. Gal Gadot o nové verzi prohlásila, že půjde o „senzační a rozkošný“ muzikál. Do našich kin by měla Sněhurka dorazit 21. března 2024.

Zdroj: IndieWire

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Kriminálka roku se představuje ve strhujícím traileru. Recenze jsou téměř dokonalé
Kriminálka roku se představuje ve strhujícím traileru. Recenze jsou téměř dokonalé
25.08.2023 8:30:00 | Filmové novinky

Jeden z nejoceňovanějších filmů letošního roku – temné kriminální drama Anatomie pádu – dorazí za několik týdnů do českých kin. Jeho nový trailer naznačuje, že se můžeme těšit na vskutku napínavou podívanou.

O čem bude Thor 5? Režisér předchozích filmů nastínil své plány
O čem bude Thor 5? Režisér předchozích filmů nastínil své plány
24.08.2023 10:00:00 | Filmové novinky

Režisér filmů Thor: Ragnarok a Thor: Láska jako hrom se nechal slyšet, jak by si představoval páté pokračování. Taika Waititi se o pokračování rozpovídal v rámci uvedení filmového speciálu k filmu Thor: Láska jako hrom, který má být zveřejněn 19. září.

Do Zaklínače dal všechno. Video ukazuje Cavillův trénink na jednozáběrovou řežbu
Do Zaklínače dal všechno. Video ukazuje Cavillův trénink na jednozáběrovou řežbu
24.08.2023 8:00:00 | Filmové novinky

I když diváci třetí řadu Zaklínače většinou kritizují, fanoušci Henryho Cavilla by mohli v zákulisním tréninkovém videu ocenit jeho náročný nácvik působivé jednozáběrové bitky.

Expendables 4 předvádí krvavá jatka. Trailer potvrdil, že na brutalitě se šetřit nebude
Expendables 4 předvádí krvavá jatka. Trailer potvrdil, že na brutalitě se šetřit nebude
23.08.2023 19:10:00 | Filmové novinky

Tvůrci vyslyšeli fanoušky, kteří volali po tom, aby čtvrtí Expendables hýřili drsnou akcí, ve které nebudou chybět brutální výjevy, ani nějaká ta sprostota. Sylvester Stallone a Jason Statham tak s novým týmem předvádí krvavá jatka, která občas ještě opepří ostřejší slůvko.