FB pixel TP pixel
Tvůrci Pána prstenů rázně reagují na kritiku fanoušků. Vážně porušují kánon? © Amazon Studios

Tvůrci Pána prstenů rázně reagují na kritiku fanoušků. Vážně porušují kánon?

V nedávném interview pro magazín Hollywood Reporter se autoři seriálového Pána prstenů snažili vypořádat s fanouškosvkou kritikou jejich díla. Odpověděli na pět nejpalčivějších dotazů.

13. 10. 2022 9:45 | Streaming novinky

Autoři letošního nejočekávanějšího seriálu Pán prstenů: Prsteny moci museli od prvních uvedených fotek čelit nespočtu výtek od fanoušků, kteří viděli v jejich vizi porušení mnoha psaných i nepsaných pravidel tolkienovského světa. K tomu se po premiéře prvního dílu přidala i řada haterů a xenofobů a nastal review bombing, který dokonce donutil Amazon dočasně pozastavit hodnocení seriálu. Nyní se však tvůrci seriálu J. D. Payne a Patrick McKay v interview pro Hollywood Reporter rozhodli vyjádřit k některým častým fandovským výtkám. Došlo tak například na dotaz ohledně krátkých vlasů elfů. Na toto Patrick McKay odpověděl: „Říct, že by nějaká tak bohatá kultura s tak dlouhou historií, jakou mají elfové, měla po devět tisíc let stejné vlasy… to mi nepřipadá, že by odpovídalo šíři Tolkienovy představivosti."

Došlo samozřejmě i na dotaz proč manželky trpaslíků v seriálu nemají vousy. Tvůrci odpovídají, že ve skutečnosti vousy mají: „Jsou tam vousy, které byly nanášeny láskyplně jeden po druhém (na Disu hranou Sophií Nomvete), a ženy trpaslice mají i kotlety“. Autoři se vyjádřili i k dotazu proč se Galadriel chová příliš mužně a nikdy nebyla v Númenoru. J. D. Payne k tomu řekl: „Rád bych viděl, kde Tolkien píše, že Galadriel nikdy v Númenoru nebyla – to tam prostě nenajdete. Za druhé, jedna z jejích přezdívek je "Nerwen", což znamená "mužská dívka". A za třetí, ona se nechová mužsky!“

Další častou výtkou je, že kostýmy prý vypadají příliš nově. S touto poznámkou autoři opět nesouhlasí, tvrdí, že se vždy snažili, aby kostýmy vypadaly opotřebovaněji. K tomu s vtipem dodali: "Tak někdy oblečení prostě a jednoduše nové může být." McKay i Payne se vyjádřili i k poznámce, že tempo seriálu je příliš pomalé. Podle nich „… spousta blockbusterů má zběsilé tempo, a ženou vás z jedné scény do druhé, dokud se to celé nezhroutí pod vlastní vahou. Tolkien si dává na čas a nechá vás ponořit se do postav, do jejich putování, a to bývá u Tolkiena náročné. Doufáme, že lidé budou mít dost trpělivosti, aby se v Tolkienově eposu zabydleli.“

Zdroj: THR

Reklama
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Proč není v Rodu draka nic vidět? Diváci si stěžují na starý problém Hry o trůny
Proč není v Rodu draka nic vidět? Diváci si stěžují na starý problém Hry o trůny
05.10.2022 10:20:00 | Streaming novinky

Fanoušci fantasy hitu Rod draka si po poslední odvysílané epizodě stěžovali na příliš tmavý obraz a vadilo jim tlumené nasvícení scén, které jim znemožnilo vychutnat si akcí nabitý díl. Stejnému rozhořčení čelilo HBO i v minulosti.

Netflix hodlá herně masivně expandovat. Představil plán, který následuje filmy a seriály
Netflix hodlá herně masivně expandovat. Představil plán, který následuje filmy a seriály
27.09.2022 15:00:00 | Streaming novinky

Svůj vstup na videoherní trh myslí Netflix opravdu vážně. Po stále narůstající nabídce exkluzivních titulů a kupování herních vývojářů se streamovací gigant nakonec rozhodl založit i své vlastní herní studio.

Jak zničit Netflix? Nový streamovací gigant odhalil jasný plán
Jak zničit Netflix? Nový streamovací gigant odhalil jasný plán
22.09.2022 12:00:00 | Streaming novinky

Streamovací platforma SkyShowtime právě vstoupila do několika států Evropy a zanedlouho se jí dočkáme i v České republice. Její generální ředitel v rozhovoru lákal na kvalitní obsah, nízkou cenu a prozradil, jakou cestou se chce v silné konkurenci vydat.

Nová obří konkurence Netflixu odstartovala. Jak se povedla služba SkyShowtime?
Nová obří konkurence Netflixu odstartovala. Jak se povedla služba SkyShowtime?
21.09.2022 18:00:00 | Streaming novinky

Poslední z velkých služeb zahájila svoji evropskou expanzi 20. září ve 4 zemích Evropy. Co můžeme už příští rok také čekat u nás od dvojice hollywoodských studiií Universal a Paramount, které se online spojily proti Netflixu, Disney+ či HBO Max?