FB pixel TP pixel
Seriálový Pán prstenů čelí kritice kvůli překrucování Tolkiena. Tvůrci tvrdí, že sám dělal chyby © Amazon Studios

Seriálový Pán prstenů čelí kritice kvůli překrucování Tolkiena. Tvůrci tvrdí, že sám dělal chyby

Prsteny moci jsou jedním z nejúspěšnějších seriálů na Amazon Prime Videu. Přesto však schytávají, především od věrných čtenářů Tolkiena, velké množství kritiky. Showrunneři seriálu ale odhalili, že se možná i milovaný mistr mohl mýlit.

Filmové novinky 3. 9. 2024 17:45 | Filmové novinky

Prsteny moci se mohou pyšnit věrnou diváckou základnou, která seriál neopustila ani po první řadě. Prsteny moci mají ale též mnoho kritiků, ačkoliv je obecně druhá řada přijímána o trochu lépe než její předchůdkyně. Nejhlasitějšími nespokojenými diváky jsou především věrní uctívači Tolkienova díla, kteří často poukazují na logické lapsy a odchylky od knižní předlohy. Ani s nimi si však showrunneři JD Payne a Patrick McKay moc hlavou nelámou a nedávno se pro server Deadline rozpovídali o Středozemi a jejích nejasnostech.

„Milujeme Středozem, milujeme Tolkienovy texty,“ vzdávají tvůrci obdiv britskému autorovi. „Rozhodli jsme se vyprávět příběh v tomto konkrétním období dějin Středozemě, protože Tolkien nikdy nenapsal její plnou verzi. Napsal poznámky a tady je malá časová osa a támhle je malá zmínka, někdy si však navzájem odporují,“ osvětlují své rozhodnutí, proč zasadili seriál do dob Druhého věku. „Trochu jsme se rozhodli, že nemůžeme brát ohled na všechny a raději vytvoříme epickou verzi příběhu, o které si myslíme, že mohla existovat. Chtěli jsme divákům přiblížit znovu ten pocit, jaký zažili při sledování Pána prstenů a vytvořit seriál, který by byl plný dobrodružství, napětí, budování světa a také politiky a psychologie,“ dodává Patrick McKay k seriálu.

Ačkoliv mohly po první řadě panovat obavy o budoucnost seriálu a bylo otázkou, zda se diváci vrátí, čas ukázal, že showrunneři měli pravdu. Fakt, že byli schopni vytvořit epický funkční svět, který baví diváky, je ve výsledku mnohem důležitější než nakolik se dokázali držet předlohy. Umělecká licence ve výsledku vždy vyhraje nad přesnými daty.

Zdroj: MovieWeb

Reklama
Stallone potvrdil nového Rockyho. Legenda projde omlazením, vrátí se do 60. let
Stallone potvrdil nového Rockyho. Legenda projde omlazením, vrátí se do 60. let
03.09.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Legenda akčního filmu Sylvester Stallone potvrdil návrat ke své nejslavnější roli a odhalil nové podrobnosti o seriálu, který fanouškům přiblíží život Rockyho předtím, než se stal boxerskou legendou.

Borci z Top Gearu definitivně naposledy. Trailer na poslední společný díl hrne slzy do očí
Borci z Top Gearu definitivně naposledy. Trailer na poslední společný díl hrne slzy do očí
02.09.2024 18:25:00 | Filmové novinky

Slavná trojice moderátorů Jeremy Clarkson, James May a Richard Hammond se vydává na svou poslední společnou jízdu. Trailer k závěrečné epizodě automobilové show The Grand Tour slibuje emotivní tečku, která fanoušky připoutá k obrazovkám a možná je donutí i k slzám.

Gandalf se vrací do Středozemě v novém filmu. Jeho představitele trápí zdravotní problémy
Gandalf se vrací do Středozemě v novém filmu. Jeho představitele trápí zdravotní problémy
02.09.2024 17:53:00 | Filmové novinky

Zatímco na Prime Videu od Amazonu odstartovala druhá řada fantasy Pán prstenů: Prsteny moci, režisér Andy Serkis pod dohledem Warner Bros. připravuje nový film o Glumovi. Fanoušky jistě potěší, že herec Ian McKellen dostal nabídku na návrat do role Gandalfa.

Konflikty, hněv a stres. Autor Hry o trůny naznačuje velké problémy s novým seriálem
Konflikty, hněv a stres. Autor Hry o trůny naznačuje velké problémy s novým seriálem
01.09.2024 19:05:00 | Filmové novinky

Rod draka se řadí k vlajkovým lodím HBO, respektive služby Max. V případě druhé řady se ale začínají množit i hlasy, které poukazují na unavenost obsahu ze Západozemí. Svého nového a velmi překvapivého kritika nově dostal seriál i v postavě autora knižní předlohy.