FB pixel TP pixel
Jeden z nejlepších hororů posledních let je konečně online. Připravte se na žánrovou perlu © A24

Jeden z nejlepších hororů posledních let je konečně online. Připravte se na žánrovou perlu

Nejlepší filmy v kinech? Ale kdeže. Už dávno neplatí, že ty nejpovedenější žánrové tituly můžeme zhlédnout na velkém plátně, obzvlášť když jde o subžánry, které v Česku nemají kdovíjakou popularitu. Takovými jsou mimo jiné slashery, které zastupuje i povedená novinka Pearl. Tu si však nyní můžete konečně užít alespoň online.

Filmové novinky

Není moc těžké pochopit, proč se Pearl tuzemským kinům vyhnula. Jednak jde o film spadající pod společnost A24, takže cenovka rozhodně nebyla nejnižší, pak je tu také skutečnost, že české publikum na americké slashery zrovna neslyší a mnohem raději dorazí do setmělého kinosálu na nějakou bubáčinu. A zapomenout nesmíme ani na fakt, že Pearl je prequelem u nás taktéž neuvedeného hororu X. Při takové kombinaci proměnných holt nelze doufat, že podobný film do našich kin dorazí. Naštěstí nás to v době streamovacích služeb nemusí moc trápit. Většina titulů, které se do kin nedostanou, se totiž dříve či později objeví na SVODu jako Netflix, anebo alespoň v rámci TVODů, jakými jsou iTunes či Google Play. A právě to je případ i hororové novinky režiséra Ti Westa v hlavní roli s tradičně psychopaticky fenomenální Miou Goth.

Čaroděj z krvavé země Oz

Tu si právě teď můžete užít i ve Varech ve zvrácené novince mladého Cronenberga Infinity Pool, v Pearl je ale snad ještě o fous lepší a její kreace zkroušené dívky toužící po slávě, jež se přepne do totálního vraždícího magora, je vskutku důkazem jejích hereckých kvalit. West navíc oproti poněkud hororově tradičnímu X u Pearl výrazně zamával se stylem filmu, který najednou mnohem více připomíná technicolorové klasiky jako Čaroděj ze země Oz. Jen s tím rozdílem, že tornádem, které Pearl odnese do země Oz, je její mentální zdraví. A bude to bolet. Hodně.

Že je Ti West za psacím strojem i na režijní sesli sebejistější, kreativnější i odvážnější než posledně, potvrzují i dosavadní recenze kritiků i běžných diváků. Na serveru Rotten Tomatoes má Pearl parádních 92 procent pozitivních recenzí při úctyhodném průměru 7,7 bodů z 10. Na horor je něco takového naprosto neobvyklé. Diváci pak hodnotí ještě lépe, když průměrně dávají známku 4,1 z 5. A mají pravdu. Pearl je skutečně krvavě výživná, ale hlavně autorsky pevně uchopená podívaná, která mísí horor a fantasy stejně jako psychopatii a sny.

Dostupnost na TVODu

A co je ještě lepší, online ji seženete doslova za cenu jednoho lepšího piva. Na iTunes je totiž film dostupný k zapůjčení ve 4K rozlišení za 79 Kč, což je o 15 Kč méně než u konkurenčního Google Play. Pokud byste si film chtěli koupit, už se přes kapsu docela plácnete. iTunes ukazuje 329 Kč, Google Play dokonce 380. Postupem času ale cena bezpochyby půjde dolů, takže varianta zapůjčení je v tomto případě jistotou. Film je přitom dostupný nejen s českými titulky, ale i dabingem. Ale ten si v případě Mii Goth skutečně pustí jen to největší čuně.

Zdroj: Rotten Tomatoes / A24

Velké změny u Duny! Druhým filmem nic neskončí, nový plán je ambiciózní
Velké změny u Duny! Druhým filmem nic neskončí, nový plán je ambiciózní
04.07.2023 18:15:00 | Filmové novinky

Ačkoli se letos v listopadu dočkáme zakončení původní knihy Duna spisovatele Franka Herberta, režisér Denis Villeneuve potvrdil, že alespoň v jeho hlavě rozhodně nepůjde o konec ságy Paula Atreida. Velkolepé plány má ostatně i HBO.

Kazma odhalil filmovou One Man Show. Falešným trailerem naštval Spáčilovou
Kazma odhalil filmovou One Man Show. Falešným trailerem naštval Spáčilovou
04.07.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Kazma konečně odhalil dlouho očekávanou filmovou verzi svojí oblíbené One Man Show a nebyl by to tenhle vtipálek, aby si z diváků a filmových kritiků trochu nevystřelil. Původně totiž lákal na film o nacistech.

Čeští filmaři přišli o natáčení se Schwarzeneggerem i Dunu. Obrat průmyslu ale trhá rekordy
Čeští filmaři přišli o natáčení se Schwarzeneggerem i Dunu. Obrat průmyslu ale trhá rekordy
03.07.2023 16:00:00 | Filmové novinky

I když měl audiovizuální průmysl v Česku loni rekordní obrat, podle producentů hrozí krize. Kvůli pozastaveným pobídkám se k nám nakonec nepodívá Arnold Schwarzenegger, ani štáb seriálové Duny.

Vřískot 6 míří překvapivě na Netflix. Streamer odhalil další filmové hity na červenec
Vřískot 6 míří překvapivě na Netflix. Streamer odhalil další filmové hity na červenec
03.07.2023 15:45:00 | Filmové novinky

Netflix chystá na červenec nejen své původní filmy a seriály, ale samozřejmě uvede i řadu zakoupených titulů od konkurence. Nové přírůstky tak dostanou nejen fanoušci hororů či superhrdinů, ale i fandové Tomáše Magnuska.