FB pixel TP pixel
Proč Indyho syn není v novém filmu? Režisér vysvětlil nejsmutnější scénu © Lucasfilm

Proč Indyho syn není v novém filmu? Režisér vysvětlil nejsmutnější scénu

Režisér James Mangold se konečně vyjádřil k tomu, proč se v novém filmu o Indiana Jonesovi neobjevuje jeho syn Mutt. Filmové vysvětlení absence Jonesova potomka je bez diskuze nejdojemnějším momentem celého filmu.

2. 7. 2023 16:45 | Filmové novinky

Pátý Indiana Jones s podtitulem Nástroj osudu není zrovna snímkem plným optimismu. Ačkoli v něm najdeme humorné momenty a spoustu zábavných pomrknutí na skalní fanoušky a předchozí výpravy slavného archeologa, jedná se stále o velmi smutnou a mnohdy až depresivní podívanou. A ano, na tomto místě očekávejte spoilery. Zatímco čtvrtý film Indiana Jones a království křišťálové lebky končil na pozitivní notu svatbou Indyho a Marion, v novém filmu sledujeme starého Jonese, jak žije osamělý život. S Marion mají před rozvodem, profesně se dostává do penze a nikde v jeho bytě není dokonce jediná fotka jeho syna. Co se krucinál stalo?

Kam zmizel Mutt?

Film v emocionální a zaručeně nejdojemnější scéně filmu mezi Indym a jeho kmotřenkou Helenou odhaluje, co se s Muttem a Marion ve skutečnosti stalo. Jeho vztah se synem očividně v průběhu let nebyl o moc lepší než v Křišťálové lebce a Mutt pokračoval ve své snaze otce opakovaně rozčilovat. To nakonec vyústilo v jeho narukování do konfliktu ve Vietnamu, který se mu stal následně osudným. Indy vysvětluje, že ztráta syna Marion psychicky zničila a Indy nebyl schopný jí nabídnout útěchu, aby bolest překonala. Proto ho nakonec opustila a vztah vedl k odluce. Tu se sice na konci filmu povede zvrátit a seniorský pár dobrodruhů k sobě dokáže najít cestu, život syna mu to však již nikdy nevrátí. A režisér James Mangold nyní vysvětlil, proč se rozhodl takto s postavou Mutta Williamse pracovat.

Mangold v novém rozhovoru rozhodně popírá, že by odepsání Mutta z filmu mělo cokoli do činění s tím, že herec Shia LaBeouf po premiéře Křišťálové lebky opakovaně zdůrazňoval, že sám nebyl velkým fanouškem filmu. Důvodem nemají být ani další hercovy mediální výstupy, které ho postupem času vyštípaly z hollywoodského mainstreamu. Snaha odstranit Mutta vycházela celou dobu z toho, že Mangold obecně nebyl velkým fanouškem otcovsko-synovské linie z předchozího filmu a ve fázi psaní scénáře se musel rozhodnout, co je pro něj zajímavější. Aby tedy nemusel kolem postavy syna během filmu dlouho „tancovat“, rozhodl se, že ho z filmu raději zcela odstraní, zabitím postavy zároveň dosáhl emoce, která prohloubila Indyho postavu a vztah s Marion.

Zdroj: MovieWeb

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Netflix ulovil Stallona. Trailer odhaluje očekávanou novinku s akční legendou
Netflix ulovil Stallona. Trailer odhaluje očekávanou novinku s akční legendou
02.07.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Netflix letos udělal z Arnolda Schwarzeneggera šéfa své akční divize a věnoval mu komediální seriál Fubar a dokumentární retrospektivu Arnold. Nyní se streamerovi povedlo ulovit další akční hvězdu – samotného Ramba a Rockyho Sylvestera Stallona.

Drsňák Neeson zažije peklo za volantem. Trailer slibuje napínavý thriller o pomstě
Drsňák Neeson zažije peklo za volantem. Trailer slibuje napínavý thriller o pomstě
30.06.2023 19:50:00 | Filmové novinky

Liam Neeson drsňáky prostě umí. A i když ve filmech často začíná jako hodný taťka, většinou víte, že během filmu opět přepne do role charismatického borce, který má speciální sadu dovedností, jež ho nakonec dovedou k vítězství nad padouchy. Nejinak je tomu i u jeho nové akční novinky, která připomíná slavnou Telefonní budku.

Nečekaný hororový hit Netflixu pokračuje. Skličující trailer zobrazuje lidstvo páchající sebevraždu
Nečekaný hororový hit Netflixu pokračuje. Skličující trailer zobrazuje lidstvo páchající sebevraždu
29.06.2023 20:00:00 | Filmové novinky

Netflix odhalil zřejmě definitivně poslední a rozhodně nejvíce velkolepou ukázku na (před)pokračování filmového hitu V pasti. Nový film nás zavede do španělské Barcelony a ukáže nám první střet lidstva s mimozemšťany, které není radno vidět.

O sci-fi roku není pochyb! Velkolepý trailer Duny 2 bere dech
O sci-fi roku není pochyb! Velkolepý trailer Duny 2 bere dech
29.06.2023 18:40:00 | Filmové novinky

No ty bláho! Zhruba takové jsou první emoce při pohledu na nejnovější trailer na pokračování adaptace sci-fi Franka Herberta Duna. Režisér Denis Villeneuve slíbil válečnou epiku se vším všudy. A jak slíbil, tak doručil.