FB pixel TP pixel
Penny se v Teorii velkého třesku původně neměla objevit. Jde o náhradnici © CBS

Penny se v Teorii velkého třesku původně neměla objevit. Jde o náhradnici

Každý dlouho vysílaný seriál či sitcom se musel alespoň jednou potýkat s přeobsazením herců. Důvody jsou různé. Může to být způsobeno neshodami s tvůrci, časovou vytížeností herců kvůli jiným projektům nebo touhou zkusit něco nového. Jedním takovým příkladem byla i postava Penny, respektive její předchůdkyně Katie.

Filmové novinky 13. 10. 2024 16:00 | Filmové novinky

12 řad dlouhá Teorie velkého třesku se zapsala do paměti fanoušků jako jeden z nejúspěšnějších sitcomů, zejména díky jedinečné kombinaci humoru, vědy a geekovské popkultury. Dnes si asi jen těžko představíme, že by Sheldona, Leonarda nebo Penny hrál někdo jiný než Jim Parsons, Johnny Galecki a Kaley Cuoco. Přesto chybělo málo a v roli Penny mohl být někdo úplně jiný. Nerdovská dvojice Sheldon a Leonard totiž původně vůbec neměla bydlet naproti Penny, nýbrž naproti Katie. Tuto roli v neodvysílaném pilotním dílu ztvárnila Amanda Walsh, jejíž postava nebyla ani zdaleka tak sympatická jako Penny. Katie byla svým způsobem pro Sheldona a Leonarda nebezpečná. Měla problémy s alkoholem a jelikož nebyla tolik okouzlena jejich geekovských chováním, nebála se dvojici využít ve svůj prospěch. Postava Katie byla nakonec přepsána na Penny a do role byla obsazena Kaley Cuoco.

Tvůrcům některé věci nedošly

Penny se v Teorii velkého třesku původně neměla objevit. Jde o náhradnici © Syfy

Chyba podle Billa Prady, jednoho z tvůrců, nebyla v herečce, ale v samotné postavě Katie. Postava byla podle nich příliš drsná, což dokládají i jejich zkušenosti s testovacími projekcemi, kde diváci Sheldona s Leonardem litovali. „Nesnášeli ji, ale bylo úžasné vidět, jak bránili Leonarda se Sheldonem,“ prozradil pro magazín Entertainment Weekly v roce 2022 Bill Prady. Podle druhého z tvůrců, Chucka Lorra, byl problém především v tom, že si ani jeden z tvůrců neuvědomil, že diváci budou Sheldona s Leonardem brát spíš jako nevyspělé děti. Jejich naivita a dětská nevinnost je činila velmi zranitelnými, což působilo až nepříjemně, když se dostali do konfliktu s Katie. Postava Penny byla napsaná tak, aby byla více fascinovaná geekovskou kulturou a měla vřelejší a otevřenější přístup k Sheldonovi s Leonardem, na rozdíl od Katie, která je spíše využívala.

Kde je Amanda Walsh dnes?

Walsh tak byla po pilotním dílu ze seriálu stažena se slovy, že její postava se musí přepsat. Herečka se později pochopitelně ucházela i o roli Penny, ale neuspěla, protože podle Prady byla příliš spojená s postavou Katie. Ani jeden z tvůrců z toho však neviní Walsh, ba naopak si jejich hereckých schopností velmi váží. Přeobsazení může být pro herce problém. Například Jordan Reid, která měla hrát v seriálu It's Always Sunny in Philadelphia Dee Reynolds, byla na poslední chvíli přeobsazena Kaitlin Olson. Podobně velká role herečce nebyla již nikdy nabídnuta. To ale neplatí pro Amandu Walsh, která se později objevila ve vedlejších rolích ve filmech jako Disturbia, Bejvalek se nezbavíš, Kráska mezi muži, Výlet s mámou, Mercy a v seriálech Dívka odjinud a Do temnoty. Walsh dokonce napsala dvě řady komediálního seriálu Městečko Schitt's Creek. O přeobsazení v Teorii velkého třesku navíc mluví vesměs pozitivně. Přiznává, že ji ztráta role zamrzela, ale když o rok později dostala nabídku na jiný filmový projekt, potvrdilo se jí, co Prady řekl, a sice že to nebyla její chyba.

Reklama
Nové thrillery a horory zaplavují Netflix. Dorazí i brutální Pearl a vymítač Crowe
Nové thrillery a horory zaplavují Netflix. Dorazí i brutální Pearl a vymítač Crowe
13.10.2024 15:10:00 | Filmové novinky

Říjen už tradičně svým sychravým počasím, nastupujícími mrazíky a samozřejmě také globálním rozšířením fenoménu Halloween vybízí diváky k výraznějšímu sledování hororů a thrillerů všeho druhu. Streamovací služby jako Netflix jdou samozřejmě poptávce diváků na ruku. V posledních dnech a týdnech tudíž na platformu s velkým N neustále tečou nové žánrové projekty.

Netflix slaví nečekaný globální megahit. Okamžitě objednal pokračování
Netflix slaví nečekaný globální megahit. Okamžitě objednal pokračování
11.10.2024 17:30:00 | Filmové novinky

Netflix ví, že mu nové diváky a divačky velice snadno přinesou žánry jako sci-fi, fantasy či akce. Jenže ty jsou obvykle poměrně nákladné, o to více si streamer cení, když uspěje výrazně lacinější komediální či romantická novinka. A přesně takhle úspěšný projekt Netflix nyní našel v seriálu Tohle nikdo nechce.

HBO přetáhlo novou hvězdu Netflixu. Charismatický drsňák spasí svět s tvůrcem Ozarku
HBO přetáhlo novou hvězdu Netflixu. Charismatický drsňák spasí svět s tvůrcem Ozarku
11.10.2024 16:50:00 | Filmové novinky

Seriál Lanterns zná oba hlavní představitele. Kyla Chandlera v roli Hala Jordana doplní jako John Stewart herec, který má kromě zkušeností s jiným DC projektem a také jeden velmi úspěšný netflixovský akčňák.

Ponorka čelí smrtícímu torpédu v prvním traileru. Druhoválečnou novinku uvidí jen vyvolení
Ponorka čelí smrtícímu torpédu v prvním traileru. Druhoválečnou novinku uvidí jen vyvolení
11.10.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Apple právě představil trailer ke krátkému filmu Submerged, který je prvním hraným snímkem speciálně vytvořeným pro jejich brýle Apple Vision Pro. Režie se ujal Edward Berger, tvůrce oscarového válečného dramatu Na západní frontě klid. Slibuje divákům pohlcující a nezapomenutelný zážitek.