FB pixel TP pixel
Perníkový táta byl propadákem. Seriálový fenomén spasil až Netflix © AMC

Perníkový táta byl propadákem. Seriálový fenomén spasil až Netflix

Perníkový táta dnes patří k nejlépe hodnoceným seriálům historie. Jeho cesta k úspěchu však nebyla jednoduchá a v jednu chvíli mu hrozilo předčasné ukončení. Do hry ale vstoupil Netflix, jenž pomohl udělat z Breaking Bad fenomén, který navždy změnil televizní svět.

Filmové novinky 14. 10. 2024 15:48 | Filmové novinky

Seriálové drama Perníkový táta dnes patří mezi základní pilíře quality TV a pravidelně se umisťuje na předních příčkách v hodnocení nejlepších seriálů všech dob. Jenže málokdo dnes ví, že v počátcích měl seriál nízkou sledovanost a dokonce hrozilo, že bude po třetí sérii zrušen. Stanice AMC, která seriál vysílala, vážně uvažovala o ukončení seriálu, a tak se produkční společnost Sony Pictures Television začala poohlížet po jiných televizních stanicích, které by Perníkového táty převzaly. Záchrana nakonec přišla od Netflixu, kde byl seriál nasazen před premiérou čtvrté série. Perníkový táta si tak díky Netflixu našel nové fanoušky, kteří postupně dohnali zmeškané epizody a otevřeli cestu k jeho velkolepému finále, která lámalo rekordy ve sledovanosti.

Tvůrce seriálu Vince Gilligan několikrát veřejně poděkoval Netflixu za jeho roli v záchraně seriálu. Navíc, když čtvrtá sezóna vrcholila, byli scenáristé připraveni na to, že by mohla být poslední. AMC se však po úspěchu, který přišel díky Netflixu, rozhodlo natočit i finální šestnáctidílnou pátou sérii. Je zajímavé a paradoxní vidět, jak se strategie streamovacího giganta v průběhu let proměnila. Dnes seriály, které hned od začátku nezaujmou dostatečný počet diváků končí hned po první řadě, jako se to právě stalo komediálnímu dramatu Kaos. Je tak velmi pravděpodobné, že nyní by Perníkový táta na Netflixu vůbec nevznikl, nebo by se dočkal pouze jedné řady, než by byl bez většího zájmu zrušen. V době, kdy Netflix upřednostňuje okamžitou sledovanost, by takový seriál se začínajícími, skromnými čísly nikdy nedostal šanci rozvinout se a získat kultovní status, jaký má dnes.

Zdroj: Slashfilm

Penny se v Teorii velkého třesku původně neměla objevit. Jde o náhradnici
Penny se v Teorii velkého třesku původně neměla objevit. Jde o náhradnici
13.10.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Každý dlouho vysílaný seriál či sitcom se musel alespoň jednou potýkat s přeobsazením herců. Důvody jsou různé. Může to být způsobeno neshodami s tvůrci, časovou vytížeností herců kvůli jiným projektům nebo touhou zkusit něco nového. Jedním takovým příkladem byla i postava Penny, respektive její předchůdkyně Katie.

Nové thrillery a horory zaplavují Netflix. Dorazí i brutální Pearl a vymítač Crowe
Nové thrillery a horory zaplavují Netflix. Dorazí i brutální Pearl a vymítač Crowe
13.10.2024 15:10:00 | Filmové novinky

Říjen už tradičně svým sychravým počasím, nastupujícími mrazíky a samozřejmě také globálním rozšířením fenoménu Halloween vybízí diváky k výraznějšímu sledování hororů a thrillerů všeho druhu. Streamovací služby jako Netflix jdou samozřejmě poptávce diváků na ruku. V posledních dnech a týdnech tudíž na platformu s velkým N neustále tečou nové žánrové projekty.

Netflix slaví nečekaný globální megahit. Okamžitě objednal pokračování
Netflix slaví nečekaný globální megahit. Okamžitě objednal pokračování
11.10.2024 17:30:00 | Filmové novinky

Netflix ví, že mu nové diváky a divačky velice snadno přinesou žánry jako sci-fi, fantasy či akce. Jenže ty jsou obvykle poměrně nákladné, o to více si streamer cení, když uspěje výrazně lacinější komediální či romantická novinka. A přesně takhle úspěšný projekt Netflix nyní našel v seriálu Tohle nikdo nechce.

HBO přetáhlo novou hvězdu Netflixu. Charismatický drsňák spasí svět s tvůrcem Ozarku
HBO přetáhlo novou hvězdu Netflixu. Charismatický drsňák spasí svět s tvůrcem Ozarku
11.10.2024 16:50:00 | Filmové novinky

Seriál Lanterns zná oba hlavní představitele. Kyla Chandlera v roli Hala Jordana doplní jako John Stewart herec, který má kromě zkušeností s jiným DC projektem a také jeden velmi úspěšný netflixovský akčňák.