FB pixel TP pixel
Hry z Playstationu nemíří jen na Netflix: Kde uvidíme hity God of War a Horizon? © Sony / PlayStation Studios

Hry z Playstationu nemíří jen na Netflix: Kde uvidíme hity God of War a Horizon?

Studio Sony se po filmové adaptaci Uncharted s Tomem Hollandem a připravovaném postapokalyptickém seriálu The Last of Us rozhodlo převést do seriálového světa další významné videoherní značky.

2. 6. 2022 11:30 | Filmové novinky

Když společnost Sony před pár dny pořádala obchodní briefing pro investory, prozradila také pár zajímavých novinek týkajících se streamingu. Její tři videoherní pecky pro Playstation - Horizon Zero Down, God of War a Gran Turismo - se totiž dočkají televizních adaptací. Dosavadní streamovací jednička Netflix zpracuje akční Horizon Zero Down. Ten se odehrává v daleké budoucnosti a sleduje mladou lovkyni Aloy, jež se vydává do postapokalyptické divočiny ovládané obřími robotickými dinosaury a hledá odpovědi na otázky o své minulosti. O sérii akčních adventur God of War, tematicky ukotvených v řecké a norské mytologii, se postará konkurent Amazon. Třetí v partě, seriál na motivy závodní série Gran Turismo, dosud nemá svou produkční společnost.

Jak vidno z výše uvedeného, potvrzuje se trend propojování streamovacího a herního světa, který zatím nejdále a nejúspěšněji dovedl Netflix. Vedle již uvedených pecek jako Castlevania, DOTA: Dračí krev či Arcane se brzy dostane i na Resident Evil, nového animovaného Sonica, Assassin’s Creed, Beyond Good & Evil či Magic: The Gathering. HBO pak zanedlouho představí další titul od Sony, ambiciózní adaptaci The Last Of Us s Pedrem Pascalem a Bellou Ramsey v hlavních rolích. Na službě Paramount+ je pak právě dostupný akčňák Halo z Xboxu.

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Konečně opravdu boží Star Wars? Nový špiónský seriál má tvůrčí tým snů
Konečně opravdu boží Star Wars? Nový špiónský seriál má tvůrčí tým snů
01.06.2022 13:00:00 | Filmové novinky

Ačkoli si sága Star Wars nikdy nestěžovala na nedostatek zdatných tvůrců, nový seriál Andor, který je spin-offem filmu Rogue One, dostává podle oficiálních informací kreativní tým snů, který nemá v historii série konkurenci. Očekáváme tedy nemalé věci.

Star Wars nezastavují. Nový seriál bude o rytířích Jedi, klony mají nový trailer
Star Wars nezastavují. Nový seriál bude o rytířích Jedi, klony mají nový trailer
31.05.2022 8:00:00 | Filmové novinky

Nadupaný podzim v podání seriálů z vesmíru Star Wars pokračuje. Lucasfilm na globální oslavě nejslavnější vesmírné ságy představil trailer na očekávanou druhou řadu seriálu Bad Batch, ve kterém se vrací parta vadných klonů, komandér Cody nebo wookieeský Jedi.

Mandalorian 3 dorazí později, než se čekalo. Co ukázal tajný trailer?
Mandalorian 3 dorazí později, než se čekalo. Co ukázal tajný trailer?
31.05.2022 7:00:00 | Filmové novinky

Nával novinek ze světa Star Wars nekončí. Po premiéře Obi-Wana, traileru na Andora či oznámení několika nových chystaných projektů přišla řada i na Mandaloriana.

Pán prstenů se třese! Epická fantasy Willow má úchvatný první trailer
Pán prstenů se třese! Epická fantasy Willow má úchvatný první trailer
27.05.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Willow je zpět! Legendární osmdesátková fantasy v hlavní roli s Warwickem Davisem ožije v novém seriálu. Na trpaslíkova další dobrodružství nyní láká Disney+ ve vizuálně vymazleném traileru.