FB pixel TP pixel
Podle české videohry Kingdom Come: Deliverance vznikne film či seriál! © TMDB

Podle české videohry Kingdom Come: Deliverance vznikne film či seriál!

Veleúspěšná počítačová hra Kingdom Come: Deliverance od společnosti Warhorse se dočká hrané adaptace. Práva na zfilmování koupil bývalý šéf mezinárodní produkce Netflixu a vše je zatím ve stádiu příprav.

České novinky 9. 10. 2020 9:00 | České novinky

Kingdom Come: Deliverance patří mezi nejznámější a nejúspěšnějších české videohry. Od jejího vydání v roce 2018 se prodalo více než 3 miliónů kopií pro PC, Xbox One nebo PlayStation 4. Hra se odehrává v roce 1403, kdy je český král Václav IV. uvězněn a jeho bratr Zikmund usiluje o nadvládu nad českým královstvím. Hlavním hrdinou je obyčejný vesničan Jindřich, který se zaplete do boje proti Zikmundovi poté, co mu vypálil jeho rodnou vesnici. Hra dává důraz na maximální historickou věrnost, realističnost osobních soubojů a samozřejmě na propracovaný scénář. I když by k tomu doba středověku vábila, neobjevují se v ní žádné fantasy prvky, jako magie či draci.

Za vznikem hry stojí české studio Warhorse, které hru velmi dlouhou dobu vyvíjelo a málem se dostali na pokraj krachu. Ale nakonec se našli velci či malí investoři a díky úspěchu hry se mohlo studio dostat do náruče rakouské firmy Koch Media, která za něj zaplatila zhruba miliardu korun. Svou investici teď noví majitelé mohou zúročit prodejem práv na hranou adaptaci. Úmyslně neříkáme film či seriál, protože zatím nic konkrétního o podobě budoucího díla řečeno nebylo. Tipujeme ale spíše seriál, protože kupcem práv je produkční společnost bývalého Netflix producenta, Erika Barmacka. Ten za dobu svého působení v Netflixu (skončil loni) dohlížel na několik dobře známých evropských seriálů jako Suburra, Déšť či Dark. Kingdom Come není jeho první videoherní nákup, nedávno se také dohodl se Segou na adaptaci herní série Yakuza. Doufejme, že bude mít k hromadnému nakupování herních licencí lepší přístup než nechvalně známý Uwe Boll, který svými filmy nepěkně vylepšuje zatím jen vlažné hodnocení filmů podle počítačových her.

Také zatím není jasné, kde film či seriál uvidíme. Netflix by byl logickým kupcem, ale jestli Barmack založil nezávislou společnost, určitě bude chtít zvážit všechny nabídky. Zatím je také brzy na to odhadovat, kdy se takové adaptace dočkáme a kdo by se na ní měl dále podílet, to se bude řešit v dalších letech. Producenti budou chtít určitě zúročit popularity seriálů jako Zaklínač, se kterým ale Kingdom Come: Deliverance má pouze část společného. Oba by sice vznikly pro fandy úspěšné počítačové hry, ale Zaklínač je původní série knih a povídek a navíc klasické fantasy. Pokud chce Kingdom Come udržet ducha hry, čekejte tedy spíše něco na způsob Posledního království, Soumraku templářů či chystaného filmu Jan Žižka, který by měl příští rok do kin uvést režisér Petr Jákl.

 242 zobrazení   10 se líbí
Hitovka Ženy v běhu a dalších 11 českých filmů dorazilo nově na Netflix!
Hitovka Ženy v běhu a dalších 11 českých filmů dorazilo nově na Netflix!
08.10.2020 | České novinky

Spolupráce Netflixu a distribuční společnosti Bontonfilm utěšeně pokračuje, a díky tomu roste i počet českých filmů na Netflixu. Aktuálně je nabídka světového streamera bohatší hned o 12 českých snímků, z nichž se povětšinou jedná o divácké kinohity. A u některých si ani nebudete chtít vypíchnout oči hrůzou.

Dokumentární megahit V síti je konečně online? Tak to je pohoda!
Dokumentární megahit V síti je konečně online? Tak to je pohoda!
04.10.2020 13:00:00 | České novinky

Největší filmový hit posledních měsíců zamířil konečně na streamovací služby. Pokud jste dokument V síti minuli v kině, máte ideální možnost doplnit si vzdělání ohledně zneužívání dětí na internetu.

Kino (zase) žije! Pandemické filmové online projekce se od října vrátí
Kino (zase) žije! Pandemické filmové online projekce se od října vrátí
28.09.2020 9:00:00 | České novinky

Vzhledem k neutěšené pandemické situaci, kdy se dají v následujících týdnech čekat další a další omezení pohybu a shlukování ve veřejných prostorech, bude od října obnoven projekt Moje Kino Live, který na jaře pomáhal zajistit kinařům příjmy ze vstupenek pomocí online streamů.

Wow! Český seriál získal jako první v historii nominaci na Ceny Emmy!
Wow! Český seriál získal jako první v historii nominaci na Ceny Emmy!
27.09.2020 12:00:00 | České novinky

Ačkoli výsledky tradičních Emmy jsou už známy. Mezinárodní Ceny Emmy ještě rozdané nejsou. A my je tentokrát budeme bedlivě sledovat, neboť se do nominací vůbec poprvé dostal i český seriál!