FB pixel TP pixel
Drtivý konec Matáskova Poldy. Konkurenci zničil, Prima nemá náhradu © FTV Prima

Drtivý konec Matáskova Poldy. Konkurenci zničil, Prima nemá náhradu

Drtivá jízda primáckého seriálu Polda ve středu 10. dubna definitivně skončila s odvysíláním závěrečného dílu šesté řady. Divácky nesmírně oblíbená kriminálka s drsňákem Davidem Matáskem zaujala i tentokrát přes milion diváků. Čím chce Prima bavit dál?

České novinky

To byla jízda. Televize Prima aktuálně nemá dobrou sledovanost během víkendů a nedaří se jí moc ani začátkem týdne. Na dvě karty se ale doposud mohla spolehnout. Perfektně stále šlape nekonečná limonáda ZOO a také Polda s frajerským vyšetřovatelem v podání Davida Matáska. Polda se letos dočkal už šesté řady a od prvotního dílu jasně dokazoval, proč se k němu Prima neustále a tak ráda vracela. Sledovanost přes milion diváků byla naprosto fantastická a podařilo se ji udržet i ke konci seriálu, kdy si vyšetřovatel Michal Bříza připsal k milionu ještě 18 000 diváků navíc.

Co bude dál?

Roli samozřejmě hraje i poměrně slabá středeční konkurence, kdy druhý nejsilnější pořad v podobě reprízovaných Četnických humoresek na ČT přepočítává 613 000 diváků. Komerční Nova je pak ve středu víceméně odevzdaná. Reality show Utajený šéf je jen lehce nad půl milionem a Survivor dokonce vypadl z přehledu nejsledovanějších pořadů ATO-Nielsen zveřejněného serverem Mediaguru. Prima navíc boduje i po Poldovi, kdy se solidně daří Show Jana Krause, která před 22. hodinou šilhá po půlmilionu diváků a před 23. hodinou zase po 200 000 sledujících. Právě Show Jana Krause vytlačila zmíněný Survivor.

Co nasadí Prima příští týden? Zase Poldu. Po zdá se definitivním konci seriálu však televize nemá v rukávu žádnou novou epizodu, nýbrž pouze reprízy řady páté. Bude tudíž zajímavé sledovat, zda taková nabídka divákům bude v polovině týdne stačit, anebo se začnou poohlížet po něčem novějším. Poldova konkurence je ale natolik slabá, že zřejmě i opáčko starších případů bude na výhru večera stačit. Minimálně do chvíle, než se Bříza vrátí. Protože vysoká sledovanost jistě bude lákat k vytažení zpět do akce. Nehledě na výši odměn pro hlavní tahouny.

Zdroj: Mediaguru / FTV Prima / Česká televize / TV Nova

Tvrdá facka Primě: Pondělní sledovanost je hrůzná, padli i neporazitelní Specialisté
Tvrdá facka Primě: Pondělní sledovanost je hrůzná, padli i neporazitelní Specialisté
09.04.2024 12:00:00 | České novinky

Tak dlouho se televize Prima v pondělí večer nepoučila ohledně nasazování novinek, až jí musela ukázat cestu Česká televize a překonat očekávání. Podařilo se jí totiž porazit dlouhodobou jedničku večera v podobě Specialistů na Nově. Stačilo přitom neexperimentovat s tituly pro mladší publikum a vsadit na ověřenou kartu.

Nedělní sešrotování Primy: Nova má nejsilnější kalibr, ČT kvantitu
Nedělní sešrotování Primy: Nova má nejsilnější kalibr, ČT kvantitu
08.04.2024 16:30:00 | České novinky

Kde jsou časy úspěchu seriálu Sedm schodů k moci. Televize Prima pokračuje v nedělním hlavním vysílacím čase v propadu sledovanosti. Není přitom pochyb, že se o něj stará hlavně konkurenční Nova, která vytáhla extrémně silný kalibr v podobě zpracování životních osudů Ivety Bartošové. Oproti minulému týdnu si navíc polepšila i Česká televize.

Pohlreich padl na dno. Návrat na Primu je propadákem, smějí se mu chataři i Fantomas
Pohlreich padl na dno. Návrat na Primu je propadákem, smějí se mu chataři i Fantomas
07.04.2024 14:30:00 | České novinky

A je to bohužel jasné. Návrat Zdeňka Pohlreicha na Primu se vůbec nepovedl a po pouhých třech týdnech je jeho nový gastronomický pořad ostudným propadákem, který si nezaslouží být vysílán po 20. hodině. Z velkých kanálů Pohlreicha a amatérské kuchaře z Česka na grilu příjíždí konkurence i pořad, který běží po něm.

Voyo překvapuje dalším seriálem o Bartošové. Je lepší než megahit Iveta
Voyo překvapuje dalším seriálem o Bartošové. Je lepší než megahit Iveta
07.04.2024 12:40:00 | České novinky

Streamovací služba Voyo pokračuje v oslavách 30. výročí televize Nova ve velkém stylu. Zatímco v lineárním vysílání aktuálně slaví úspěch melodramatické zpracování osudů zpěvačky Ivety Bartošové, Voyo zařazuje další seriál, který tentokrát spadá do žánru dokumentu. A výsledek je ještě lepší.