FB pixel TP pixel
POTVRZENO: Zaklínač bude na Netflixu mluvit česky, dabing je ve výrobě © TMDB

POTVRZENO: Zaklínač bude na Netflixu mluvit česky, dabing je ve výrobě

Práce na lokalizaci Netflixu do českého jazyka se krůček po krůčku naplňuje, což potvrzuje jak poměrně rychle narůstající počet otitulkovaných snímků, tak i mírný růst nadabovaných pořadů. Nedávno pak byly potvrzeny i dabingové práce na novém seriálovém Zaklínači.

Filmové novinky

V českých krajích má literární i herní Zaklínač své pevné místo a určitě patří mezi nejoblíbenější fantasy hrdiny. Netflix tak udělal zdejším fanouškům radost rozhodnutím zkusit znovu, tentokráte světověji, Zaklínače zfilmovat. Přesné datum, kdy na našich obrazovkách Zaklínače uvidíme, jsme od Netflixu dosud neslyšeli, potvrzený je ovšem konec tohoto roku. A podle facebookové stránky Netflix CZ + SK fans bychom Geralta, Yennefer, Ciri i další měli slyšet mluvit česky. Je to určitě skvělá zpráva. Jednak je vidět, že Netflix to s Českem myslí vážně (jen s titulky si zdejší trh určitě nepodmaní) a druhak Sapkowského Zaklínač literárně patří do zdejšího slovanského regionu a kvalitní dabing může nakonec jazykově působit věrohodněji než anglická verze (s titulky). Podle zpráv by se měl o lokální jazykovou podobu postarat Vladimír Žďánský z dabingového Studia Virtual. Portfolio jejich práce je ukázkou toho lepšího, co se v českém dabingu za poslední roky urodilo, zvlášť významná je jejich tvorba pro studio Disney (Avengers: Infinity War, Lví král). Nedávno byl pro Netflix přislíben i dabing The Irishmana Martina Scorseseho nebo tento pátek startující seriál The Dark Crystal: Age of Resistance.

 1 787 zobrazení   261 se líbí
Perníkový táta má konečně celovečerák. Máme trailer a datum uvedení
Perníkový táta má konečně celovečerák. Máme trailer a datum uvedení
25.08.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Seriálová bomba Breaking Bad alias Perníkový táta se po spin-off Better Call Saul (Volejte Saulovi) konečně dočká své filmové verze. Ta naváže na finále seriálu a dočkáme se jí již v říjnu.

Jon Snow vstupuje do MCU a Marvel s Disney+ potvrdili další seriály
Jon Snow vstupuje do MCU a Marvel s Disney+ potvrdili další seriály
24.08.2019 | Filmové novinky

Disneyácka akce D23 Expo se tentokráte zaměřila na novinky v rámci chystané streamovací služby Disney+. Pojďme se podívat na nejzásadnejší momenty a odhalení, kterých jsme se na ní dočkali.

Režisér Ality chystá podobnou sci-fi pro Netflix
Režisér Ality chystá podobnou sci-fi pro Netflix
23.08.2019 12:00:00 | Filmové novinky

We Can Be Heroes je název nové superhrdinské sci-fi, kterou po vzájemné dohodě se streamovací společností Netflix napíše a zrežíruje slavný texaský filmař Robert Rodriguez. Ve filmu se objeví například Priyanka Chopra nebo Pedro Pascal.

Kit Harington prozradil, kam měl Jon Snow namířeno v poslední scéně GoT
Kit Harington prozradil, kam měl Jon Snow namířeno v poslední scéně GoT
22.08.2019 | Filmové novinky

O čem Jon Snow přemýšlel v úplně poslední scéně seriálu Hra o trůny?