FB pixel TP pixel
Přátelé: 15 detailů, které unikaly i těm největším fanouškům © TMDB

Přátelé: 15 detailů, které unikaly i těm největším fanouškům

Pokud patříte mezi milovníky seriálu Přátelé, pravděpodobně už máte v malíčku všechny zajímavosti o seriálu. Od poslední epizody sice uběhlo skoro 15 let, stále se ale dají najít detaily, které roky unikaly i těm největším fanouškům. Přesvědčte se, zda už je všechny znáte.

Tipy na film

Když Ross Rachel podváděl...

Snad ani samotní tvůrci seriálu se neshodnou na tom, zda byli Ross a Rachel „on the break“. Ale všimli jste si, že ve scéně, kdy Ross podvádí Rachel (se slečnou „od kopírky“), hrají v klubu píseň „With Or Without You“ od U2? Stejnou píseň hrála během jejich prvního polibku a stejnou píseň nechal Ross zahrát pro Rachel v rádiu jako omluvu za nelichotivý seznam jejich vlastností, který si sepsal, když se rozcházel s Julií.

Je Russ Ross?

Přátelé: 15 detailů, které unikaly i těm největším fanouškům © TMDB

Rachel si v druhé řadě vyjde na rande s mužem jménem Russ. Je Rossovi podobný nejen vzhledem, ale i charakterem. V titulcích je jako postava herce uvedeno jméno Snaro. Jedná se však o vymyšlenou přezdívku Davida Schwimmera, představitele Rosse, který chtěl, aby diváci hádali. A ano, je to on. Russ JE Ross, jen s trochou make upu a dodělanou bradou navíc.

Uhádl Ross jména svých budoucích přítelkyň?

Přátelé: 15 detailů, které unikaly i těm největším fanouškům © TMDB

První série, gynekologická ordinace. Společně s Carol a Susan dávají dohromady návrhy na jména budoucího dítěte. Ross navrhuje Emily a Julie. Jedná se o jména jeho pozdějších přítelkyň.

Koupili Monica a Chandler dům z filmu Sám doma?

Přátelé: 15 detailů, které unikaly i těm největším fanouškům © TMDB

Ano i ne. Dům z filmu Sám doma se nachází v Chicagu, zatímco Chandler s Monicou kupují dům v okolí New Yorku. Ale několik pozorných fanoušků si všimlo, že výhled z domu, který v posledních epizodách kupují, se shoduje s výhledem domu z filmu Sám doma. Současní vlastníci domu tuto domněnku potvrdili. Jak je to tedy možné? Tvůrci seriálu při natáčení prostě použili ten stejný záběr, jako se nachází ve filmu Sám doma. Štáb potvrdil, že používání už hotových záběrů z jiných filmů, není nic neobvyklého.

Joye si barvil vlasy

Přátelé: 15 detailů, které unikaly i těm největším fanouškům © TMDB

Matt LeBlanc měl šediny, už když začali natáčet první díly. Po celou dobu seriálu si tedy vlasy barví na černo. Stejně tak i ve vlastním seriálu, Joey.

Jennifer a její vztahy

Představitelka Rachel, randila se třemi muži, kteří se v seriálu objevili. Jennifer Aniston chodila i v reálném životě s Joshuou (Tate Donovan). S tím randila po dva roky a rozešli se těsně před společným účinkováním v Přátelích. Protože bylo pro oba velmi zničující předstírat zamilovaný pár před kamerami těsně po rozchodu, byla jeho role v seriálu zkrácena. Druhým partnerem Jennifer byl pak samozřejmě Brad Pitt, za kterého byla vdaná, už když se v seriálu objevil. Krátce randila i s přítelem Phoebe, Paulem Ruddem.

Pravé příjmení Jennifer v seriálu

Příjmení Jennifer Aniston je odvozeno z původního jména její rodiny Anastassakis. Ti se do USA přestěhovali z Řecka. Její původní příjmení je zobrazeno v sedmé řadě na svatbě Moniky a Chandlera, když se snaží najít náhradního kněze pro jejich obřad.

Jennifer Aniston váhala s desátou sérií

Přátelé: 15 detailů, které unikaly i těm největším fanouškům © TMDB

V době, kdy se točila poslední série, byla Jennifer Aniston velmi vytížená. Měla roztočené filmy (Hodná holka a Božský Bruce), stály se na ni fronty s rozhovory a vůbec byla jednou z nejobletovanějších celebrit seriálu. Přátele chtěla dotočit, ale sama říkala že neví, kolik z Rachel v ní jeětě je. Říká se, že kvůli ní bylo v poslední sérii méně epizod, než tvůrci původně zamýšleli.

Lisa Kudrow byla opravdu těhotná

Porod v seriálu byl herečce ušit na míru. Protože byla Lisa Kudrow opravdu těhotná, nemohla se zúčastnit natáčení v Londýně. Štáb tedy potřeboval její nepřítomnost na Rossově svatbě v seriálu zdůvodnit. Byla tedy vytvořena zápletka s trojčaty. Lisa si své těhotenské bříško po dobu natáčení ještě vycpávala.

A taky nesnášela kytaru

Nástroj, který k Phoebe neodmyslitelně patří, však její představitelka moc nemusela. Hraní jí nešlo a nepomohl ani najatý učitel. Lisa se naučila jen několik akordů a usoudila, že Phoebe to bude stačit. Stačilo.

Courtney Cox byla těhotná v poslední řadě seriálu

Na rozdíl od Lisy s tím ale tvůrci nepočítali. Její těhotenství tak maskovali volnějším oblečením, což je v posledních dílech docela poznat.

Otec Chandlera si zahrál otce Joshui

Přátelé: 15 detailů, které unikaly i těm největším fanouškům © TMDB

V epizodě, kde Rachel předstírá, že její noční košilka jsou běžné šaty, si roli otce Joshui zahrál otec Matthew Perryho.

Mathew Perry se po dobu natáčení léčil v ze závislosti na drogách a alkoholu

Představil Chandlera přiznal, že si téměř nevybavuje natáčení dílů mezi třetí a šestou řadou. Takže vlastně vše v Londýně, i to, jak se dal s Monikou dohromady. To vše kvůli své závislosti na drogách a alkoholu, ze které se později léčil. Už během natáčení pobýval v léčebnách, ze kterých jej pouštěli na natáčení. Sám otevřel malé centrum pro závislé na alkoholu ve svém domě v Malibu.

Proč se všichni přejmenovali na Arquette?

Přátelé: 15 detailů, které unikaly i těm největším fanouškům © TMDB

V první epizodě šesté řady mají všichni herci v titulní znělce přiřazené druhé příjmení – Arquette. Byla to gratulace představitelce Moniky, Courtney Cox, která se v té době vdala za Davida Arquette. Ten se mimochodem mihl v Přátelích jako Phoebin “stalker”. V té době však spolu s Courtney ani nerandili.

Rezervace

Přátelé: 15 detailů, které unikaly i těm největším fanouškům © TMDB

Říkali jste si někdy, jak je možné, že mají Přátelé vždy své místo na pohovce jisté? Po celou dobu je totiž na stole cedulka "Rezervace". Ve většině dílů však není vidět a i v těch, kde se mihne, je potřeba opravdu dávat pozor. Mimochodem, gauč dostal nový potah každý měsíc a původně se jednalo o nevyužitý kus nábytku, nalezený někde ve sklepě studia.

Friends © TMDB

Přátelé

Friends | USA | 1994 | Komediální seriály | Sitkom

Šestice přátel (Joey, Chandler, Ross, Monica, Pheobe a Rachel) z New Yorku a jejich milostné a rodinné eskapády. Hrají: Matthew Perry, Matt LeBlanc, Courteney Cox, David Schwimmer, Jennifer Aniston, Lisa Kudrow

 89 %
Filmtoro
Filmtoro
Verdikt

Legendární sitcom Přátelé je nyní nově dostupný na HBO včetně českého a slovenského dabingu!

Sledovat Online na HBO Max  HBO Max | české titulky | český dabing | od 24. 10. 2019
 4 327 zobrazení   74 se líbí
10 filmových výletů do vesmíru, pokud se vám líbil První člověk
10 filmových výletů do vesmíru, pokud se vám líbil První člověk
16.10.2018 8:30:00 | Tipy na film

Pakliže jste právě vylezli z kina po dvou dramatických hodinách s Prvním člověkem a v hlavě vám buší touha po dalších vesmírných dobrodružstvích, nabízíme vám desítku filmů, které by ji měly bez problémů uspokojit.

10 nej hollywoodských filmů, které se natáčely v Česku
10 nej hollywoodských filmů, které se natáčely v Česku
15.10.2018 16:20:00 | Tipy na film

V minulých dnech se u nás natáčel druhý Spider-Man, teď u nás pobývá Mark Hamill kvůli seriálu Knightfall a v pátek uvidíme na Netflix první seriál natáčený u nás. Česko je opět středem zahraničních filmařů a my vám přinášíme přehled všech filmů a seriálů, které u nás Hollywood natočil.

5 filmových a seriálových tipů na tento víkend
5 filmových a seriálových tipů na tento víkend
13.10.2018 8:30:00 | Tipy na film

I když je venku pořád hezké počasí, můžete dát přednost koukání na nové filmy a seriály. A za poslední týden se jich objevilo hodně - třeba hororový The Haunting of Hill House, drama 22 July nebo thriller Apostle.

Jak bude vypadat seriálový Zaklínač? Shrnuli jsme všechny novinky
Jak bude vypadat seriálový Zaklínač? Shrnuli jsme všechny novinky
12.10.2018 11:00:00 | Tipy na film

V posledních týdnech se objevuje čím dál tím více zajímavých informací o připravované seriálové adaptaci fantasy ságy Zaklínač. Kdo bude hrát hlavní roli? Kdy seriál na Netflixu uvidíme? Bude vycházet z povídek nebo ze stejnojmenné počítačové hry? Máme podrobné informace.