FB pixel TP pixel
Nový Predátor bude lovit v Česku. Název a datum premiéry fanoušky nadchnou © 20th Century Fox

Nový Predátor bude lovit v Česku. Název a datum premiéry fanoušky nadchnou

Hotovo, potvrzeno. Streamovací služba Disney Plus odhalila oficiální český název nového filmu s Predátorem a navíc potvrdila i datum premiéry pro uživatele, kteří nemají předplacenou americkou službu Hulu. A fanoušci budou naprosto spokojení.

19. 6. 2022 13:00 | Filmové novinky

Série Predator už sice není pro bývalé studio 20th Century Fox a jeho nového majitele Disneyho nosnou franšízou pro kina, to ale neznamená, že by se z ní nedaly vytěžit pořádné peníze. Disney si totiž dobře spočítal, že fanoušci akce a sci-fi mají Predátora stále v lásce a dal by se díky němu dost zásadně navýšit počet předplatitelů streamovacích služeb Hulu a Disney Plus. Proto padlo rozhodnutí, že režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) natočí snímek s názvem Prey přímo pro uvedení online. A zatímco oficiální premiéra v rámci USA proběhne na streamovací službě Hulu, snímek bude rovněž uveden na Disney Plus, kterážto služba poslouží jako primární distributor pro regiony, kde Hulu není dostupné. A dobrou zprávou pro tuzemské fanoušky je, že oficiálně známe název i datum české premiéry.

Nový Predátor bude lovit v Česku. Název a datum premiéry fanoušky nadchnou © Disney Plus

Prey se v Česku bude oficiálně jmenovat Predátor: Kořist a jak můžete vidět na obrázku výše, premiéra proběhne 5. srpna, což je stejné datum, které je stanoveno pro americkou službu Hulu. Obrázek je pořízený z nizozemské verze Disney Plus, kde již byl profil filmu zveřejněn, tuzemská verze služby v čase vydání článku profil aktivovaný nemá. Podle překladu názvu je však jasné, že Disney počítá s globálním uvedením, přičemž Predátor: Kořist bude katalogizován v sekci Star, která v rámci Disney Plus slouží jako místo pro dospělé tituly spadající pod tvorbu společnosti 20th Century. Fanoušci tak mohou být nadšení. Nejenže český název konečně přiznává predátorské dědictví, ale navíc si film na 99 procent užijí ve stejný den jako ostatní světoví diváci. Stoprocentně jistá je pak lokalizace v podobě českých titulků, kterými je na Disney Plus opatřen již samotný trailer. Dabing prozatím jistý není.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Všechny filmy s Predátory jsou konečně online. Česko trumfuje zahraničí
Všechny filmy s Predátory jsou konečně online. Česko trumfuje zahraničí
19.06.2022 12:30:00 | Filmové novinky

Čeští fanoušci osmdesátkové akční klasiky se mohou začít tetelit blahem. Kultovní Predátor a všechna jeho pokračování jsou totiž konečně k přehrání legálně na jednom jediném místě. A doslova za pár šupů. Máme dokonce lepší nabídku než zahraničí.

HBO chystá přímé pokračování Hry o trůny. Vrátí se i stěžejní herec
HBO chystá přímé pokračování Hry o trůny. Vrátí se i stěžejní herec
17.06.2022 14:00:00 | Filmové novinky

HBO sice již v letošním roce uvede očekávaný prequel Hry o trůny s názvem Rod draka, zároveň však začalo pracovat na přímém pokračování, které naváže na původní seriál ze Západozemí. A fanoušci se mohou těšit na návrat oblíbené postavy.

Hra na oliheň bude největší reality show světa. Co hrozí účastníkům?
Hra na oliheň bude největší reality show světa. Co hrozí účastníkům?
17.06.2022 9:00:00 | Filmové novinky

Vedle právě schválené druhé řady globálního fenoménu Hry na oliheň Netflix pro fanoušky chystá i novou soutěžní reality-show, která je seriálem přímo inspirovaná.

Netflix ukázal trailer na mládeži nepřístupný film s krásnou bondgirl
Netflix ukázal trailer na mládeži nepřístupný film s krásnou bondgirl
16.06.2022 18:00:00 | Filmové novinky

Hvězda poslední bondovky Není čas zemřít, Ana de Armas, si zahraje hlavní roli ve snímku Blonde, který odvypráví krušný životní příběh zlaté dívky Hollywoodu a jedné z nejkrásnějších hereček všech dob Marilyn Monroe.