FB pixel TP pixel
Takhle se zrodil Predátor. Video odhaluje vznikl kostýmu vesmírného monstra © 20th Century Fox

Takhle se zrodil Predátor. Video odhaluje vznikl kostýmu vesmírného monstra

Akční snímek Predátor patří mezi legendární snímky 80. let a také mezi nejvýraznější projekty v kariéře režiséra Johna McTiernana. Projekt původně vznikal s jiným kostýmem, než jaký diváci po celém světě znají. Tvůrci ale naštěstí vzali rozum do hrsti a nechali vytvořit novou verzi legendárním Stanem Winstonem. A zbytek je historie.

Filmové novinky

Před časem jsme na našem webu psali o tom, jak měl vypadat původně kostým ikonického monstra z filmu Predátor. Od kostýmu připomínajícího ještěrku s kachní hlavou, který pro natáčení vytvořila společnost Boss Film Creature Shot, tvůrci nakonec upustili a režisér filmu John McTiernan nechal investovat do kostýmu více peněz. A tak vznikl legendární kostým od Stana Winstona.

Společnost Stan Winston Studios na svém youtubovém kanále zveřejnila pár videí z natáčení Predátora, ve kterých diváky provede krok za krokem tvorbou ikonického kostýmu. Ve videích se mimo jiné dozvíme, že inspirací pro vznik kostýmu, se stala malba rastafariánského válečníka na zdi v kanceláři producenta filmu Joela Silvera. „Když jsem to uviděl, řekl jsem si, že jde o skvělý koncept pro predátora. Začal jsem si dělat náčrty a postupně tohoto mimozemšťana přepracovával tak, aby vypadal, že má dredy. V té době měl premiéru film Vetřelci, a tak jsme s Jimem Cameronem odletěli do Japonska, kde se konalo sympozium věnované tomuto filmu. Už po cestě letadlem jsem si dělal další náčrty a postupně predátora přepracovával, když Jim najednou řekl: ‚Víš, vždycky jsem chtěl vidět něco se zvířecí čelistí.' Povídám, že je to zajímavý nápad a hned jsem začal kreslit predátorovy ikonické čelisti,“ uvedl k tvorbě kostýmu Winston.

Příběh legendárního kostýmu je velmi bohatý a pokud vás zajímá podrobněji a máte hodinku čas, můžete se podívat i na téměř hodinovou diskuzi tvůrců z Winstonovy dílny. O tom, proč bylo potřeba původní kostým vůbec přepracovat a proč byl z natáčení Predátora nakonec vyhozen herec Jean-Claude Van Damme, se dočtete v našem předchozím článku.

Zdroj: Stan Winston School

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Česká sci-fi patří mezi největší nové hity Netflixu. Překonává i Top Gun 2
Česká sci-fi patří mezi největší nové hity Netflixu. Překonává i Top Gun 2
16.02.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Česká sci-fi žije a ukazuje, že i drsnější žánrové filmy mají mezi romantickými komedie rozhodně své místo. Důkazem je nový snímek Bod obnovy, který v popularitě na Netflixu poráží velmi silnou konkurenci. V rámci nasazení si troufl i na megahit Top Gun 2 a patří mezi nejslibnější akvizice roku 2024.

Mistrovské dílo a nejlepší sci-fi generace. Duna 2 je podle kritiků nevídaným úkazem
Mistrovské dílo a nejlepší sci-fi generace. Duna 2 je podle kritiků nevídaným úkazem
16.02.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Druhá část velkolepé sci-fi Duna má za sebou světovou premiéru a sociální sítě světových médií se obratem zaplnily detailními ohlasy recenzentů. A reakce jsou snad ještě nadšenější, než se předpokládalo a mluví o nejzásadnějším sci-fi za poslední roky, které definuje celou generaci.

Downey Jr. naprosto k nepoznání. Trailer špionážní novinky HBO vypadá skvěle
Downey Jr. naprosto k nepoznání. Trailer špionážní novinky HBO vypadá skvěle
15.02.2024 19:30:00 | Filmové novinky

Streamovací služba HBO Max odhalila upoutávku na očekávaný špionážní seriál Sympatizant. Ten jistojistě zaskočí fanoušky herce Roberta Downey Jr. který vypadá v roli stárnoucího agenta naprosto jinak, než jsme zvyklí.

Nová fantasy Netflixu ve videu odhaluje svět plný magie. Fanouškům plní sny po 17 letech
Nová fantasy Netflixu ve videu odhaluje svět plný magie. Fanouškům plní sny po 17 letech
15.02.2024 18:45:00 | Filmové novinky

Netflix v posledních dnech neuvádí žádnou velkou novinku ze své vlastní stáje a má to velmi dobrý důvod. Cílem je nepřesytit diváky před tím, než 22. února představí svou novou fantasy. Hrané zpracování legendárního Avatara vstoupí na obrazovku Netflixu sedmnáct let po premiéře původního seriálu a konečně nabídne věrnou adaptaci.