FB pixel TP pixel
Premiéra 3. řady Westworldu neplní očekávání. Sledovanost klesla o  57 % © TMDB

Premiéra 3. řady Westworldu neplní očekávání. Sledovanost klesla o 57 %

V neděli večer si na HBO odbyl premiéru první díl třetí řady dystopické sci-fi Westworld o zábavním parku, v němž se vzbouří androidi sloužící k uspokojování všemožných choutek zbohatlých návštěvníků. Sledovanost byla ovšem nejnižší v historii seriálu.

Streaming novinky

I když by se mohlo zdát, že oproti jiným seriálům si premiérový díl třetí řady Westworldu stále drží poměrně vysoká čísla sledovanosti, srovnání s předchozími díly naznačí, že hlavouni u HBO musí být se zveřejněnými výsledky sledovanosti zklamáni. Nedělních 901 tisíc amerických diváků je nejnižší počet v celé historii seriálu a oproti premiérovému dílu druhé řady, který startoval s 2,1 miliony diváky, jde o výrazný 57% pokles. Při započtení online sledovanosti, do které v USA spadá HBO GO a HBO Now, je otvírák třetí řady na 1,7 milionech, otvírák druhé série pak pro srovnání startoval se 3 miliony celkově. Pořád ale Westworld začal lépe než letošní jiné hity HBO Watchmeni a Outsider (o 13 %, respektive 24 % vyšší sledovanost).

Uvidíme, jak se bude sledovanost dále vyvíjet. Přece jen fanouškovské reakce na první díl jsou veskrze pozitivní a mohou nalákat diváky, kteří v průběhu druhé řady seriál postupně opouštěli. Zatímco během první řady sledovanost spíše stoupala, během té druhé se spletitý děj, překombinovanost a nepřehlednost podepsaly na poklesu. Navíc musíme k nižší sledovanosti započítat i americkou kandidátskou debatu Demokratů, která k televizním obrazovkám přilákala značný počet diváků. Můžeme tedy dál sledovat, jestli se tvůrcům Jonathanu Nolanovi a Lise Joy spolu s ansámblem hereckých hvězd jako Aaron Paul, Thandie Newton nebo Jeffrey Wright podaří přivábit diváky zpět k číslům první a druhé série.

 1 821 zobrazení   4 se líbí
Netflix snížil na 30 dní rozlišení svého streamování kvůli přetížení sítí
Netflix snížil na 30 dní rozlišení svého streamování kvůli přetížení sítí
19.03.2020 14:00:00 | Streaming novinky

Když se koronavirus začal více šířit, spousta lidí si myslela, že bude z celého průšvihu Netflix hlavně profitovat. Teď se ale začíná ukazovat odvrácená strana pandemie, kdy Netflix brzy nebude mít originální pořady a ještě omezil kvalitu streamování.

Další velký film se chystá online, Bloodshot přijde už příští týden
Další velký film se chystá online, Bloodshot přijde už příští týden
19.03.2020 8:00:00 | Streaming novinky

Co den, to nové oznámení o brzké online premiéře filmu, který měl ještě nedávno v kinech premiéru. Dalším studiem, které reaguje na aktuální karanténu a zavřená kina, je Sony. A na 23. března naplánovalo uvedení na iTunes či Amazonu pro film, kterého aktuální propad postihl zřejmě nejvíce.

Revoluce pokračuje, brzy online budou Birds of Prey a Gentlemani
Revoluce pokračuje, brzy online budou Birds of Prey a Gentlemani
17.03.2020 9:00:00 | Streaming novinky

Neuplynulo ani pár hodin a na odvážné rozhodnutí studia Universal nasadit své aktuální kinohity mnohem dříve online reaguje nově také studio Warner Bros. Na iTunes, Google Play či Amazonu se brzy objeví jejich aktuální filmy, které měly premiéru jen před několika týdny.

Přepište dějiny, kinofilmy Neviditelný nebo Lov budou online už tento pátek!
Přepište dějiny, kinofilmy Neviditelný nebo Lov budou online už tento pátek!
16.03.2020 20:40:00 | Streaming novinky

K nebývale odvážnému kroku se odhodlala společnost Universal, která stejně jako všechna další studia musí bojovat s uzavřenými sály v Evropě, Číně a nově i v USA. Odložit premiéry svých filmů už nemůže, a tak se místo toho rozhodla je nabídnout dříve online!