FB pixel TP pixel
Neskutečně slabý program Primy na podzim. Opisuje, postrádá nápady a vytahuje retro © FTV Prima

Neskutečně slabý program Primy na podzim. Opisuje, postrádá nápady a vytahuje retro

S blížícím se začátkem školního roku nastal také čas na představení podzimních novinek a programových schémat televizí. Zatímco Česká televize vsadila na bohaté výpravné novinky, Prima se rozhodla vydat opačnou cestou.

České novinky 2. 8. 2024 14:05 | České novinky

Podzimnímu programu české komerční dvojky budou vévodit reprízy, akvizice a pokračování populárních seriálů. Programová skladba sází na jistotu, i když překvapí nedostatek invence a především naprostá absence nové originálního fikčního obsahu. Největším tahákem a novinkou tak jsou převzaté non-fiction formáty Zrádci a Honeymoon – Líbánky k nepřežití.

Zrádci zaujmou místo v nedělním prime timeu, dobrodružná reality show vznikla podle úspěšného evropského formátu částečně imitujícího populární táborovu hru Městečko Palermo. Nejpodobnější show mohou čeští diváci znát z netflixovského hitu Agent, v originále The Mole, který má za sebou dvě úspěšné řady. Zde ale nebudou soutěžící ubytování v exotickém prostředí, ale vše by se mělo odehrávat na středověkém hradě. Show bude provázet Vojta Kotek a režie se ujal Markus Krug stojící mj. za Kazmovým video obsahem. Druhou reality tv novinkou bude od pondělí do čtvrtka blokově, po 22. hodině nasazená, drsná seznamka s názvem Honeymoon – Líbánky k nepřežití.

Neskutečně slabý program Primy na podzim. Opisuje, postrádá nápady a vytahuje retro © FTV Prima

Tímto poměrně chudým výčtem však novinky Primy končí, překvapivý je především fakt, že televizní stanice nepředstavila žádnou původní novinku. Hlavní večerní vysílací časy tak obsadí poslední řada populární Zoo, pokračování Dvojky na zabití a z osmdesátých let vzkříšený Malý pitaval z velkého města. Sobotní večer pak bude patřit druhé řadě nadpřirozené kriminálky, v níž má detektiv s tváří Štěpána Benoniho pomocníka ze záhrobí, Duch II. Následovat pak bude repríza první řady.

Prima tak vsadila vše na dvě karty, reality tv formáty, od kterých si slibuje především příval mladšího publika a snaží se tak reagovat na popularitu pořadů jako Love Island, kterými se pyšní konkurenční stanice. Starší diváci pak budou moci od rána do večera vyšetřovat vraždy spolu s velkým množstvím kriminálních seriálů. Jediným jistým hitem je tak Zoo, pro kterou by se ale mělo jednat o poslední díly. Je tedy otázkou, kde bude chtít nahnat Prima diváky do budoucna.

Zdroj: FTV Prima

Největší české hity podzimu odhaleny. Kriminálky, komedie roku i ojedinělé sci-fi
Největší české hity podzimu odhaleny. Kriminálky, komedie roku i ojedinělé sci-fi
26.07.2024 14:50:00 | České novinky

Kvalita televizní produkce stoupá nejen celosvětově, ale mílovými kroky i u nás. Předním hráčem je již tradičně Česká televize. I letos na podzim se můžeme těšit na nové a odvážné projekty, od kterých si veřejnoprávní vysílatel slibuje milionovou sledovanost.

Veleúspěšný Odznak Vysočina dnes končí. Nova uvede starší náhradu
Veleúspěšný Odznak Vysočina dnes končí. Nova uvede starší náhradu
07.07.2024 14:00:00 | České novinky

TV Nova 7. července uvádí závěrečný díl populární kriminálky Odznak Vysočina. Oblíbený seriál, jenž se dočkal již tří řad, uvede svou dosud poslední 8. epizodu a o týden později bude nahrazen další krimi. Tentokrát však nepůjde o novinku, ale o starší kousek.

Kriminální hit Odznak Vysočina končí. Nova vytasí starší náhradu
Kriminální hit Odznak Vysočina končí. Nova vytasí starší náhradu
02.07.2024 16:30:00 | České novinky

Jak poznáte začátek léta? Jednoduše. Na televizních obrazovkách končí velké seriálové premiéry a na jejich místo nastupují reprízy starších kousků. Nejinak je tomu v případě TV Nova, která se chystá na závěr nejnovější řady kriminálního hitu Odznak Vysočina. Pro náhradu přitom televize sáhne do prověřeného žánrového šuplíku.

Definitivní konec Stínů v mlze. Kriminální hit dostane mysteriózního nástupce
Definitivní konec Stínů v mlze. Kriminální hit dostane mysteriózního nástupce
23.06.2024 13:45:00 | České novinky

Už v pondělí 24. června definitivně skončí seriál Stíny v mlze. Jeho druhá řada se stala velkým hitem na obrazovkách České televize, tvůrci se však rozhodli nepokračovat. Česká televize již má náhradu na léto.