FB pixel TP pixel
Vražedné řádění Stodolových v dosud neodhalených záběrech. Nový seriál je exkluzivně na Voyo © Voyo

Vražedné řádění Stodolových v dosud neodhalených záběrech. Nový seriál je exkluzivně na Voyo

Manželé Stodolovi byli za své vražedné skutky zatčeni před 21 lety, dodnes však jejich brutální činy vůči seniorům fascinují českou společnost. Jak se pátrání po jedněch z nejvýraznějších sériových vrahů v historii Česka odehrálo? To odhaluje nový dokumentární speciál, který je exkluzivně dostupný na Voyo a který obsahuje dosud neviděné materiály.

České novinky

Streamovací služba Voyo dokázala podchytit fascinaci tuzemského publika sériovými vrahy a daří se jí pravidelně přicházet s novými projekty, jež lákají diváky k obrazovkám. Úspěšný byl Případ Roubal, aktuálně boduje Metoda Markovič: Hojer, která se v pokračování zaměří na spartakiádního vraha, a nyní přichází Případ Stodolovi. Ten však není fikčním seriálem na základě skutečných událostí jako předchozí projekty, nýbrž investigativním dokumentem, který si dává za cíl podrobně rekonstruovat policejní práci na případu Jaroslava a Dany Stodolových.

Dosud neodhalené záběry rekonstrukce

Za projektem stojí ostřílený reportér, moderátor a dokumentarista Mirek Vaňura, který se s detektivy po dvaceti letech vrací na místa, kde policie vyšetřovala osm vražd spáchaných manželi Stodolovými. Odhalují, jak se pátrání po nebezpečných sériových vrazích skutečně odehrálo a proč si toxičtí manželé své oběti vybírali mezi starými a bezbrannými sousedy. V celkem pěti epizodách dokumentu se objevují nikdy nezveřejněné policejní záběry, fotografie ze zákulisí vyšetřování i úplně nová svědectví. Mimo jiné zazní, jak se s tragickou ztrátou smiřovaly rodiny obětí i co prožívali příbuzní obou vrahů. Vaňura rovněž zkoumá, zda policie chybovala, když některé vraždy uzavírala jako sebevraždy, a jestli se podařilo odhalit všechny zločiny doživotně odsouzených vrahů.

Vaňura na projektu pracoval společně se svou manželkou Danou již od roku 2022 a soustředí se nejen na rekapitulaci případů, zobrazování dosud neviděných rekonstrukcí a rozpad vztahu manželů Stodolových, ale primárně na detaily policejní práce, což je něco, co zatím diváci dle jeho slov neměli možnost spatřit. Ostatně po Stodolových se práce policie výrazně proměnila a došlo na řadu systémových změn, jež dokument vyzdvihuje. Všech pět epizod je již nyní dostupných pouze na Voyo.

Zdroj: Voyo

 8 se líbí
Zoufalé pondělí na Primě. Klus drhne dno sledovanosti a doufá v konec
Zoufalé pondělí na Primě. Klus drhne dno sledovanosti a doufá v konec
12.03.2024 14:10:00 | České novinky

Televize Prima má za sebou skvělou neděli, kdy se jí konečně podařilo ovládnout první příčku sledovanosti na úkor České televize a jejího propadáku To se vysvětlí, soudruzi. V pondělí však komerční médium zažívá situaci v opačném gardu a nedočkavě vyhlíží konec seriálu s Tomášem Klusem.

Noční můra pro ČT: Komedie s Macháčkem a Cinou naprosto propadla, přejela ji Prima i Nova
Noční můra pro ČT: Komedie s Macháčkem a Cinou naprosto propadla, přejela ji Prima i Nova
11.03.2024 11:15:00 | České novinky

Další Smysl pro tumor se na České televizi nekoná a komedie s nádechem sci-fi To se vysvětlí, soudruzi bohužel naprosto nenaplňuje vysoká očekávání sledovanosti. Zatímco minulý týden seriál odstartoval s ještě solidními více než 900 000 diváky, v druhém týdnu se podprůměrná hodnocení diváků podepsala na propadu o více než 40 procent.

Zoufalá sobota na Nově. Vyšeptalé kouzelníky zničili romantičtí Polívkové i filmaři
Zoufalá sobota na Nově. Vyšeptalé kouzelníky zničili romantičtí Polívkové i filmaři
10.03.2024 14:00:00 | České novinky

Sobotní večery na TV Nova dlouhodobě nejsou přehlídkou velkých hitů, v sobotu 9. března se však komerční televize nechala přejet doslova ze všech stran. A to navzdory tomu, že si dávali pauzu pekaři a cukráři z Peče celá země. Situace naopak využila Prima, která si přetáhla diváky na romantickou komedii s Vladimírem a Bolkem Polívkovými.

Fantastický úspěch: Česká novinka o pornu dobyla Netflix. Poráží i dračí fantasy Mladá dáma
Fantastický úspěch: Česká novinka o pornu dobyla Netflix. Poráží i dračí fantasy Mladá dáma
10.03.2024 12:00:00 | České novinky

Čeští tvůrci si na streamingovém poli připisují cenný skalp jedné z největších novinek Netflixu letošního roku. Zatímco globálně se ujala sledovanosti nová fantasy Mladá dáma, čeští diváci příběh o mstivém drakovi a vzdorovité princezně zařadili až na druhou příčku a prioritou pro ně je novinka o legendě tuzemského pornoprůmyslu.