FB pixel TP pixel
Nejdražší sci-fi Netflixu dostane novou verzi. Natočí ji mistr velkolepých spektáklů © Netflix

Nejdražší sci-fi Netflixu dostane novou verzi. Natočí ji mistr velkolepých spektáklů

Seriál Netflixu Problém tří těles byl jednou z nejočekávanějších novinek letošního roku. Kolem sci-fi ságy se ale též točila řada kontroverzí, včetně věrnosti adaptace nebo „white washingu“. Pokud vás z jakýchkoliv důvodů seriál Netflixu neuspokojil, ale látka vás stále zajímá, možná vás nadchne chystaná nová verze.

Filmové novinky

Třídílná knižní série Vzpomínka na Zemi čínského spisovatele Liou Cch'-sin je jedním z nejprodávanějších titulů žánru tzv. hard sci-fi a není tedy divu, že látka neustále láká filmaře. Velkolepé adaptace se nedávno chopil streamovací gigant Netflix a jako showrunnery si pozval Davida Benioffa a D. B. Weisse, kteří mají s adaptací zdánlivě nezadaptovatelných rozmáchlých děl zkušenosti díky práci na Hře o trůny. Přesto se však seriál Problém tří těles nesetkal s kdovíjak nadšeným přijetím a co se sledovanosti týče, nevedl si nikterak slavně. Obzvlášť, když vezmeme v úvahu, že celý projekt by měl přijít streamera na 640 milionů dolarů a rozpočet na díl se pohybuje okolo 20 milionů dolarů. Přesto Netflix odsouhlasil pokračování.

Některé hlasy, především z fanouškovských řad, kritizovaly tvůrce za povrchnost. Mnozí z diváků pak též poukazovali na white washing. Pro účely seriálu se totiž mnozí z čínských vědců stali Evropany nebo Američany. Asijská velmoc je přitom na své dílo patřičně hrdá a bylo jasné, že si jej nenechá tak snadno zamerikanizovat. Žánrový opus již zadaptovala čínská televize a je dokonce umístěn zdarma ke zhlédnutí na YouTube. Tím ale snaha zadaptovat dílo ve své vlasti nekončí, přeci jen seriál byl poměrně nízkorozpočtový a hodně konverzační.

Čínská produkční společnost Enlight Media Wang Changtian senedávno na Šanghajském filmovém festivalu nechala slyšet, že vyvíjí novou adaptaci Problému tří těles. Tentokrát by se ale nemělo jednat o seriál, ale o adaptaci filmovou a s projektem je spojen jeden z největších současných režisérů Zhang Yimou, který velkolepé spektákly dělat umí. Film se momentálně nachází ve fázi pre-produkce a je tedy jasné, že Číňané ještě neřekli poslední slovo a o titul nejepičtější adaptace se poperou s velkou vervou. Podle přibližných odhadů bychom se filmu mohli dočkat přibližně za dva až tři roky.

Zdroj: Collider

Nejhorší sci-fi roku se vrací na Netflix. Necenzurovaná verze všechno překope a zalije krví
Nejhorší sci-fi roku se vrací na Netflix. Necenzurovaná verze všechno překope a zalije krví
18.06.2024 16:20:00 | Filmové novinky

Režisér Zack Snyder hodlá dodržet svůj slib a připravuje pro fanoušky rozšířené verze svého sci-fi eposu Rebel Moon. Nyní s Netflixem ohlásil datum premiéry a odhalil nové názvy obou filmů, které mají být krvavější a odvážnější.

Kultovní Watchmeni se vrací ve dvou filmech. Trailer ukázal první záběry unikátního stylu
Kultovní Watchmeni se vrací ve dvou filmech. Trailer ukázal první záběry unikátního stylu
17.06.2024 19:30:00 | Filmové novinky

Komiksové veledílo, které bylo dlouhé roky považované za nezfilmovatelné. To jsou Watchmen. Legendární komiks scenáristy Alana Moora se dočkal hrané adaptace z rukou režiséra Zacka Snydera, ještě doslovnější verzi nabídl rozhýbaný komiks a zajímavou interpretaci přinesl seriál od HBO. A nyní dojde na další filmovou verzi.

Co nás čeká v Rodu draka? Epický trailer odhaluje pálení armád a nekonečný kruh násilí
Co nás čeká v Rodu draka? Epický trailer odhaluje pálení armád a nekonečný kruh násilí
17.06.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Jedna z největších seriálových událostí roku odstartovala a seriál Rod draka se bezpochyby stane jedním z největších hitů současného streamingu. HBO přitom neponechává nic náhodě a odhaluje s první epizodou i to, co nás čeká v následujících týdnech. Připravit se můžeme na milostné pletichy, zrady a samozřejmě velkolepou akci s draky.

Nástupce Spartaka v akčním traileru. Historická epika má gladiátory i hladové lvy
Nástupce Spartaka v akčním traileru. Historická epika má gladiátory i hladové lvy
17.06.2024 17:10:00 | Filmové novinky

Očekávaný historický seriál z doby starověkého Říma Those About to Die, za nímž stojí tvůrce velkolepých katastrofických sci-fi Roland Emmerich, bude k vidění již za měsíc. Nový trailer láká na epickou podívanou plnou gladiátorských zápasů a politických intrik.