FB pixel TP pixel
Programový šéf Apple TV+ končí po neuspokojivém startu služby © TMDB

Programový šéf Apple TV+ končí po neuspokojivém startu služby

I když Apple chvíli po ostrém vstupu své nové streamovací služby Apple TV+ schválil druhé řady svých čtyř seriálových taháků, vlažné recenze nakonec pravděpodobně rozhodly o tom, že programový ředitel Kim Rozenfeld po necelých dvou týdnech svou pozici opouští.

Streaming novinky 13. 11. 2019 0:00 | Streaming novinky

Jak už jsme upozorňovali v nedávném článku, američtí kritici si ani u jednoho ze čtyř seriálů nastupující streamovací služby Apple TV plus - The Morning Show, See, Dickinson a For All Mankind - na zadek nesedli. Technologický gigant Apple je přeci jen zvyklejší na bombastičtější vstupy svých produktů na trh a toto podcenění startu si vybralo svou první oběť. Je jím jeden z šéfů programového oddělení Kim Rozenfeld, ten byl dříve jedním z šéfů v Sony TV a v srpnu 2017 byl mezi prvními, kdo se připojil k budování jablíčkové streamovací služby. I když se k Rozenfeldovu odchodu dosud nikdo z Applu nevyjádřil, je nasnadě si jej spojovat právě s nevalnými recenzemi a možným novým rozhodováním o směřování obsahu. Rozenfeld ale Apple úplně neopouští, bude s ním i nadále pracovat skrze jeho společnost Half Full Productions, když spolu podepsali exkluzivní smlouvu.

Programový šéf Apple TV+ končí po neuspokojivém startu služby © TMDB

Celý vstup Apple TV+ se pojí s rozporuplnými reakcemi. Šéfové se prý radují nad čísly sledovanosti, počty nových zákazníků a pro své čtyři hlavní koně po prvním týdnu schválili pokračování v podobě druhých řad. Navíc diváci si podle jejich hodnocení váží appláckých seriálů mnohem výše než kritici - například server Metacritic eviduje z deseti možných bodů pro The Morning Show 8,1 diváckých oproti 6,0 od kritiků. Také potěší vysoký datový tok, který ve 4K místy dosahuje až ohromujících 40 Mb/s, což jej mezi streamovacími společnostmi řadí na první místo. Na druhou stranu se nedá ubránit pocitu, že start služby je v některých ohledech uspěchaný, nástup s pouhými osmi tituly je prostě nepřesvědčivý a působí přinejlepším rozpačitě, k tomu si můžeme připsat mnohými uživateli kritizované nepřehledné prostředí webu i aplikace, ve kterém se i přes onen nízký počet osmi titulů neorientuje snadno.

Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

 6 se líbí
Disney+ má problém. Servery nezvládají nápor uživatelů
Disney+ má problém. Servery nezvládají nápor uživatelů
12.11.2019 14:45:00 | Streaming novinky

Disney zdá se podcenil přípravu a ačkoli omezil spuštění své streamovací služby jen na pár vybraných zemí, nedokáže alespoň zatím zajistit adekvátní kvalitu přehrávání.

Disney Plus startuje v USA. Jak vypadá a kdy dorazí zabiják Netflixu k nám?
Disney Plus startuje v USA. Jak vypadá a kdy dorazí zabiják Netflixu k nám?
12.11.2019 13:00:00 | Streaming novinky

V USA a Kanadě se dnes oficiálně spouští dlouho očekávaná a hlasitě ohlašovaná streamovací služba Disney+. O jejím testovacím provozu jsme již psali před pár týdny, pojďme se podívat blíže, co její spuštění znamená pro filmový a seriálový svět, zda má šanci porazit Netflix a kdy se jí dočkáme u nás.

Disney nahrává pirátům: Překoná Mandalorian rekordy ve stahování?
Disney nahrává pirátům: Překoná Mandalorian rekordy ve stahování?
11.11.2019 12:00:00 | Streaming novinky

Již zítra startuje nová (ano, další) streamovací služba Disney+, která přinese milované dětské pořady, marvelovky, Star Wars a pohádky na jednom místě. Jenže třeba novinku Mandalorian si mimo vyhraněné regiony nepustíte.

Apple TV+ prodloužila čtyři seriály, uspěla však nová služba mezi diváky?
Apple TV+ prodloužila čtyři seriály, uspěla však nová služba mezi diváky?
10.11.2019 | Streaming novinky

Společnosti Apple stačil pouhý týden, aby prodloužila hned čtyři ze svých uvedených seriálů. Nepřekvapivě se mezi ně zařadily největší hity, které jablíčkáři nejvíce promovali.