FB pixel TP pixel
Jeho temné esence od HBO slaví úspěch, v Británii je seriál megahitem © TMDB

Jeho temné esence od HBO slaví úspěch, v Británii je seriál megahitem

Pondělní premiéra očekávané fantasy Jeho temné esence přinesla v USA pěkná čísla sledovanosti pro HBO, nedělní britská premiéra na BBC odstartovala ale mnohem výše, čísla jsou impozantní.

Streaming novinky

Americká kabelová a online televize HBO v pondělí debutovala s populární adaptací trilogie Philipa Pullmana Jeho temné esence. Na všech jejich platformách seriál sledovalo dohromady 700 tisíc předplatitelů, z toho diváků tradičnějšího živého televizního vysílání bylo 424 tisíc. Sledovanost je tak vyšší než u nedávné Kateřiny Veliké a od Černobylu je to nejvyšší sledovanost pondělní premiéry. Ten se pak stal událostí sezony a postupně na sebe nabalil další skupiny diváků, bude zajímavé sledovat, jestli se to z části podaří i této fantasy. Jsou to tedy solidní čísla a HBO si může oddechnout, že nepůjde o propadák. Druhá řada byla totiž netradičně kvůli návaznosti a strachu, aby hlavní dětská herecká hvězda Dafne Keen v přestávce mezi sezónami moc nevyrostla, natočena ještě před premiérou té první, a jak to tak z čísel vypadá, fanoušci by se měli dočkat i slibované závěrečné třetí řady.

Jeho temné esence od HBO slaví úspěch, v Británii je seriál megahitem © TMDB

Zato britská BBC, která je spolu s HBO koprodukčně zapojena do tohoto projektu, premiérovala seriál o den dříve v neděli ve Velké Británii a Irsku, začala na dechberoucích 7,2 milionech diváků. Je to nejvyšší sledovanost pro debut dramatického seriálu za posledních pět let. Jeden z velkých loňských hitů, seriál Bodyguard si odbyl premiérový díl s 6,6 miliony diváky. Jen bychom si měli uvědomit, že srovnávat čísla z placené kabelovky a veřejnoprávní televize není úplně fér. Navíc je předloha od britského autora logicky mnohem více spjatá s teritoriem Britských ostrovů. Seriál v první řadě adaptuje knihu Zlatý kompas, ve druhé Jedinečný nůž a třetí zakončí knihou Jantarové kukátko. Hvězdně obsazenou fantasy v podobě Ruth Wilson, Jamese McAvoye, či Lin-Manuela Mirandy můžete nyní sledovat online na HBO GO.

 3 140 zobrazení   21 se líbí
TopSerialy.to skončily: Kde najít filmy a seriály online zdarma?
TopSerialy.to skončily: Kde najít filmy a seriály online zdarma?
03.11.2019 12:00:00 | Streaming novinky

Streamovací služby jako Netflix či HBO mají za sebou velké vítězství, když jejich žaloby ukončily provoz serveru TopSerialy.to a dalších služeb na ilegální streamování filmů a seriálů. Kde si můžete přehrát filmy či seriály legálně a zdarma?

První reakce: Seriály Apple TV+ vypadají skvěle, vyprávěním neohromí
První reakce: Seriály Apple TV+ vypadají skvěle, vyprávěním neohromí
01.11.2019 13:00:00 | Streaming novinky

Dnešní start streamingové platformy s nemalými ambicemi Apple TV+ s sebou samozřejmě přinesl i dávku seriálů, se kterými se služba bude snažit přilákat nové zákazníky. Jestli se jí povedlo vytvořit mimořádné projekty či jen zapomenutelné pořady, se můžete dočíst níže z prvních novinářských reakcí.

Apple TV startuje, jaké seriály nabízí, kolik stojí? Máme všechny odpovědi
Apple TV startuje, jaké seriály nabízí, kolik stojí? Máme všechny odpovědi
01.11.2019 8:00:00 | Streaming novinky

Dnes startuje dlouho očekávaná streamovací služba Apple TV+. Shrnuli jsme všechny podstatné informace - co nabízí, za kolik, jak se k ní dostanete, zda je zdarma a jaké jsou první dojmy.

Netflix testuje zrychlené přehrávání, Hollywood protestuje
Netflix testuje zrychlené přehrávání, Hollywood protestuje
31.10.2019 | Streaming novinky

Streamovací společnost Netflix v tuto chvíli na vybraných zařízeních s operačním systémem Android testuje vychytávku, která by dovolovala přehrávat pořady zrychleně či naopak ve slow motion. Pár velkých hollywoodských jmen se už proti takové možnosti stihlo ohradit.