FB pixel TP pixel
První reakce: Je Carnival Row fantasy nástupcem Hry o trůny? © TMDB

První reakce: Je Carnival Row fantasy nástupcem Hry o trůny?

Konec prázdnin se blíží a do programových schémat televizí se po vyprahlejším období začínají znovu dostávat ambicióznější tituly. Američtí novináři již měli možnost vidět fantasy detektivku Carnival Row, která má premiéru naplánovanou na 30. srpna. Jak se seriál podle nich povedl?

Streaming novinky 21. 8. 2019 12:00 | Streaming novinky

Raději kroťte velká očekávání

Nový fantasy seriál z dílny Amazonu Carnival Row, který proti sobě staví bezútěšný svět viktoriánské éry říznutý steampunkem, je obýván lidmi, kteří v něm koexistují s mytologickými postavami. Řeší se v něm současná populární témata jako sexuální identita, uprchlictví či třídní a rasová otázka na pozadí detektivního příběhu á la Jack Rozparovač, a od mnohých fanoušků si nejen proto vysloužil velká očekávání. Hlavními hereckými lákadly seriálu jsou pak Orlando Bloom a Cara Delevinge. Novinářská projekce v USA již proběhla a my si můžeme přečíst první reakce. Kdybychom měli dát na tamější recenzenty, z jejich prvních dostupných hodnocení bychom pravděpodobně měli velké naděje krotit. Určitě se můžeme těšit na vysoké produkční kvality, tedy drahou výpravu, bohaté kostýmy a kvalitní CGI, podpořené charakterními, typově dobře obsazenými herci. Nejkladnější reakci seriál vzbudil v Timu Goodmanovi z Hollywood Reporteru: podle něj je celý žánrový mix zvládnutý skvěle a až na kolísání v tempu u závěrečných dvou dílů, jde určitě o podívanou, kterou stojí za to vidět.

Podobnost s Hrou o trůny ve smyslu dospělé podívané

V recenzích se také často objevuje všudypřítomné srovnání s Hrou o trůny, kdy je tvůrcům podsouvána snaha o zaplnění uvolněného místa pro další fantasy fenomén. Podobnosti recenzenti vidí především v žánrovém rozpětí, ve kterém se s fantasy příběhem mísí drsná realističnost, melodrama, královské intriky a hromada sexu (zde především mezidruhového), které ostentativně upozorňují, že se jedná o podívanou pro dospělé. Bohužel nakonec převládají spíše průměrné či odmítavé reakce. Ty si většinou stěžují na zbytečně detailní až komplikovaný svět, ve kterém celá první řada v důsledku působí únavně a jen jako pilot k dalšímu vyprávění a skvělé jednotlivosti se nakonec nespojí v soudržný celek. My si ale ještě musíme na vlastní hodnocení několik dní počkat. Seriál bude dostupný od 30. srpna na Amazon Prime.

Reklama
Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

 1 527 zobrazení   45 se líbí
Disney+ začne 12. listopadu ve 3 zemích. Dostupný bude i na PS4
Disney+ začne 12. listopadu ve 3 zemích. Dostupný bude i na PS4
20.08.2019 12:00:00 | Streaming novinky

Netflix již brzy získá mocného konkurenta. Studio Walt Disney totiž finišuje poslední přípravy a už v listopadu si fanoušci ve třech zemích budou moci pustit své oblíbené filmy a seriály. Zároveň také víme, které společnosti budou s Disneyem spolupracovat.

Daredevil a spol. se vrátí na Disney+. Marvel chystá i seriály mimo MCU
Daredevil a spol. se vrátí na Disney+. Marvel chystá i seriály mimo MCU
16.08.2019 12:00:00 | Streaming novinky

Šéf marvelovské televizní sekce Jeph Loeb se vyjádřil k Netflixem náhle ukončeným komiksovým seriálům jako Daredevil nebo Luke Cage, a nyní láká na další projekty směřované na Disney+.

HBO Max nakupuje, za Teorii velkého třesku a Dva a půl chlapa dá miliardy
HBO Max nakupuje, za Teorii velkého třesku a Dva a půl chlapa dá miliardy
15.08.2019 | Streaming novinky

Po Přátelích HBO Max pokračuje v nákupech, za které je připraveno zaplatit astronomickou částku. Ve hře je dohoda v hodnotě až 1,5 miliardy dolarů, Teorie velkého třesku a Dva a půl chlapa.

Tvůrci Hry o trůny Benioff a Weiss míří na Netflix za pohádkovou smlouvou
Tvůrci Hry o trůny Benioff a Weiss míří na Netflix za pohádkovou smlouvou
08.08.2019 14:00:00 | Streaming novinky

Netflix ve středu oznámil, že podepsal nemalý kontrakt se showrunnery Hry o trůny Davidem Benioffem a D.B. Weissem. Dvojice na jeho základě bude psát, produkovat a režírovat pod hlavičkou Netflixu nové filmy a seriály. Smlouva má údajně hodnotu 200 milionů dolarů.