FB pixel TP pixel
Bibli cituje i po 30 letech! Samuel L. Jackson znovu zarecitoval slavný verš z Pulp Fiction © Miramax Films

Bibli cituje i po 30 letech! Samuel L. Jackson znovu zarecitoval slavný verš z Pulp Fiction

Herecká legenda Samuel L. Jackson k 30. výročí novodobé klasiky Pulp Fiction na svém instagramovém profilu znovu zarecitovala slavný biblický verš Ezechiel 25:17, který z jeho postavy udělal ikonu.

Filmové novinky 17. 10. 2024 11:20 | Filmové novinky

Kultovní černohumorné drama Pulp Fiction: Historky z podsvětí vstoupilo do amerických kin 13. října 1994. Je tomu tak již 30 let, kdy mohli diváci poprvé spatřit zásadní dílo Quentina Tarantina, které proměnilo dějiny kinematografie a k němuž se fanoušci i po mnoha zhlédnutích stále s nadšením vracejí. Připomeňme jen, že Pulp Fiction nám dává nahlédnout do kriminálního podsvětí Los Angeles, ve kterém jsou ústředními antihrdiny dva nájemní zabijáci Jules (Samuel L. Jackson) a Vincent (John Travolta), jejichž cesty se během spletitého vyprávění prolínají s dalšími ikonickými postavami. A právě pětasedmdesátiletý Jackson při příležitosti 30. výročí sdílel video, kde znovu recituje slavný verš Ezechiel 25:17.

Z oblíbeného českého dabingu známe slavný Jacksonův monolog díky hlasu Libora Hrušky: „Cesta spravedlivého lemována jest nespravedlností, sobectvím a tyranií lidské zloby. Požehnán buď ten, kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty, neb ten jest skutečným spasitelem a pastýřem zbloudilých dětí. A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny, kdo by chtěl otrávit a zničit mé bratry. A když uvalím svou mstu na tebe, SEZNÁŠ, ŽE JMÉNO MÉ JE BŮH!“

Pulp Fiction s rozpočtem pouhých 8 milionů dolarů dokázal celosvětově vydělat neuvěřitelných 214 milionů dolarů. Na Rotten Tomatoes si film u kritiků vysloužil hodnocení 92 % a na IMDB se stále drží na osmé příčce mezi nejoblíbenějšími filmy všech dob. Ode dneška jsou navíc Historky z podsvětí opět k vidění ve vybraných českých kinech a na velkém plátně si můžeme krom Jacksona a Travolty opět užít herecké star jako Uma Thurman, Bruce Willis, Tim Roth, Christopher Walken, Harvey Keitel a Ving Rhames.

Zdroj: Deadline

Netflix natočil vlastní Telefonní budku. Napínavý letištní thriller má skvělý trailer
Netflix natočil vlastní Telefonní budku. Napínavý letištní thriller má skvělý trailer
16.10.2024 18:30:00 | Filmové novinky

Myslíte si, že se odbavovací kontrola na letišti celý den kope do zadku? O opaku vás přesvědčí nový thriller Příručák, jenž jako by z oka vypadl legendární Telefonní budce. Místo Colina Farrella nás tentokrát napne Taron Egerton.

Nová fantasy ohromuje v krásném traileru. Hlavní příšerka je roztomilejší než Baby Yoda
Nová fantasy ohromuje v krásném traileru. Hlavní příšerka je roztomilejší než Baby Yoda
16.10.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Studio A24 odhalilo první upoutávku na přenádhernou dobrodružnou fantasy The Legend of Ochi, která ohromuje nejen krásnou kamerou, ale i ústředním stvořením, které vyzývá na souboj v roztomilosti i takové ikony jako Gizmo nebo Baby Yoda.

Nekonečná ZOO na Primě končí. Nahradí ji komedie, která musí uspět
Nekonečná ZOO na Primě končí. Nahradí ji komedie, která musí uspět
16.10.2024 16:20:00 | Filmové novinky

Televize Prima končí s jedním ze svých velmi úspěšných seriálů. Projekt ZOO v hlavní roli s Evou Burešovou se po dvou letech dostal do cílové rovinky a vše skončí na pozitivní notu. Otázkou zůstává, zda uspěje náhradní seriál.

Nové sci-fi má příšery i Kapitána Nema. Trailer odhaluje dobrodružství, které Disney zavrhl
Nové sci-fi má příšery i Kapitána Nema. Trailer odhaluje dobrodružství, které Disney zavrhl
15.10.2024 18:15:00 | Filmové novinky

Verneovky ještě nevymřely. Přesvědčit se o tom můžete v novém traileru na seriál Nautilus, který – jak název naznačuje – vypráví příběh Kapitána Nema a jeho ikonického podmořského plavidla. Čeká nás lavina dobrodružství a samozřejmě i podvodní monstra.