FB pixel TP pixel
Gigant Amazon má nového krále sledovanosti. Sesadil i fantasy Kolo času © Amazon Studios

Gigant Amazon má nového krále sledovanosti. Sesadil i fantasy Kolo času

Fantasy seriál Kolo času s Rosamund Pike v hlavní roli byl dosud nejsledovanějším pořadem streamovací stanice Amazon Prime Video. Bylo proto překvapující, že jej na druhé místo s přehledem odsunulo chválené akční krimi.

13. 3. 2022 12:00 | Streaming novinky

Amazonem loni uvedený fantasy seriál Kolo času se ihned po premiéře stal obrovským hitem Prime Videa a okamžitě ovládl historický žebříček sledovanosti této streamovací stanice. I když se čekalo, že Kolo času pokoří až seriálový Pán prstenů, tabulky Amazonu se přepisovaly relativně brzo. Asi to čekal málokdo, ale na začátku února vydané akční krimi Reacher podle měření agentury Nielsen okamžitě vystoupalo na vrchol žebříčku sledovanosti. Během premiérového týdne byl sledován dohromady 1,84 miliard minut, zatímco Kolo času ve stejně měřeném období o čtyři měsíce dříve dosáhlo jen na 1,16 miliard minut.

Dodejme, že Amazon v den premiéry Kola času vypustil tři epizody a poté se další díly vysílaly s týdenní periodicitou, zatímco Reacher po netflixovsku premiéroval celý s osmi epizodami. Na druhou stranu Reacher těchto závratných čísel dosáhl za pouhé dva dny, když měření probíhalo od 31. ledna do 6. února a seriál s charismatickým obrem Alanem Ritchsonem premiéroval až 4. února. Amazon už samozřejmě Reachera, který vychází ze série akčních dobrodružných románů Lee Childa, obnovil pro druhou řadu. Úspěch Reachera je pro Amazon určitě skvělou zprávou a je také důkazem, že nejen drahé fantasy série mohou dosahovat skvělých čísel sledovanosti.

Zdroj: Hollywood Reporter

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
HBO Max přišlo o téměř 500 titulů. Mizí české filmy, zahraniční hity i disneyovky
HBO Max přišlo o téměř 500 titulů. Mizí české filmy, zahraniční hity i disneyovky
09.03.2022 10:00:00 | Streaming novinky

Se změnou webu a názvu přišla streamovací služba HBO Max (dříve HBO Go) o téměř 500 filmů a seriálů. Velkou část tvoří české snímky. Mizí ale i pořady pro děti.

HBO Max startuje s 1500 tituly. 4K filmů a klasik Hollywoodu je smutně málo
HBO Max startuje s 1500 tituly. 4K filmů a klasik Hollywoodu je smutně málo
08.03.2022 13:00:00 | Streaming novinky

Pokud jste si chtěli pořídit novou streamovací službu HBO Max kvůli pořízené 4K televizi, do níž chcete narvat obraz v adekvátní vizuální kvalitě, čeká vás rychlé vystřízlivění. Nabídka HBO je totiž smutně limitovaná nejen v tomto bodě.

HBO Max konečně startuje v Česku! Máme podrobné info a celý katalog
HBO Max konečně startuje v Česku! Máme podrobné info a celý katalog
08.03.2022 7:00:00 | Streaming novinky

Den D konečně nastal a spuštění HBO Max právě probíhá. Proč se na něj těšit? Co všechno nabízí? Kolik bude stát? Všechny podstatné otázky a odpovědi jsme pro vás přichystali do článku, který průběžně aktualizujeme.

Streamovací obr Netflix kvůli invazi Ukrajiny ukončuje služby v Rusku
Streamovací obr Netflix kvůli invazi Ukrajiny ukončuje služby v Rusku
07.03.2022 1:00:00 | Streaming novinky

Protože situace na Ukrajině se nelepší, rozhodl se streamovací obr na protest proti ruské invazi zcela přerušit své služby v Rusku. Již dříve oznámil, že nebude vysílat propagandistické vysílání, jak mu nakazoval nový zákon.