FB pixel TP pixel
Unikátní thriller osvěží zatuchlé vody kriminálek. První diváci slibují herecký výkon roku © HBO Max

Unikátní thriller osvěží zatuchlé vody kriminálek. První diváci slibují herecký výkon roku

O tom, že žánr true-crime patří momentálně mezi nejžádanější typy obsahu, není pochyb. Stejně tak je ale faktem, že je žánr v poslední době přesycený a začíná se z něj vytrácet invence. HBO se to se svou novinkou pokusí zvrátit.

21. 4. 2023 10:30 | Filmové novinky

Reality Winner je americká překladatelka a whistleblowerka, které v byl v roce 2018 uložen vůbec nejdelší trest odnětí svobody za neoprávněné zveřejnění informací. Měla být exemplárním příkladem. Děsivé na jejím případu však je, že se nikdo nezabýval nakolik alarmující zveřejněné informace byly, pouze jejich únikem. Debutový snímek Tiny Suttner sleduje mladičkou pracovnici tajné služby během výslechu v jejím domě, který trval pouze necelou hodinu a půl. Pro dialogy posloužil přepis nahrávky výslechu vedeného FBI. Výsledkem je velice skličující a minimalistický thriller, který nikoho rozhodně nenechá chladným.

My už jsme měli možnost film vidět a rozhodně potvrzujeme americká média, která mluví o novém talentu a především vyzdvihují herecký výkon Sydney Sweeney (známé např. z Bílého lotosu či Euforie), který je označován je vůbec nejlepší, který letos bylo možné vidět. Sweeney se zde představuje v nové, mnohem civilnější a empatičtější herecké poloze, která jí velice sluší. Snímek by měl dorazit na novou službu Max 29. května, u nás by měl být uveden na HBO Max. A je rozhodně na co se těšit.

Zdroj: HBO Max

Beata Mrazíková
Filmový vkus má pokřivený aktivním pohybem ve filmovém průmyslu, radost tak navzdory špatným marketingovým kampaním a hrozně nasazeným postsynchronům přináší především nekonečný přival reality shows a festivalové lahůdky. Kdyby se ztratily peníze ze světa, stále jí můžete platit v arašídových košíčcích a batátových hranolkách.
Přeobsadí Marvel nového arcipadoucha? Jeho hvězda čelí vážným obviněním
Přeobsadí Marvel nového arcipadoucha? Jeho hvězda čelí vážným obviněním
20.04.2023 10:30:00 | Filmové novinky

Měl být jednou z největších nových hvězd Hollywoodu. Teď se ale zdá, že herec Jonathan Majors skončí s největší pravděpodobností zapomenut a minimálně několik let stráví mimo velké filmové události. Za vše mohou obvinění vůči jeho osobě z napadení několika žen.

Nový trailer Rychle a zběsile 10 je nepopsatelný úlet. Takhle vypadá ultimátní demence
Nový trailer Rychle a zběsile 10 je nepopsatelný úlet. Takhle vypadá ultimátní demence
20.04.2023 8:00:00 | Filmové novinky

S ponorkou už se naháněl. Dokonce si vyzkoušel boj za špatnou stranu. Jeho parta se dokonce podívala i do vesmíru. Teď se ale Dominic Toretto vrací a slibuje začátek konce. A vy budete žasnout nad tím, co za šílenosti nový trailer Rychle a zběsile 10 ukazuje s vážnou tváří.

Drsňák Schwarzenegger míří na Netflix. V traileru akční novinky dává rány jako za mlada
Drsňák Schwarzenegger míří na Netflix. V traileru akční novinky dává rány jako za mlada
20.04.2023 7:00:00 | Filmové novinky

Arnieho jsme sice už pár let v žádném filmu neviděli, teď nám to ale vynahradí rovnou v seriálu. Ano, slavný Schwarzenegger se poprvé pustí do vícedílného dobrodružství, když pro Netflix natočil špionážní novinku, která v traileru připomíná pecky jako Terminátor a Pravdivé lži.

Nový válečný seriál Netflixu má být událostí roku. Trailer hýří velkolepostí i emocemi
Nový válečný seriál Netflixu má být událostí roku. Trailer hýří velkolepostí i emocemi
19.04.2023 16:40:00 | Filmové novinky

Netflix s oznámením kvartálních výsledků ukázal i první upoutávku na očekávanou minisérii Jsou světla, která nevidíme, která vychází z knihy oceněné Pulitzerovou cenou. Velkolepé drama táhnoucí se napříč několika lety vypráví o slepé dívce, prchající z Paříže, a chlapci, který se stane členem Hitlerjugend.