FB pixel TP pixel
Nejočekávanější sci-fi konce roku míří na Netflix. První diváci chválí velkolepou akční jízdu © Netflix

Nejočekávanější sci-fi konce roku míří na Netflix. První diváci chválí velkolepou akční jízdu

V Londýně před pár dny proběhla předpremiéra nejočekávanějšího sci-fi letošního roku – Rebel Moon od Zacka Snydera. Ta přinesla první divácké dojmy a pocity z filmu. Kritici cení rozmáchlost a vizuální velkolepost, zmínili ale i několik výhrad.

Filmové novinky

Jedním z nejočekávanějších letošních spektáklů Netflixu je bezesporu akční sci-fi Rebel Moon Zacka Snydera. Milovaný i nenáviděný režisér dostal od největšího streamera 160 milionů dolarů, aby si natočil vlastní verzi Star Wars a odvyprávěl příběh o dívce, po které prahne proradná armáda zlé říše, proti které musí sestavit tým a nakonec ji i srazit na kolena. Snyder dostal možnost natočit rovnou dvě filmové kapitoly své sci-fi ságy. Tu první, s podtitulem Zrozená z ohně, která bude na Netflixu dostupná od 22. prosince, měli možnost ve Velké Británii vidět první diváci.

Povrchní vizuální žranice

První vlna reakcí na Rebel Moon přináší různorodou směsici nadšených zvolání, které převážně nové sci-fi chválí, ale s několika výhradami. Snyder prý opět nezklamal diváky, kteří si libují v jeho obžerském vizuálním stylu plném zpomalovaček a velkolepých bojových scén. Film je chválen za „vybudované životné univerzum, monumentální rozmáchlost a krásnou vizuální stránku“. Zrozená z ohně má být velkolepou a epickou podívanou s mytologií, která ovšem pouze klouže po povrchu.

Kritici varovali, že podobně jako u poslední Mission: Impossible Odplata - První část či u Spider-Mana: Napříč paralelními světy, i Rebel Moon trpí syndromem prvního dílu, tedy že se film až příliš soustředí na přípravu pokračování, což oslabuje jeho účinnost jako samostatného příběhu. Těšit se máme zejména na akční sekvence, které má Snyder v malíku. Film také v první třetině působí neohrabaně, chvíli mu trvá, než najde svůj rytmus, ale na konci nabere tempo a s vybudovaným světem se budeme loučit jen neradi. Na druhou část s podtitulem Jizvonoška si pak budeme muset počkat do 19. dubna 2024.

Zdroj: Movieweb

Aquaman vyzval Thora na souboj bicepsů. Chris Hemsworth se zahanbit nenechal
Aquaman vyzval Thora na souboj bicepsů. Chris Hemsworth se zahanbit nenechal
12.12.2023 15:40:00 | Filmové novinky

Představitel superhrdiny Aquamana, Jason Momoa, se naplno pouští do propagace pokračování s názvem Ztracené království, které uvidíme již letos o Vánocích. Jenže si vybral k souboji svalů na horních končetinách Chrise Hemswortha. A představitel božského Thora si dovolil velmi ráznou video odpověď.

Nevyhledávanější seriály světa má Netflix. První místo mu však vyfoukla konkurence
Nevyhledávanější seriály světa má Netflix. První místo mu však vyfoukla konkurence
11.12.2023 17:50:00 | Filmové novinky

Google odhalil, jaké seriály patřily v roce 2023 mezi nejúspěšnější tituly v jeho vyhledávání. Nejvíce se může chlubit Netflix, který stvořil hned 9 z 10 nejžádanějších seriálů, které chtěli diváci v uplynulých měsících najít.

Oppenheimer těsně prohrál nominace Zlatých glóbů. Uspěl zombie hit The Last of Us
Oppenheimer těsně prohrál nominace Zlatých glóbů. Uspěl zombie hit The Last of Us
11.12.2023 17:15:00 | Filmové novinky

Zlaté glóby po roce opět vyhlásily své nominace za uplynulý filmový a televizní rok. Mezi nominacemi nechybí tituly jako Barbie, Oppenheimer či Zabijáci rozkvetlého měsíce. V televizní sekci se dařilo seriálům jako Boj o moc, The Last of Us či skvělému Medvědovi.

Netflix odpálí nový rok akčním nářezem. Trailer slibuje kung-fu Kmotra
Netflix odpálí nový rok akčním nářezem. Trailer slibuje kung-fu Kmotra
11.12.2023 16:45:00 | Filmové novinky

Na začátku ledna Netflix uvede seriálový akční nářez Bratři Sunovi, ve kterém v hlavní roli uvidíme legendu žánru Michelle Yeoh. Právě vydaný trailer láká na propracované choreografie, cool vizuál, potoky krve a černý humor.