FB pixel TP pixel
Netflix se směje kritikům. Jeho nejdražší film vůbec trhá rekordy sledovanosti © Netflix

Netflix se směje kritikům. Jeho nejdražší film vůbec trhá rekordy sledovanosti

Akční flák Red Notice, který stál až 200 milionů dolarů, sice nezaujal kritiky, diváci si ho ale pouští v houfech.

Streaming novinky

A Netflix se zase jednou může smát. Jeho akční novinka Red Notice má sice nepříliš lichotivé recenze, jak ale oznámil představitel jedné ze tří hlavních rolí, Ryan Reynolds, film zaznamenal vůbec největší zájem diváků v první den dostupnosti na streamovací službě. Připomeňme, že film vypráví o speciálním agentovi v podání Dwayna Johnsona, který se musí spojit s Reynoldsovým zlodějíčkem, aby zastavil jinou lupičku s tvářičkou Gal Gadot.

Interní čísla Netflixu bohužel zatím neznáme, nicméně naše data z datové platformy FlixPatrol ukazují, že se Red Notice dostalo na špici žebříčků sledovanosti hned v 88 z 89 sledovaných zemích. Jediný bodík (tj. nedosažení první pozice) ztratil film na Novém Zélandu. Je nicméně brzy mluvit o případném pokračování. Jak totiž víme, obsazení první pozice v TOP 10 u Netflixu nemusí nic znamenat. Streamer má své vlastní algoritmy a své jasně dané limity, které film pro pokračování musí překročit. Také je nutné, aby měl pořádný buzz u diváků a ideálně trendoval dlouhé týdny, nikoli pouze jediný víkend. Bude tedy nesmírně zajímavé sledovat vývoj dalších dní. Jak zástupci Netflixu, tak tvůrci filmu ale potvrdili, že by se do frančízy rádi pustili. Ohledně ohlašování nákladného sequelu jsou však obezřetní.

 64 671 zobrazení   9 042 se líbí
Krásný dárek fandům Marvelu: Disney tasí Avengers a spol. v IMAX formátu
Krásný dárek fandům Marvelu: Disney tasí Avengers a spol. v IMAX formátu
12.11.2021 8:00:00 | Streaming novinky

V den druhého výročí uvedení své streamovací služby si Disney připravil pro své předplatitele malý bonus. Ti budou mít nyní možnost přehrát si několik vybraných titulů od Marvelu v luxusním IMAX formátu.

Kdy Disney Plus dožene Netflix? 2. narozeniny kazí malý růst předplatitelů
Kdy Disney Plus dožene Netflix? 2. narozeniny kazí malý růst předplatitelů
11.11.2021 14:20:00 | Streaming novinky

Společnost Disney včera oznámila výsledky za poslední kvartál a není to vůbec radostné čtení. Počet předplatitelů Disney+ rostl výrazně méně, než se čekal,o a také čísla celé skupiny nedělají akcionářům radost.

České televize zahajují boj proti Netflixu. Spojí se někdy do jedné služby?
České televize zahajují boj proti Netflixu. Spojí se někdy do jedné služby?
05.11.2021 13:00:00 | Streaming novinky

Většinou v novinkách píšeme pouze o tom, co chystají zahraniční streamingové platformy. Dnes se ale podíváme na to, co naopak v boji proti nim chystají české lokální televize, které v posledních dnech a týdnech oznámily velké plány.

Netflix spouští hry v Česku! Od 3. listopadu budou součástí nabídky
Netflix spouští hry v Česku! Od 3. listopadu budou součástí nabídky
02.11.2021 18:00:00 | Streaming novinky

Netflix od 3. listopadu přidává do své nabídky pětici her. Startuje tak dlouho plánovanou expanzi obsahu o videohry, k jejichž hraní stačí pouze předplatné streamovací služby.