FB pixel TP pixel
Rekordně mnoho lidí po konci Hry o trůny googluje, jak zrušit HBO © TMDB

Rekordně mnoho lidí po konci Hry o trůny googluje, jak zrušit HBO

Hra o trůny je pro tuto chvíli na HBO zcela ukončená, televize odvysílala poslední dokument ze zákulisí s názvem The Last Watch a nyní si počkáme na nějaký ten spinoff. A zdá se, že s koncem veleúspěšného seriálu přišel pro mnoho lidí i konec jejich předplatného HBO.

Filmové novinky 27. 5. 2019 15:00 | Filmové novinky

Podle Google Trends množství vyhledávání klíčového sousloví „cancel HBO“ (zrušit HBO, pozn. red.) po ukončení seriálu raketově vylétlo nahoru a dosáhlo nejvyššího zájmu v historii Hry o trůny. Skóre pro vyhledávání rad, tipů a návodů, jak ukončit své předplatné HBO, dosáhlo minulé pondělí maximální hodnoty 100, což v podstatě znamená, že šlo o zájem rovnající se solidně virální záležitosti. Jen pro srovnání – po konci předchozí 7. řady Hry o trůny stejné skóre pro stejné klíčové sousloví dosáhlo „pouze“ hodnoty 47, což je však vzhledem k tomu, že měla následovat ještě 8. řada, i tak dosti velké číslo.

Co z toho plyne, je jasné – fanoušci měli své předplatné pouze kvůli Hře o trůny a ani probíhající (Černobyl, Soumrak templářů, Miliardy, Hlava 22), ani chystané (Příběh služebnice, Sedmilhářky, Deadwood, Doom Patrol) pecky je nedokázaly přesvědčit, aby HBO zůstali věrní. Programový ředitel HBO Casey Bloys řekl pro Deadline, že poklesy předplatitelů po ukončení velkých seriálů jsou na jeho platformě zcela běžným jevem. To je sice pravda, avšak stejně jako Hra o trůny přitahovala k obrazovkám rekordní počty diváků, je velmi pravděpodobné, že nyní je svým polarizujícím koncem zase pro změnu v rekordním počtu odehnala. Je proto možné, že se v exekutivě HBO začnou (nebo už začaly) objevovat hlasy volající po tom, aby byl vývoj plánovaného prequelu Hry o trůny uspíšen s cílem získat některé z odcházejících fanoušků zpět.

 407 zobrazení   34 se líbí
Podívejte se na 1 sekundu z každého dílu Hry o trůny
Podívejte se na 1 sekundu z každého dílu Hry o trůny
24.05.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Jak si rychle zrekapitulovat všech 73 odvysílaných dílů Hry o trůny? Jednoho fanouška napadlo vybrat z každého dílu nejdůležitější sekundu a spojit vše do jednoho videa. Výsledkem je skvělý retrospektivní pohled na všech 8 řad seriálu.

Terminátor: Temný osud láká v traileru na akční orgie na zemi i ve vzduchu
Terminátor: Temný osud láká v traileru na akční orgie na zemi i ve vzduchu
23.05.2019 15:30:00 | Filmové novinky

Terminátor je zase zpátky a pod taktovkou Jamese Camerona a režiséra prvního Deadpoola se rodí první regulérní pokračování Dne zúčtování. A minimálně na akci chudé nebude.

Fantasy přesuny: Scenárista GoT míří do LOTR, Noční král cvičit Zaklínače
Fantasy přesuny: Scenárista GoT míří do LOTR, Noční král cvičit Zaklínače
22.05.2019 15:00:00 | Filmové novinky

Amazon nakupuje v rajónu Hry o trůny a podařilo se mu zajistit skvělý přestup. Do seriálu ze světa Pána Prstenů totiž vstupuje scénárista Bryan Cogman, autor kritiky nejlépe hodnoceného dílu 8. řady Hry o trůny. Propuštěný Noční král zase zamířil do Maďarska pomoci Netflixu se Zaklínačem.

Nejlepší meme a vtípky z finálního dílu Hry o trůny
Nejlepší meme a vtípky z finálního dílu Hry o trůny
22.05.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Máme za sebou téměř dekádu trvající jízdu na emoční horské dráze jménem Hra o trůny. A celá šestidílná poslední řada byla doslova zlatým dolem na memečka. Ani poslední díl „The Iron Throne“ v tomto smyslu nezklamal a my si tak nyní můžeme zahrát Hru o Meme. Kdo vyhrál?