FB pixel TP pixel
Seriálový Resident Evil míří na Netflix. Mrkněte na drsný trailer plný zombies © Netflix

Seriálový Resident Evil míří na Netflix. Mrkněte na drsný trailer plný zombies

Již brzy nás čeká premiéra prvního hraného seriálu ze světa populární videoherní série Resident Evil. Netflix nám proto nabízí první ochutnávku očekávaného projektu obsahující akci, zombíky i temné drama.

14. 5. 2022 10:00 | Filmové novinky

Legendární survivalová videoherní série od studia Capcom, která se dočkala nespočtu pokračování a remaků, a byla zpracována do milované i nenáviděné filmové série od Paula W. S. Andersona v hlavní roli s Millou Jovovich, dostane svou hranou seriálovou podobu od Netflixu. Projekt se bude jmenovat Resident Evil: Lék, a protože bude nová série dostupná na obrazovkách předplatitelů již 14. července, rozhodl se streamer v navnazující ukázce poodhalit, jak bude zombie procházka po New Raccoon City vypadat. I když v tuto chvíli nemůžeme odhadnout kvality seriálu, jeho vycizelovaný look nám naznačuje, že Netflix na tomto projektu nešetřil, a alespoň z audiovizuální stránky by se mohlo jednat o nevšední zážitek. Dočkat bychom se měli hektolitrů krve, dusivého napětí, řízné akce, rodinného dramatu a korporátních intrik.

Příběh nové série bude obsahovat dvě časové linie, které se budou během seriálu vzájemně prolínat. V té první se čtrnáctileté sestry Weskerovy přestěhují do Raccoon City, kde zjistí, že jejich otec pracující pro korporaci Umbrella pravděpodobně skrývá temná tajemství, která mohou zničit celý svět. Druhá linie se posune o čtrnáct let vpřed, na Zemi zůstává pouhých 15 milionů lidí a asi šest miliard příšer - zvířat a lidí nakažených T-virem. V tomto světě bojuje o přežití nyní třicetiletá Jade Wesker, která zápasí nejen s monstry, ale i s temnou minulostí a tajemstvím otce a sestry. Showrunnerem celého projektu je Andrew Dabb známý především jako autor seriálu Lovci duchů. Osmidílná série pak představí v hlavních rolích Lance Reddicka, Ellu Balinskou, Tamaru Smart, Sienu Agudong, Adeline Rudolph a Paolu Nunez.

 1 572 zobrazení   74 se líbí
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Mistr nechutností Cronenberg je zpět. Trailer jeho sci-fi novinky není pro citlivky
Mistr nechutností Cronenberg je zpět. Trailer jeho sci-fi novinky není pro citlivky
14.05.2022 8:30:00 | Filmové novinky

Režisér David Cronenberg se vrací k filmům, které ho zacementovaly jako svéráznou legendu s unikátním autorským rukopisem. Po civilních dramatech servíruje drsnou vizi budoucnosti.

Disney Plus ukazuje český dabing Obi-Wana a chystané marvelovky
Disney Plus ukazuje český dabing Obi-Wana a chystané marvelovky
14.05.2022 7:40:00 | Filmové novinky

Disney myslí vstup své streamovací služby Disney Plus na tuzemský trh rozhodně vážně a aktuálně začíná sypat na internet trailery na chystané hity. Díky tomu jsme dostali i dabované trailery Obi-Wana Kenobiho a Ms. Marvel. A znějí skvěle!

Nejlepší sci-fi seriál Netflixu současnosti má bombastický nový trailer
Nejlepší sci-fi seriál Netflixu současnosti má bombastický nový trailer
14.05.2022 7:30:00 | Filmové novinky

Netflix představil plnohodnotný trailer na třetí řadu seriálu Love, Death and Robots, který zatím nasbíral 11 cen Emmy. V nové řadě se s jednou povídkou vytasí i režisér David Fincher.

Disney Plus zahajuje frontální útok na Česko. Diváky láká na výraznou slevu
Disney Plus zahajuje frontální útok na Česko. Diváky láká na výraznou slevu
14.05.2022 6:20:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Disney Plus vstoupí již 14. června do České republiky a dnešním dnem oficiálně zahajuje frontální útok na divácké peněženky. A startovní slevové nabídce se bude tuzemským divákům těžce odolávat.