FB pixel TP pixel
Wonder Woman bude mít premiéru na HBO ve stejný den jako v kinech! © TMDB

Wonder Woman bude mít premiéru na HBO ve stejný den jako v kinech!

Plnotučné oznámení si přichystalo studio Warner Bros., které po dlouhém čekání nevyřklo další odložení očekávané Wonder Woman 1984 na příští rok, ale premiéru na streamovací službě HBO Max a v dostupných kinech ve stejný den.

Streaming novinky

Není čas ztrácet čas

V posledních dnech se velmi netrpělivě čekalo, jak se studio Warner Bros. rozhodne ohledně prosincové premiéry očekávaného pokračování Wonder Woman 1984. Studio však nakonec nepůjde cestou dalšího odložení, jako třeba James Bond. Místo toho zvolilo vpravdě revoluční řešení v podobě společné premiéry v kinech a online prostoru na své streamovací službě HBO Max. V noci na dnešek to studio anoncovalo v novém traileru, který zároveň říká, že premiéra 25. prosince nebude za extra platební bránou, jako to udělal Disney v případě uvedení Mulan.

Předplatitelé HBO Max (stojí 15 dolarů měsíčně) tak budou mít možnost vidět očekávaný blockbuster, který stál podle odhadů 200 milionů dolarů, bez jediného přidaného centu navíc. Studio se chce podle tiskové zprávy postarat o to, že diváci uvidí film v pro sebe nejbezpečnějších podmínkách, což potvrdila na svém Twitteru i režisérka filmu Patty Jenkins, když vyzvala diváky, aby každý zvolil ten typ distribuce, který bude pro diváky z hlediska pandemie nejbezpečnější. Paradoxem je, že Patty Jenkins v posledních týdnech popírala časté dotazy, že studio zvažuje uvedení online. Z jejího oznámení je ovšem patrné, že z tohoto řešení zřejmě nemá velkou radost.

Jak to bude v Česku?

Vás ale určitě zajímá, jak to bude s Wonder Woman v České republice, neboť služba HBO Max není aktuálně v tuzemsku dostupná. Warneři rovnou oznámili, že zvolená strategie s uvedením na HBO Max a zároveň v otevřených kinech (je jich v USA zhruba 50 procent) je vázána primárně na americký trh. Ve zbytku světa se stále plánuje, že Wonder Woman půjde běžně do kin. Vzhledem k probíhající pandemii, kdy čísla narůstají napříč Evropou, je tedy jasné, že minimálně Evropa se bude muset smířit s odložením filmu na jiný termín v roce 2021, což by mohlo především ve východoevropských zemích silně nahrávat internetovým pirátům. Pakliže se ptáte, proč film neuvede lokální HBO, odpověď je jednoduchá. HBO v současnosti nefunguje jako jedna streamovací služba, ale je značně rozštěpená na různé filiálky či partnery (ve Velké Británii například Sky). Poslední měsíce navíc ukázaly, že ačkoli české HBO uvádí některé filmy a seriály HBO Max, řadu titulů a hlavně těch největších, si HBO Max nechává pro sebe. Takto se k nám například nedostala nová verze filmu Čarodějnice s Anne Hathaway a stejné by to mělo být i s Wonder Woman.

Proč jsou kinaři s HBO Max spokojení?

Wonder Woman bude mít premiéru na HBO ve stejný den jako v kinech! © TMDB

Možná si pamatujete, jak se kinaři ještě na jaře ošívali jen při zmínce, že by filmy nešly v exkluzivním oknu do kin, když například studio Universal muselo uzavírat nové dohody s řadou rozčílených hráčů na kino trhu. Co se od té doby změnilo, že jsou kinaři náhle s uvedením Wonder Woman spokojení? Podle informací deníku Deadline přišli Warneři s velmi inovativním plánem distribuce, který je kompromisem pro všechny strany. Wonder Woman má mít nejprve 30 dní premiéru na HBO Max a v dostupných kinech, následně má být dalších 30 dní uvedená pouze v kinech, a ihned poté zamíří na PVOD služby, kde bude možné film online zakoupit. Deadline zároveň přišel s tím, že Warneři měli s kinaři učinit dohodu, že jim budou odevzdávat i určitý podíl z tržeb z uvedení na HBO Max, kde se očekává raketový nárůst předplatného. Ostatně HBO Max zatím za svou konkurencí v podobě Netflixu, Amazonu či Disney+ v předplatném zaostává, tudíž se pro službu jedná o velmi zajímavý PR stunt, který může zlákat nové diváky.

 4 224 zobrazení   560 se líbí
Disney+ má 73,7 miliónů předplatitelů, příchod do Česka nepotvrdil
Disney+ má 73,7 miliónů předplatitelů, příchod do Česka nepotvrdil
13.11.2020 7:00:00 | Streaming novinky

Aktuálně ohlášené kvartální výsledky studia Disney přinesly očekávané zprávy o pokračujícím růstu předplatitelů služby Disney+ či velké ztráty v oblasti provozu parků či kinodistribuce. Pro nás nejzajímavější zprávy - tedy kdy bude Disney+ v Česku - jsme se stále nedočkali.

Netflix jako klasická televize? Lineární vysílání testuje ve Francii
Netflix jako klasická televize? Lineární vysílání testuje ve Francii
10.11.2020 8:00:00 | Streaming novinky

Mezi některými předplatiteli zaznívají směrem k Netflixu časté výtky na nadměrnou nabídku titulů v jejich knihovně, z níž plyne i jistá nerozhodnost, co si vlastně večer pustit. Nejen tito diváci by mohli uvítat, že se pro ně streamer snaží simulovat klasické televizní vysílání.

Předplacené karty Netflixu jsou konečně v Česku. Přesně na vánoční trh
Předplacené karty Netflixu jsou konečně v Česku. Přesně na vánoční trh
05.11.2020 11:00:00 | Streaming novinky

Netflix nadále potvrzuje, že to s Českou republikou myslí vážně. Počeštěné uživatelské prostředí, přibývání českého obsahu i lokalizace. A nyní i možnost kupovat předplacené karty, které jsou v zahraničí standardem.

Nová Bondovka pod tlakem. O koupi za stamiliony mají zájem Netflix i Apple
Nová Bondovka pod tlakem. O koupi za stamiliony mají zájem Netflix i Apple
25.10.2020 10:30:00 | Streaming novinky

James Bond sice nemá v nové bondovce čas zemřít. To ale neznamená, že nám to bude dokazovat v kinech. Po dvou odkladech premiéry totiž může zamířit na streamovací služby, jako Netflix či Apple TV+. Ty už byly ohledně filmu v jednání se studiem MGM, které je nyní finančně hodně nervózní.